۳۰ هزار سکه در حراج امروز فروش رفت (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی ۲۵۰ همت تسهیلات بانک کشاورزی برای متقاضیان + فیلم پلمب ۲ مشاور املاک در محدوده قاسم‌آباد مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | پلمب ۱۱ بنگاه از ابتدای سال افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد چرا تعداد پرواز‌های داخلی تهران-مشهد نسبت به گذشته نصف شده است؟ اندر فواید خاموشی صادرات مرغ از تمامی مرز‌ها بلامانع است مرور خاطره تلخ سال گذشته و افت ۲۰ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) توصیه‌های بهداشتی دامپزشکی برای خرید گوشت مرغ + ویدئو جولان سکه طلا همچنان در کانال ۴۰ میلیون تومان | حباب سکه تخلیه نشد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهره‌برداری از ۱۱ واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری خارجی در شهرک‌های صنعتی استان خراسان‌رضوی ساخت واحدهای مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور کلید خورد شرایط جدید فروش نقد و اقساطی خودرو پژو پارس + جدول (اردیبهشت ۱۴۰۳) فروش بلیت قطار در دست سه اپلیکیشن پایتخت‌نشین | بیکاری ۲ هزار اپراتور در سراسر کشور تجمع خانه‌های با رهن کمتر از ۱۰۰ میلیون در منطقه رسالت مشهد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) به‌زودی صدور دسته‌چک منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان خواهد شد قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) اگر قصد خرید طلا دارید بخوانید | پیش‌بینی مهم از بازار طلا (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز یازدهمین جلسه حراج سکه طلا از ساعت ۱۲ امروز (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تسویه دولت با فروشندگان طرح کالابرگ طی چهار روز آینده قیمت قطعی و علی الحساب خودرو‌های وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد | چه کسانی می‌توانند ثبت نام کنند؟ قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | دنا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان شد (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سالگرد روز سیاه بورس و فرار ۶۶ همتی حقیقی‌ها از بازار! ثبت نام جدید ایران خودرو بدون قرعه کشی با تحویل فوری + جزئیات (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) سقوط آزاد قیمت‌ها در بازار ارز در پی مخابره پیامی مهم از ریاض و بغداد به تهران (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) درباره افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار مشهد | صورت‌حساب گرانی گوشت منتشر شد + جدول
سرخط خبرها

زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است

  • کد خبر: ۱۱۹۸۳۲
  • ۱۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۰۴
زعفران ایران که تأمین‌کننده ۹۲درصد نیاز دنیاست، از صنایع تبدیلی محروم است
با وجود سهم ۹۲درصدی ایران در بازار زعفران دنیا، این محصول در کشور ما از صنایع تبدیلی و کاربرد آن در حوزه‌های مختلف محروم است.

طنین همتی| شهرآرانیوز، سهم قابل توجه ایران از بازار جهانی زعفران رقم کمی نیست، اما همچنان خام‌فروشی به کشورهای هدف و استفاده آن‌ها در حوزه دارو، مواد آرایشی و بهداشتی، مواد غذایی و بی‌نصیب‌بودن ایران از این صنایع تبدیلی به یکی از دغدغه‌هایی تبدیل شده که سالیان سال است گریبان‌گیر این صنعت شده است.

غلامرضا میری، نایب‌رئیس شورای ملی زعفران، دراین‌باره می‌گوید: لازمه ورود صنایع تبدیلی به حوزه کشاورزی، انجام کار پژوهشی در این حوزه است. صنایع جانبی مثل چای زعفران، پسته رعفرانی، کیک زعفرانی و... اکنون در کشور وجود دارد، اما به‌دلیل تحریم فناوری نوین، قادر به انتقال آن از کشور نیستیم. به‌عنوان مثال برای ورود صنایع تبدیلی به حوزه دارو به فناوری نیاز است که به‌راحتی به کشور وارد نمی‌شود.

به گفته وی، در مرحله زیرساختی حوزه صنایع تبدیلی در کشورمان باید دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه وارد شوند تا زعفران خام‌فروشی نشود؛ به‌شکلی که اکنون فروخته می‌شود و چاره‌ای جز آن نداریم.
وی به این موضوع اشاره کرد که در کنار ورود دانشگاه‌ها و پیشنهاد طرح‌های اجرایی، دولت و بخش خصوصی هم باید به این موضوع وارد شوند و در آن سرمایه‌گذاری کنند. این تنها راهکاری است که می‌توان در شروع برای ورود صنایع تبدیلی در بخش زعفران به آن اشاره کرد.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران در ادامه تصریح کرد: کشورهایی که زعفران به آن‌ها صادر می‌کنیم، در حوزه صنایع دارویی، آرایشی، شیرینی و شکلات‌سازی، مواد غذایی و در ابعاد مختلف از زعفران استفاده می‌کنند. البته برای برخی صنایع که امکان تولید آن در کشور نیست، مثل برخی نوشیدنی‌ها، به خام‌فروشی نیاز است. اما در بخشی مثل دارو اگر خودمان صنایع تبدیلی آن را داشته باشیم، بخش عمده‌ای از زعفران در کشور مصرف می‌شود و نیازی به خام فروشی وجود ندارد.

به‌گفته میری، صنایع مختلفی در دنیا وجود دارند که حتی در حوزه عطر و اودکلن از این محصول استفاده می‌شود. امیدواریم ما هم بتوانیم به این حوزه وارد شویم و بخش عمده این محصول را که در انحصار ماست، در کشور به‌سمت صنعت سوق دهیم و باتوجه‌به تولید 92درصدی زعفران دنیا، تعیین‌کننده قیمت جهانی در دنیا باشیم.

در راستای اقدامت انجام‌شده در صنایع تبدیلی که نیازمند کار تحقیقاتی و صرف زمان است، باید امکانات به این بخش داده شود تا با ترکیب علم و طرح‌های پیشنهادی شرکت‌های دانش‌بنیان اتفاقات خوبی رقم بخورد.
وی درباره قیمت کنونی این محصول در بازار گفت: اکنون حداقل قیمت زعفران کیلویی 24میلیون تومان و حداکثر 38میلیون تومان است که این روند طی شش ماه گذشته تاکنون کاهشی بوده است.

این فعال بخش کشاورزی درباره پیش‌بینی این محصول در امسال گفت: پیش‌بینی میزان تولید زعفران کار آسانی نیست. زمین زعفران به‌شکلی است که در فصل برداشت و قبل از رویش زعفران به‌هیچ‌وجه میزان تولید زعفرانش مشخص نیست. پس نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی از میزان تولید زعفران در کاشت و برداشت داشت.
میری افزود: اگر به خشک‌سالی و تأثیر آن در تولید زعفران اشاره می‌شود، باید یادآوری کرد که از 10سال گذشته تا الان کشاورزان زمین‌های خود را با تانکر آب می‌دانند و اکنون هم به همین شکل آبیاری می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->