پادشاه بحرین: برای احیای روابط دیپلماتیک با ایران تلاش می‌کنیم شلیک ۱۰۰ موشک حزب الله به شمال فلسطین اشغالی (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) سازمان ملل: کره شمالی به تعهدات خود در قطعنامه‌های شورای امنیت عمل کند توضیح لاریجانی درباره استفاده از یک هشتگ شائبه‌برانگیز باقری: نشست سازمان همکاری اسلامی برای توقف جنایات اسرائیل برگزار شود وزیر خارجه عربستان: تلاش می‌کنیم همه تسهیلات لازم را برای حجاج ایرانی فراهم کنیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ۵ فرد و نهاد ایرانی برای مقابله با توان پهپادی ایران (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) سیدحسن نصرالله: برای نابودی غده سرطانی اسرائیل باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم پیام اسیر صهیونیست: سرنوشت اسرا را در دست نتانیاهو قرار ندهید + فیلم هشدار مردم یمن به عربستان و امارات: با آمریکا همدست نشوید افزایش شهدای غزه به ۳۶ هزار و ۲۸۴ و عبور مجروحان از ۸۲ هزار نفر (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) قائم مقام وزیر کشور: امروز آمریکای قدرتمند دیگر وجود خارجی ندارد حمله موشکی نیرو‌های یمنی به ناو هواپیمابر آمریکا نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ را بیشتر بشناسید سفارت ایران: رسانه‌های سوئد به ادعا‌های رژیم صهیونیستی اعتماد نکنند آیت الله علم الهدی: شهید رئیسی، نماد حکمرانی دینی است| از همه شرکت‌کنندگان در مراسم شورانگیز تشییع شهدای خدمت تشکر میکنم وزرای دفاع چین و آمریکا بعد از ۱۸ ماه دیدار کردند اسماعیل هنیه: رژیم اشغالگر در تحقق اهداف خود شکست خورده است باقری‌کنی: عقب نشینی در میدان دیپلماسی برای ما قدرت نمی‌آورد هلاکت ۲ نظامی دیگر رژیم صهیونیستی در غزه (۱۱ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

روند بررسی استعفای ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه در مجلس چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۰۳۰۸
  • ۲۶ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۳
روند بررسی استعفای ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه در مجلس چگونه است؟
ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه هفته گذشته نامه استعفای خود را تقدیم هیئت رئیسه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، روز چهارشنبه ۲۳ آذر ماه علی نیکزاد نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی نامه استعفای ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه را اعلام وصول کرد.

نیکزاد درباره استعفای ابراهیم عزیزی نماینده کرمانشاه گفت: آقای ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با سابقه حضور در مجلس، شورای نگهبان و دولت که فرزند شهید نیز است، از طرف دولت با‌ایشان رایزنی‌های زیادی صورت گرفته و به یک توافق با رئیس جمهور رسیدند؛ از این جهت استعفای خود را از مجلس شورای اسلامی علیرغم میل باطنی تقدیم کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیین‌نامه داخلی مجلس شرایط و سازوکاری را برای استعفای نمایندگان تعیین کرده که در ادامه آمده است:

یکی از مباحثی که در قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی برای وکلای ملت برشمرده شده است، روند استعفای نمایندگان و سازوکاری است که برای آن ذکر شده است.

براساس مبحث استعفای نماینده از مفاد آیین‌نامه داخلی مجلس، روند این استعفاء به این صورت است که طبق ماده ۹۰ آیین‌نامه هر نماینده که اعتبارنامه او به تصویب رسیده است می‌تواند از مقام نمایندگى استعفاء دهد. پذیرش استعفاء موکول به تصویب مجلس است.

طبق ماده ۹۱، نماینده تقاضاى استعفای مدلّل خود را به عنوان رئیس‌مجلس می‌نویسد و رئیس‌مجلس آن را در اولین جلسه علنى و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد می‌گذارد. نماینده می‌تواند قبل از شروع بررسى در مجلس تقاضاى استعفای خویش را مسترد دارد.

همچنین مطابق ماده ۹۲، بررسى تقاضاى استعفاء بدین ترتیب خواهد بود که ابتداء تقاضاى استعفاء قرائت شده و سپس شخص متقاضى استعفاء یا نماینده دیگرى به تعیین او تقاضاى دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضاى استعفاء و توضیح نماینده متقاضى استعفاء حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت می‌توانند صحبت کنند و پس از آن رأی‌گیری به‌عمل می‌آید. در صورت تصویب تقاضاى استعفاء مراتب از طریق رئیس‌مجلس به وزارت کشور اعلام می‌شود تا طبق قانون انتخابات اقدام نماید.

براساس آیین‌نامه هرگاه نماینده متقاضى استعفاء براى طرح تقاضاى استعفاى خود در مجلس حاضر نشود و کسى را هم براى دفاع از خود تعیین ننماید متن تقاضاى استعفاء قرائت و در صورت وجود مخالف حداکثر به مدت پانزده دقیقه صحبت خواهد کرد و سپس رأی‌گیری به‌عمل می‌آید.

در ادامه این قانون و در ماده ۹۳ آمده است که هرگاه تقاضاى استعفای تعدادى از نمایندگان به نحوى باشد که مانع از تشکیل جلسه رسمى گردد قابل طرح در مجلس نیست؛ بنابراین هر نماینده‌ای که تقاضای استعفا از نمایندگی مجلس را دارد باید فرایندی که در قانون آیین‌نامه داخلی مجلس ذکر شده را بگذراند.

بر اساس این گزارش، در نخستین جلسه هر دوره از مجلس شورای اسلامی شعب ۱۵‌ گانه‌ای به قید قرعه برای بررسی اعتبارنامه منتخبان تشکیل می‌شود و موظف به بررسی این اعتبارنامه‌ها و تأیید آن‌هاست.

بنابر آیین‌نامه داخلی مجلس، هر نامزد پیروز در انتخابات مجلس، یک اعتبارنامه نمایندگی دارد که باید از سوی همه نمایندگان پذیرفته شود. اعتبارنامه به مجموعه مدارکی گفته می‌شود که نشان‌دهنده سوابق کاری، درسی و دانشگاهی، نحوه انتخاب و اطلاعاتی درباره نماینده است که در پرونده وی قرار می‌گیرد و پس از شروع به کار مجلس و تعیین شعب مجلس، اعتبار نامه‌های نمایندگان در شعب مورد بررسی و نهایتاً مورد تأیید یا رد شعبه‌های بررسی‌کننده قرار می‌گیرد مانده ۲۷ تا ۳۷ آیین‌نامه نحوه بررسی اعتبارنامه در شعب پانزده‌گانه را تشریح کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->