یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار کاهش قیمت دلار حباب سکه را کوچک کرد + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) کارِ «طرح ساماندهی کارکنان» قبل پایان کار مجلس یازدهم تمام شود رهن و اجاره در منطقه الهیه مشهد چقدر است؟ + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) معاون امور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی: پیشنهادی برای افزایش حق مسکن کارگران نداریم کالابرگ الکترونیک یک ماه زودتر از یارانه نقدی شارژ می‌شود آخرین تغییرات درباره زمان واریز یارانه معیشتی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

فروش خودرو در «سامانه یکپارچه متمرکز» چه تاثیری بر بازار خواهد داشت؟

  • کد خبر: ۱۰۷۸۵۰
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۶
  • ۱
فروش خودرو در «سامانه یکپارچه متمرکز» چه تاثیری بر بازار خواهد داشت؟
وزیر صمت از عرضه خودرو از طریق سامانه متمرکز قرعه‌کشی خبر داده. برای آغاز عرضه خودرو در این سامانه، طرح‌های پیش‌فروش خودروسازان فعلا متوقف شده است. آیا این توقف عرضه، در بازار تاثیر می‌گذارد؟

به گزارش شهرآرانیوز، سیدرضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: همه خودروساز‌ها از ۱۸ اردیبهشت هرگونه عرضه خودرو را صرفا از طریق سامانه متمرکز قرعه‌کشی انجام دهند تا ضمن ایجاد شفافیت، امکان عرضه عادلانه‌تر برای همه خودرو‌های تولیدی فراهم شود.

در همین راستا، نیز گزارش شده که براساس ابلاغیه جدید وزارت صنعت به شرکت‌های خودروساز، فعلا فروش خودرو توسط آن‌ها متوقف شده است.

مدیرکل صنایع خودرویی وزارت صمت نیز گفت: زیرساخت‌ها برای فروش خودرو در سامانه متمرکز فراهم شده است و اولین فروش خودرو در سامانه متمرکز عرضه خودرو هفته آینده است.

آدرس سامانه چیست؟

سرپرست دفتر صنایع خودرو وزارت صمت روز گذشته در نامه‌ای به خودروسازان کشور، اعلام کرد که از این به بعد فروش خودرو صرفا از طریق سامانه متمرکز انجام می‌شود و هرگونه عرضه از طرق دیگر باید فورا متوقف شود.

با توجه به دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت از امروز (۱۸ اردیبهشت) عرضه خودرو صرفا از طریق سامانه مذکور خواهد بود، در این نامه به سازوکار و حتی آدرس این سامانه اشاره نشده و اعلام شده است که اطلاعات متعاقبا توسط وزارت صمت معرفی می‌شود (ایسنا).

رانت از بین می‌رود؟

فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو گفت: به نظر می‌رسد تصمیم و اجرایی کردن این نوع از فروش‌ها توسط دست‌های پشت پرده انجام می‌شود. در این تصمیمات افراد به دنبال نفع شخصی خود هستند.

او افزود: فروش خودرو از در کارخانه به هر صورتی که انجام شود، در آن رانت وجود دارد. به نظر نمی‌رسد این رانت با تصمیم وزیر صمت مبنی بر حذف قرعه‌کشی و فروش از طریق این سامانه از بین برود.

این کارشناس صنعت خودرو توضیح داد: برای مثال، در فروش خودرو‌های بعضی شرکت‌ها عده‌ای اینترنت خاص دارند و به سرعت ثبت‌نام می‌کنند. در این طرح‌های فروش، مردم عادی نمی‌توانند شرکت کنند.

نادری گفت: به نظر نمی‌رسد این طرح، تاثیری در میزان عرضه و روند بازار داشته باشد. اما باید اجرایی شود تا نتیجه و تاثیر آن را در بازار مشاهده کرد. با وجود این، در حال حاضر عرضه خودرو کم است. اما توقف عرضه خودرو به بازار، تاثیر منفی دارد و ممکن است باعث افزایش دوباره قیمت خودرو‌ها شود.

مشخص نیست که ایجاد این سامانه چقدر هزینه مالی در پی دارد و اگر قرار بر حذف قرعه‌کشی است، چرا باید برای ایجاد آن هزینه کرد.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
سمیرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
0
0
فقط خدا لعنتشون کنه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->