حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان یک مقام ارشد نظامی رژیم صهیونیستی: کل غزه را هم نابود کنیم، به پیروزی نخواهیم رسید ۴ عملیات گروهان‌های قدس علیه اشغالگران اسرائیلی در جبالیا بایدن: ترامپ کاملا از تعادل خارج شده است رئیس ستاد ارتش اسرائیل مسئولیت شکست ۷ اکتبر را پذیرفت تیراندازی در آلاباما آمریکا | ۳ نفر کشته و ۱۲ تَن زخمی شدند شهادت ۵۰۰ تن از پزشکان و نیروهای بهداشتی و درمانی در غزه حمله راکتی از غزه به شهر اشغالی سدیروت معاون جدید پارلمانی رئیسی کیست؟ خانواده های اسرای صهیونیست خیابان منتهی به وزارت جنگ را بستند قسام: خانه بمب‌گذاری‌شده را به روی نظامیان فراری دشمن منفجر کردیم پایان کار حسینی در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری تاکید رئیس جمهور بر لزوم اطمینان مدیران از رعایت کرامت انسانی امیرعبداللهیان: از گفتگو‌های ایران-عربی عبور کرده‌ایم حمله حزب‌الله با موشک‌های سنگین جدید خود به سرزمین‌های اشغالی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) «سیدحسن نصرالله» دوشنبه سخنرانی می‌کند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بلینکن: اسرائیل برنامه معتبر برای دفاع از غیرنظامیان ندارد قسام در ۲ مرحله «سدیروت» را موشک‌باران کرد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) انتقاد بولتون از تهدید بایدن مبنی بر توقف ارسال سلاح به اسرائیل واکنش شدید حماس به اظهارات بایدن
سرخط خبرها

۳۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده امسال به بهره‌برداری می‌رسد

  • کد خبر: ۱۶۹۸۳۴
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۸:۳۸
۳۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده امسال به بهره‌برداری می‌رسد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به این که در هفته دولت ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید، گفت: برنامه‌ریزی‌های شده تا هم‌زمان با دهه فجر ۲۰ هزار واحد مسکونی دیگر نیز به بهره‌برداری برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با اشاره به اینکه کشور ما دارای چهار گونه بافت ناکارآمد شهری است، گفت: بافت تاریخی و فرسوده که هویت تاریخی دارد و ارزش‌های معماری، فرهنگی، شهرسازی، اجتماعی و تاریخی را در بر می‌گیرد، اما بنا‌های آن ناپایدار است، حدود ۳۲ هزار هکتار از بافت ناکارآمد کشور بافت‎های فرسوده تاریخی است که مشمول قانون حمایت از مرمت و احیای بافت‎های تاریخی- فرهنگی می‌شود، اما متولی پیگیری تحقق آن وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سه گونه بافت فرسوده دیگر وجود دارد که یکی بافت فرسوده میانی است، این بافت‌ها بیش از ۵۰ سال  قدمت دارند و حدود ۷۴ هکتار از مساحت بافت ناکارآمد کشور به این گونه اختصاص دارد. گونه سوم سکونتگاه‌های غیررسمی است که حدود ۶۰ هزار هکتار بوده و بیشتر در حاشیه شهر‌ها شکل گرفته‌اند. یک گونه دیگر بافت فرسوده با پیشینه روستایی است، اما آنچه در کشور به عنوان بافت فرسوده از آن یاد می‌شود بافت فرسوده میانی است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران ادامه داد: ۹۰ درصد کشور ما روی خط زلزله قرار دارد، این باعث شده تا جان ساکنان این بنا‌ها در خطر باشد. تفاوت اصلی کشور ما با کشور‌های اروپایی در همین زلزله خیز بودن است و بنابراین نوع شهرسازی، معماری و نگهداری بنا‌ها با آنچه در اروپا انجام می‌شود متفاوت خواهد بود. در کشور ما نیز بنا بر روانسازی، مقاوم‌سازی و بهسازی بنا‌ها در بافت تاریخی است.

آیینی در ادامه با اشاره به این که رویکرد دولت برای بافت‌های فرسوده بیشتر نوسازی است تا مقاوم‌سازی، گفت: از آن جا که این بنا‌ها از ارزش تاریخی و میراثی برخوردار نیستند نظر کارشناسان بر این است که به منظور حفظ جان ساکنان باید در این بافت‌ها نوسازی رخ دهد. در حال حاضر بیش از ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بنای ناپایدار در این محدوده‌ها وجود دارد که از این میان در بافت‌های فرسوده بیش از یک و میلیون و ۴۰۰ هزار بنا و در بافت‌های تاریخی ۳۳۰ هزار بنای ناپایدار وجود دارد که رویکرد‌ها در هر بخش متفاوت است.

دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار با بیان این که بافت فرسوده را به عنوان تهدید تلقی نمی‌کنیم، افزود: واقعیت این است که بافت‌های فرسوده فرصت مناسبی برای تولید مسکن به شمار می‌روند و در این صورت هزینه‌های کمتری  بر دولت و مردم تحمیل می‌شود، در این مناطق هویت فرهنگی و زیرساخت‌های مورد نیاز وجود دارد.

آیینی در پاسخ به سوالی در خصوص کاهش مشارکت مردمی در نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده گفت: در آخرین جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری که با حضور رییس جمهور برگزار شد، آخرین آمار عملکردی نوسازی و بازسازی بافت‌های فرسوده را ارایه کردیم. این آمار برای اولین بار در درگاه ملی ستاد ملی بازآفرینی شهری ایران با کمک شهرداری‌ها بارگذاری می‌شود و خود شهرداری‌ها آخرین پروانه‌های نوسازی را در دو سال اخیر را وارد سامانه کرده‌اند.

بر اساس آمار این سامانه در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ تعداد پروانه‌های صادره ۱۵ درصد رشد داشته است که نشان از افزایش مشارکت‌های مردمی دارد و نه کاهش، این در حالی است که هنوز بسیاری از شهرداری‌ها نسبت به اجرای بسته تشویقی اقدام نکرده‌اند و در حال تدارک مقدمات آن هستند.

وی با اشاره به این که موانع و مشکلات وجود دارد، تصریح کرد: در سال جاری یکسری مشکلات در حوزه بیمه تامین اجتماعی شکل گرفته است و بیمه  تامین اجتماعی در تمام مناطق بافت فرسوده به یک اندازه محاسبه می‌شود که یک عامل کاهنده به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با یادآوری این که دو هفته پیش حدود پنج هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده با حضور وزیر راه و شهرسازی به بهره‌برداری رسید، عنوان کرد: در تهران صدور پروانه در فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به این دو ماه در سال گذشته ۲۸۵ درصد رشد داشته است که به مفهوم افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه است.

وی با اشاره به این که در هفته دولت ۱۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده تکمیل و افتتاح خواهد شد، گفت: همچنین بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده همزمان با دهه فجر ۲۰ هزار واحد مسکونی دیگر نیز به بهره‌برداری خواهد رسید. اکنون حدود ۱۵۰ هزار واحد در این بافت‌ها در حال ساخت است که از این تعداد بیش از ۱۳۰هزار واحد در دولت سیزدهم آغاز به کار کرده‌اند و تمام این پروژه‌ها با کمک شهرداری‌ها رصد می‌شوند. امسال با بسته تشویقی ۱۹ گانه کالبدی انتظار جهش در این زمینه را داریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->