۵ ماده غذایی که مصرف منظم آنها به افزایش هوش کمک می‌کند ویزیت‌های نجومی روانشناسان | از ۳۵۰ هزارتومان تا ۲ میلیون تومان! کلاس‌های دانشگاه‌ها تعطیل شدند (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پرشدگی کامل ۱۱ سد کشور در پی بارش‌های بهاره + جدول بدون تفریح، «زن» افسرده و «خانواده» مختل می‌شود اهمیت خوردن صبحانه برای دانش‌آموزان | کودکان به چه ویتامینی نیاز دارند؟ آیا راهی برای افزایش قد کودکان و نوجوانان وجود دارد؟ درد در سنین رشد را جدی بگیرید آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟ آیا مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی در اردیبهشت پرداخت می‌شود؟ افزایش حقوق بازنشستگان منتظر تایید هیات دولت است جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط و توضیحات بانک رفاه کارگران (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند پیش‌بینی رگبار باران در برخی نقاط کشور (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) درمان‌های طبیعی و خانگی که به کاهش معده درد کمک می‌کند خواص بی‌نظیر نخود فرنگی برای لاغری | هر فنجان نخود فرنگی چقدر کالری دارد؟ ارائه خدمات مشاوره‌ای در ۱۷ نقطه حاشیه شهر مشهد توسط خادمیاران رضوی آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد | درمان «ارس» با خرد جمعی پیگیری می‌شود ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود | اعلام چگونگی محدوده‌بندی مدارس
سرخط خبرها

زمینه‌های ترویج مد‌های نامتعارف

  • کد خبر: ۱۸۰۲۴۹
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
زمینه‌های ترویج مد‌های نامتعارف
ترویج سبک زندگی غربی، به لحاظ اقتصادی باعث تحریک تقاضا و فروش بیشتر کالا‌های غربی می‌شود.

۱. فاصله فقر و غنا در جامعه، در رسوخ پوشش‌های نامتعارف در جامعه مؤثر است؛  چرا که طبقات بالای اقتصادی (مرفهان) تلاش می‌کنند در نوع پوشش و سبک زندگی، طبقه اجتماعی خود را متمایز کنند. متأسفانه واقعیت آن است که این گروه صرفا به خاطر ثروتشان از شأنیت اجتماعی هم برخوردار هستند؛ بنابراین به طور طبیعی برخی افراد طبقات پایین‌تر تلاش می‌کنند در ظاهر، خود را شبیه طبقات بالاتر نشان دهند تا شأن اجتماعی پیدا کنند.

هر چیزی که جزو سبک زندگی طبقه بالاتر قرار بگیرد، به تدریج به طبقات پایین‌تر هم تسری پیدا می‌کند و زمانی که طبقات پایین در نوع پوشش و... شبیه طبقات بالاتر از خود شدند، طبقه بالاتر سبک خود را تغییر می‌دهد و به سراغ سبک جدیدی می‌رود تا تمایز خود از طبقات پایین را حفظ کند؛ بنابراین هر میزان که جامعه‌ای بیشتر گرفتار مسئله «عدالت» و تضاد طبقاتی باشد، مد هم فرصت بروز و ظهور بیشتری خواهد داشت.

۲. عامل دیگر مسئله فرهنگ مهاجم است. این یک واقعیت است و نمی‌شود با عباراتی مانند «تبادلات فرهنگی» سروته قضیه را هم بیاوریم! هژمونی غربی به عنوان بزرگ‌ترین فرهنگ مهاجم به فرهنگ‌های محلی در جهان، تلاش می‌کند با تبلیغات، فرهنگ سازی، الگوسازی و... دوره‌های چرخه مد در جوامع را افزایش دهد یا سطح فرهنگی آن را شدیدتر کند و مثلا میزان برهنگی و جذابیت جنسی پوشش‌های جدید را افزایش دهد.

انگیزه‌های فرهنگ مهاجم، ترکیبی از انگیزه‌های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی است. ترویج سبک زندگی غربی، به لحاظ اقتصادی باعث تحریک تقاضا و فروش بیشتر کالا‌های غربی می‌شود. به لحاظ فرهنگی، ذهنیت‌ها و باور‌های جامعه هدف را تغییر می‌دهد و خودباوری را نابود می‌کند و در نهایت با تضعیف این پشتوانه‌های فرهنگی و تمدنی، در بُعد سیاسی، حکومت‌های مستقل را تضعیف می‌کند و چماقی از تهدید‌های سیاسی را بالای سر ایشان نگه می‌دارد. سبک زندگی مستقیما روی فرهنگ، سیاست و اقتصاد مؤثر است؛ بنابراین استکبار از ترویج پوشش‌های نامتعارف دست نخواهد کشید.

۳. نکته دیگر سیاست قبح شکنی و جابه جایی خط قرمز‌های عرفی است. شاید بشود گفت که مد بیشتر پدیده‌ای اقتصادی است؛ اما مد‌های نامتعارف و هنجارشکن، اهداف فرهنگی و سیاسی بیشتری دارند. ظهور پوشش‌های نامتعارف، توجه رسانه‌ها و مردم را به خود جلب می‌کند و منجر به واکنش می‌شود. ممکن است عرف از پوشش نامتعارف جدید تبعیت نکند و قانون هم با آن برخورد کند، اما پیامد غیرمستقیم ماجرا آن است که پوشش‌های نامناسب قبلی در حاشیه قرار می‌گیرند و حتی تا حدودی عادی قلمداد می‌شوند؛ مصداق واقعی «به مرگ بگیر تا به تب راضی شود!»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->