مهر و موم یک نمایشگاه خودرو و یک بنگاه املاک در مشهد حضور ۲۶۰ شرکت‌کننده در نمایشگاه گل و گیاه مشهد بهره‌برداری از راه‌آهن چابهار به زاهدان تا پایان سال انجام می‌شود تاریخ شروع معاملات نات کوین + لیست صرافی ها اطلاعیه اتاق اصناف مشهد برای واحد‌های صنفی مشهد | الزام واحدهای صنفی به دریافت شناسه یکتا دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان‌رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشترازظرفیت آبخوان‌ها جزئیات مبلغ و اقساط وام ودیعه‌مسکن اعلام شد | اقساط و سود وام ودیعه چقدر است؟  وام۶۰۰ میلیون تومانی برای ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + جزئیات جدال بورس با نرخ بهره | گزارش بازار سهام (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) پرفروش‌ترین موبایل‌های امروز کدامند؟ + جدول (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) اصلاح قیمت تخم مرغ ضروری است حباب ربع سکه رکورد زد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستور رئیس بانک مرکزی برای بررسی انتشار اطلاعات مالی مصاف ۵۵ کشور مقصد زعفران ایرانی برقراری پرواز‌های مشهد - ایلام بعد از یکسال امروز، امکان ثبت قرارداد‌های مسکونی در سامانه خودنویس مقدور نیست (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) متقاضیان برای خرید لاستیک خودرو «کد پیش‌ثبت‌نام» را اخذ کنند (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) متقاضیان سهام عدالت مراجعه حضوری نکنند!  نمایشگاه گل‌وگیاه مشهد از دوشنبه (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) آغاز به کار می‌کند رقم نجومی اجاره بها در احمدآباد مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) چه کسانی می‌توانند دو بار وام ازدواج بگیرند؟ + جزئیات قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (شنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا بازار طلای مشهد امروز باز است؟ (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) روش دریافت سود سهام عدالت متوفیان | همه را یک‌جا دریافت کنید آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان | سقوط بیت‌کوین و اتریوم (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

وضعیت تامین انرژی گاز در آستانه فصل سرما

  • کد خبر: ۱۹۷۱۹۲
  • ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۸
وضعیت تامین انرژی گاز در آستانه فصل سرما
سال قبل روزانه ۶۸۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف شد که با توجه به ثابت بودن تولید و ناترازی، هیچ راهکاری جز مصرف بهینه و مدیریت مصرف وجود نداشت

به گزارش شهرآرانیوز، شرکت ملی گاز با ظرفیت فرآورش یک میلیارد و ۷۴ میلیون مترمکعب گاز و با راه‌اندازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی، در مجموع ۲۰ پالایشگاه و با دارا بودن بیش از ۳۹ هزار کیلومتر خط لوله فشار قوی، ۹۰ ایستگاه تقویت فشار و ۳۳۳ توربوکمپرسور وظیفه تأمین گاز طبیعی و انرژی کشور را به‌عهده دارد که توسعه گاز طبیعی میان ۲۷.۵ میلیون مشترک در ۱۲۲۵ شهر و ۳۹ هزار و ۷۰۰ روستا انجام می‌شود.

 در ابتدای برنامه توسعه ششم خطوط فشار قوی گاز ۳۵ هزار کیلومتر بود که اکنون به ۳۹ هزار کیلومتر، ایستگاه تقویت فشار از ۸۰ به ۹۰ ایستگاه، توربوکمپرسور از ۲۷۶ به ۳۳۳ توربوکمپرسور، خطوط شبکه از ۳۱۰ هزار کیلومتر به ۴۴۰ هزار کیلومتر و مصرف‌کنندگان شهری از ۲۱ میلیون مشترک به ۲۷.۵ میلیون مشترک رسیده است.

گازرسانی به شهرها از ۱۰۸۵ شهر به ۱۲۲۵ شهر، روستاها از ۲۳ هزار و ۲۰۶ روستا به ۳۹ هزار و ۷۰۰ روستا و سهم گاز در سبد انرژی در ابتدای برنامه ششم توسعه ۵۶ درصد بود که اکنون به ۷۴ درصد رسیده و بهره‌مندی خانوارهای شهری از گاز طبیعی ۹۸.۵ درصد و خانوارهای روستای ۸۵ درصد است.

 در دولت سیزدهم ۱۱۵۵ کیلومتر خط فشار قوی راه‌اندازی و از چهار ایستگاه تقویت فشار بهره‌برداری شده است، طی این دو سال شاهد رشد ۳ درصد در گازرسانی به شهرها و ۱۵ درصد به روستاها، ۱۱ درصد در شبکه گازی شهری و روستایی، ۷ درصد انشعابات و ۶ درصد در مصرف‌کنندگان شهری و روستایی بودیم که مصرف گاز هم ۲۰ درصد افزایش یافته است.

ظرفیت پالایشی کشور ۴۰ میلیون مترمکعب افزایش یافته و تزریق گاز مایع (ال‌پی‌جی) هم که در ابتدای دولت سیزدهم روزانه ۳ میلیون مترمکعب بود، ۵۲ درصد کاهش یافته است، با همه این اقدامات اما امسال نیز مانند سال گذشته شاهد ناترازی بین تولید و مصرف گاز هستیم،  سال ۱۴۰۱، زمستان بسیار سختی را برای مسوولان صنعت گاز رقم زد، اما وزارت نفت با انجام اقدام‌های به‌موقع و همراهی مردم توانست عملیات اجرای کنترل تولید، انتقال و مصرف را با موفقیت انجام دهد.

