نگرانی نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیستی در دادگاه بین المللی کیفری حمله موشکی به مواضع نظامیان صهیونیست در جولان اشغالی هلاکت سه نظامی صهیونیست در حمله مقاومت به کرم ابوسالم جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد درگیری لفظی در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی سردار غیاثی: امنیت و اقتدار امروز ما از نعمت ولایت است حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت» (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است زندان رفتن نتانیاهو فعلا منتفی شد اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟ ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد عملیات ویژه گردان‌های القسام در «کرم ابوسالم» + فیلم انفجار، کابل افغانستان را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حملات حزب‌الله لبنان در واکنش به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی ادامه دارد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) موساد و شاباک به شکست نظامی در غزه اذعان کردند شهرک نشینان شمال فلسطین اشغالی تهدید به شورش کردند نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس حماس: به فرمول یک توافق مشخص دست یافته‌ایم رئیسی: امروز در غرب شاهد تقابل جریان شرافت در مقابل شرارت هستیم
سرخط خبرها

هشدار مجلس نمایندگان آمریکا به بلینکن درباره خروج فاجعه بار از افغانستان

  • کد خبر: ۱۵۴۹۰۱
  • ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۷
هشدار مجلس نمایندگان آمریکا به بلینکن درباره خروج فاجعه بار از افغانستان
مایک مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در مصاحبه با شبکه سی‌بی‌اس، خواستار دریافت اسناد وزارت خارجه در مورد خروج «فاجعه‌بار» از افغانستان شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مایک مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا گفت که در حال گفت‌وگو با مقام‌های وزارت خارجه آمریکا برای دریافت این اسناد است.

مک‌کال هشدار داد که اگر وزارت خارجه با درخواست کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان برای دریافت اسناد پیش از شهادت آنتونی بلینکن در این کمیته موافقت نکند، احضاریه صادر خواهد شد. 

او گفت: «نخستین جلسه استماع علنی بود که از زمان سقوط افغانستان داشتیم. من قصد دارم این تحقیقات را پیش ببرم.»

او افزود که وزارت خارجه آمریکا تاکنون با درخواست ارائه اسناد مربوطه به کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، موافقت نکرده است.

مک کال گفت: «با وزیر [خارجه] ملاقات کردم و گفت‌وگوی بسیار صمیمانه‌ای داشتیم. همکاری همیشه کلیدی است، اما آن‌ها همکاری نمی‌کنند. اگر او تا ۲۳ مارس که شهادت می‌دهد، نتواند در زمینه درخواست من برای ارائه اسناد همکاری کند، آماده‌ام که احضاریه صادر کنم.»

ایالات متحده آمریکا در ۳۱ اوت ۲۰۲۱ به دو دهه حضور نظامی خود در افغانستان پایان داد و از این کشور خارج شد. حکومت افغانستان که از حمایت واشنگتن و غرب برخوردار بود، در ۱۵ اوت همین سال به دست طالبان سرنگون شد و هزاران تن از شهروندان افغانستان برای فرار از حکومت طالبان به فرودگاه کابل هجوم بردند و روند خروج شهروندان آمریکایی و همکاران افغان آنان با آشفتگی زیاد دنبال شد. 

بسیاری از شهروندان افغانستان، بدون سابقه همکاری با نظامیان آمریکایی و مدارک لازم در این زمینه، توانستند با استفاده از بی‌نظمی حاکم بر فرودگاه کابل و روند خروج، سوار هواپیماهای نظامی شوند. این در حالی است که شمار زیادی از شهروندان افغانستان که مستقیم یا غیرمستقیم با نیروهای آمریکایی همکاری داشتند، نتوانستند از کشور خارج شوند و در معرض بازداشت، شکنجه و مرگ به دست طالبان قرار دارند. 

خروج نظامی واشنگتن از افغانستان و حاکم شدن طالبان پس از دو دهه جنگ و کشتار، با موج انتقاد شدید افغان‌ها نیز مواجه شده است.

خروج آشفته آمریکا از افغانستان، بر اعتبار بین‌المللی ایالات متحده نیز تاثیر منفی گذاشته است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->