پلمب ۴ سالن زیبایی در مشهد به دلیل گران‌فروشی (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) فهرست کالا‌های معاف از مالیات بر ارزش‌افزوده در سال ۱۴۰۳ اعلام شد + فهرست تغییرات اقلیمی مهم‌ترین تهدید برای محصول زعفران است قفل واگذاری زمین برای ایجاد شهرک‌های صنعتی، در دولت سیزدهم شکسته شد طلا و سکه در بازار مشهد چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) استاندار خراسان‌رضوی: شاهد رشد ۲۰ درصدی صادرات استان در دولت سیزدهم هستیم نرخ طلا، سکه، دلار و ارز دیجیتال امروز (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) مهلت ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی تمدید شد + جزئیات نرخ اجاره‌بها در منطقه فرامرز عباسی مشهد چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) خبر مهم برای متقاضیان وام قرض‌الحسنه + جزئیات سرنوشت تعطیلی شنبه‌ها چه شد؟ + فیلم ایران در تولید گندم به پایداری رسید «اعتبار مالیاتی» ابتکار دولت برای حمایت از شرکت‌های  دانش بنیان‌ بازگشت طلافروش‌های مشهدی به بازار | پلمب‌ها باز شد چرا سود سهام عدالت برای برخی افراد واریز نشد؟ شرایط فروش ۲ محصول سایپا برای جایگزینی خودرو‌های فرسوده اعلام شد | اسامی خودرو‌ها و زمان تحویل جزئیات پرداخت مالیات ۱۴۰۲ در ۱۵ قسط مساوی قیمت طلا در بازار جهانی امروز چند؟ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) احتمال تغییر حقوق کارگران جزئیاتی جدید از ادامه طرح کالابرگ الکترونیک فروش فوق‌العاده محصولات ایران‌خودرو ویژه عید قربان با تحویل ۹۰ روزه + جزئیات (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) کفن فروش: کارتخوان نداریم، کارت به کارت کنید! پلمب یک میوه‌فروشی در خیابان فرامرز عباسی مشهد فرصت انتخاب خودرو‌های وارداتی امشب به پایان می‌رسد واردات گوشی‌های اپل آزاد می‌شود؟ + سند (۹ خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز | حباب سکه بیشتر شد (چهارشنبه، ۹ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

بررسی میزان اوراق مالی فروش رفته در ۱۴۰۲ و فاصله تا سقف مصوب در بودجه

  • کد خبر: ۲۰۴۱۵۱
  • ۱۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
بررسی میزان اوراق مالی فروش رفته در ۱۴۰۲ و فاصله تا سقف مصوب در بودجه
بررسی‌ها نشان می‌دهد تا ۵ دی ۱۴۰۲ مجموعا ۱۶۲.۳ همت اسناد خزانه و اوراق مشارکت از ابتدای سال جاری به فروش رسیده است. این درحالیست که بر اساس قانون بودجه مصوب هنوز ۲۴.۷ همت دیگر امکان فروش اوراق وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، مشاهده می‌شود تاکنون طی ۲۲ حراج مجموعا حدود ۹۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مالی توسط دولت منتشر شده است. به طور کلی دولت‌ها هرساله می‌توانند تا سقفی معین، اقدام به فروش اوراق مالی اسلامی کرده و از این طریق درآمد کسب کنند.

فروش اوراق هرچند می‌توانند منابعی برای دولت ایجاد کنند، اما در واقع بدهی‌هایی هستند که دولت در آینده باید آن‌ها را تسویه کنند؛ بنابراین زمانیکه خریداران با انگیزه کسب سود به خرید اوراق اقدام می‌کنند، انتظار دارند تا در آینده اصل مبلغ سرمایه گذاری شده در اوراق مالی به همراه سود معین شده نزدشان بازگردد.

پیشبینی قانون بودجه از فروش اوراق مالی در ۱۴۰۲

لایحه بودجه گزارشی است که در آن منابع درآمدی و هزینه‌های دولت طی یکسال پیشبینی می‌شود و زمانیکه تصویب شود، همه دستگاه‌ها باید به آن پایبند باشند. گزارش‌های موجود از قانون بودجه ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که در سال جاری دولت اجازه دارد تا سقف ۱۸۷ هزار میلیارد تومان از طریق فروش اوراق مالی درآمد کسب کند.

این درحالیست که آمار‌های منتشر شده از بانک مرکزی از اعلام نتایج اوراق نشان می‌دهد تا ۵ دی ماه ۱۴۰۲ مجموعا بیش از ۹۵ همت اوراق مشارکت و حدود ۶۷ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه منتشر شده است. به عبارت دیگر دولت تا کنون حدود ۱۶۲ هزار و ۲۷۹ میلیارد تومان از سقف مصوب فروش اوراق خود را پر کرده است.

فروش ۱۶۲.۳ همت اوراق تا کنون، فاصله ۲۴ همتی تا سقف مصوب

با توجه به اینکه سقف تامین مالی از طریق اوراق در سال جاری ۱۸۷ هزار میلیارد تومان ابلاغ شده است، پر شدن ۱۶۲.۳ همتی از آن به معنای این است که هنوز دولت از لحاظ قانونی اجازه دارد تا پایان سال ۲۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان دیگر اوراق منتشر کند.

با توجه به اینکه ۱۲ هفته دیگر تا پایان سال باقی مانده، کافی است تا دولت در هر یک از هفته‌های آتی حدود ۲ هزار میلیارد و ۵۰ میلیون تومان اوراق به فروش برساند تا به سقف مصوب فروش اوراق در بودجه برسد.

البته تجربه نشان داده است دولت‌ها زمانیکه با مشکل مواجه باشند، سقف مصوب تامین مالی از طریق اوراق را با اخذ مجوز تغییر می‌دهند. برای مثال در سال‌های گذشته میزان اوراق فروش رفته بسیار بیش از سقف مصوب در قانون بودجه بوده است. مشاهده می‌شود سقف فروش اوراق در سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۸۸، ۱۳۲ و ۸۸ همت بوده درحالیکه دولت به ترتیب در این سال‌ها ۱۸۶، ۲۰۲ و ۱۵۵ همت از طریق فروش اوراق تامین مالی کرده است.

به طور کلی به دلیل تقدم زمانی برخی هزینه‌های دولت نسبت به درآمدها، استقراض از طریق اوراق می‌تواند فرآیند‌های مالی دولت را تسهیل کند؛ اما چنانچه از انتشار اوراق با عنوان قلکی برای پوشش کسری بودجه استفاده شود، احتمالا انتشاردهندگان دچار اختلال در سیستم پرداختی خود خواهند شد چراکه نمی‌توان تا ابد بدهکار بود و قرض پیشین را با قرض از دیگری تسویه کرد.

منبع: اکوایران

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->