سال قبل روزانه ۶۸۰ میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف شد که با توجه به ثابت بودن تولید و ناترازی، هیچ راهکاری جز مصرف بهینه و مدیریت مصرف وجود نداشت. در مناطق عملیاتی، روزانه ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز در طول شبانه‌روز بدون کوچک‌ترین مشکلی، انتقال داده شد و در مجموع با اقداماتی که صورت گرفت فصل سرد سپری شد.

برای امسال نیز مسوولان صنعت گاز تدابیری را درنظر گرفته‌اند، محمدحسینی - مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران روز گذشته از برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری برای پایداری شبکه‌های شمال شرق و شمال غرب، تعیین تکلیف مزایده گازهای مشعل در پارس‌جنوبی، برگزاری مزایده در حوزه ایجاد ارزش افزوده و گازهای CO۲ در پالایشگاه‌های خانگیران و بیدبلند و آغاز طرح کلان هوشمندسازی کنتورهای گاز که نیازمند ۴ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است، همچنین نهایی‌شدن شیوه‌نامه ذخیره‌سازی روزمینی برای متوقف نشدن تولید در بخش‌های صنعتی عمده خبر داد.

به گفته شرکت ملی گاز ایران برای پایداری شبکه حوزه شمال شرق حدود ۴۵ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری کرده است، احداث خط لوله ۳۶ اینچ دو راهی دشتک - زابل سربیشه به طول ۳۰۰ کیلومتر که قطعه اول آن به طول ۱۷۰ کیلومتر در حال راه‌اندازی است، خط ۱۶ اینچ صالح‌آباد - تربت‌جام با سرمایه‌گذاری ۶۰۰ میلیارد تومان که پیمان آن واگذار شده است، ایستگاه تقویت فشار آرادان، توسعه میدان ذخیره‌سازی شوریجه بی که ظرفیت ذخیره‌سازی کشور را از ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون مترمکعب به ۴.۵ میلیارد متر مکعب افزایش می‌دهد که به شرکت مپنا واگذار شده است، از مجموعه اقدام‌های شرکت ملی گاز برای پایداری  شبکه گاز در شمال شرق است.

مدیر برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی گاز ایران افزود: در شمال غرب نیز احداث خط ۳۰ اینچ چلوند - اردیبل به طول ۵۵ کیلومتر، ۴ قطعه خط نهم از مسیر اهواز به کوهدشت به طول ۴۰۰ کیلومتر، ایستگاه تقویت فشار اهواز و امتداد خط نهم از میاندوآب به تبریز به طول ۱۶۰ کیلومتر که در مجموع حدود ۲۸ هزار میلیارد تومان در پایداری شمال غرب کشور سرمایه‌گذاری شده است.

همچنین غلامعباس حسینی - مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران از آمادگی کامل این مجموعه برای انتقال پایدار گاز در زمستان تا روزانه ۹۵۰ میلیون مترمکعب خبر داد و اعلام کرد: با توجه به نتایج پیگرانی هوشمند و طول عمر خطوط لوله و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، تعمیرات اساسی خطوط لوله و تأسیسات تکمیل شده است تا برای فصل سرد سال، مشکلی نداشته باشیم. این شرکت با بیش از ۳۹ هزار کیلومتر خطوط انتقال و تعداد ۹۰ ایستگاه تقویت فشار از آمادگی لازم برای استمرار انتقال گاز برخوردار است.

وی با بیان اینکه رکورد ظرفیت انتقال گاز سال گذشته ۲۷۳.۸ میلیارد مترمکعب بوده است، تصریح کرد: پارسال با توجه به شرایط ویژه آب و هوایی، همکاران در شرکت ملی گاز و در همه بخش‌ها تلاش خود را به‌کار گرفتند تا انتقال گاز و سپس توزیع آن به مبادی مصرف، بدون تأخیر و در کمترین زمان ممکن انجام شود، همچنین  بهره‌برداری از سه ایستگاه تقویت فشار گاز و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی پنج ایستگاه تقویت فشار گاز دیگر و بهره‌برداری از ۱۱۵۲ کیلومتر خط لوله فشار قوی گاز که به مجموع خطوط انتقال افزوده شده، در عبور موفق از زمستان پیش رو، بسیار مؤثر خواهد بود.

شرکت انتقال گاز اکنون با افزایش خطوط انتقال و اقدام‌های انجام‌شده توانایی انتقال روزانه ۹۵۰ میلیون مترمکعب گاز به مبادی مصرف را دارد و و انتظار می‌رود با این افزایش ظرفیت در انتقال گاز، به هدف اصلی که انتقال ۱۱۰۰ میلیون مترمکعب گاز در روز است دست یابیم.

همچنین باتوجه تبیین پاداش صرفه‌جویی برای مشترکان و تدابیر و برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته انتظار می‌رود که زمستان امسال نیز مشکلی برای تامین گاز ایجاد نشود و زمستانی گرم را پشت سر بگذاریم.
منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->