حمله موشکی نیرو‌های یمنی به ناو هواپیمابر آمریکا نامزد‌های انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ را بیشتر بشناسید سفارت ایران: رسانه‌های سوئد به ادعا‌های رژیم صهیونیستی اعتماد نکنند آیت الله علم الهدی: شهید رئیسی، نماد حکمرانی دینی است| از همه شرکت‌کنندگان در مراسم شورانگیز تشییع شهدای خدمت تشکر میکنم وزرای دفاع چین و آمریکا بعد از ۱۸ ماه دیدار کردند اسماعیل هنیه: رژیم اشغالگر در تحقق اهداف خود شکست خورده است باقری‌کنی: عقب نشینی در میدان دیپلماسی برای ما قدرت نمی‌آورد هلاکت ۲ نظامی دیگر رژیم صهیونیستی در غزه (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) رویترز: آمریکا با حمله اوکراین به خاک روسیه موافقت کرده است آخرین اخبار از انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) + فیلم افزایش شمار شهدا و مجروحان حمله آمریکا و انگلیس به غرب یمن (۱۱ خرداد ۱۴۰۳) اسلامی: تاکنون ۶ نفر برای انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند+ فیلم وزیر ارشاد نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ می‌شود؟ ترامپ مجرم شناخته شد دیوان عالی کانادا درخواست مصادره اموال ایران را رد کرد المیادین: مصر و اسرائیل درباره گذرگاه رفح به توافق نرسیدند لاریجانی: مشکلات حل‌شدنی است | در دولت من هر کاربلد و توانایی با هر سلیقه سیاسی به کار گرفته می‌شود علی لاریجانی داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳ شد بیانیه حماس: آماده تبادل اسرا به شرط توقف جنگ هستیم علی لاریجانی در شبکه ایکس اعلام کاندیداتوری کرد+عکس
سرخط خبرها

رقابت چین و آمریکا هزینه‌های نظامی در آسیا را افزایش داده است

  • کد خبر: ۲۱۱۸۱۹
  • ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۴
رقابت چین و آمریکا هزینه‌های نظامی در آسیا را افزایش داده است
طبق گزارش جدید موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک، همزمان با افزایش درگیری‌ها در اوکراین و «خاورمیانه»، کشور‌های دیگر جهان به‌ویژه در آسیا در حال افزایش هزینه‌ها و مخارج نظامی هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک در گزارشی می‌گوید که در سال ۲۰۲۳ کل هزینه‌های نظامی جهانی به ۲.۲ تریلیون دلار رسید که ۹ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته است.

طبق گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این موسسه بین‌المللی دلایل اصلی این افزایش را جنگ مداوم اوکراین و تشدید روابط میان آمریکا و چین دانست.

در منطقه هند و اقیانوس آرام، تنش‌های ژئوپلیتیکی بین دو ابرقدرت به طور فزاینده‌ای کشور‌های کلیدی منطقه را به سمت یا واشنگتن یا پکن سوق داده است و هر دو طرف آنچه را که می‌توان به عنوان «آمادگی برای درگیری احتمالی» تلقی کرد، افزایش داده‌اند.

در سراسر ایالات متحده و متحدانش از جمله استرالیا، ژاپن، کره جنوبی، تایوان و فیلیپین، کل بودجه نظامی حدود ۷.۴ درصد از حدود ۹۸۴ میلیارد دلار به بیش از ۱.۰۵ تریلیون دلار بین سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ افزایش یافت. فیلیپین تنها کشوری بود که هزینه‌های نظامی خود را در سال ۲۰۲۳ کاهش داد، گرچه این کشور آسیای جنوب شرقی همکاری خود را با ارتش ایالات متحده گسترش داده و نقش خود را در منطقه نیز در بحبوحه اختلافات فزاینده با چین بر سر دریای مورد مناقشه چین جنوبی افزایش داده است.

بیشترین افزایش در میان شرکای منطقه‌ای ایالات متحده مربوط به تایوان است که بودجه نظامی خود را حدود ۳ میلیارد دلار یا به عبارتی ۲۰ درصد افزایش داده است.

«فنلا مک‌گرتی» کارشناس ارشد اقتصاد دفاعی در موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک طی یک کنفرانس مطبوعاتی برای گزارش تراز نظامی سال ۲۰۲۴ گفت: به طور کلی در ۱۰ سال گذشته در آسیا، ما شاهد افزایش هزینه‌های دفاعی بوده‌ایم که در راستای رشد اقتصادی بوده است. اما در چند سال گذشته ما قطعا شاهد تاثیرگذاری عوامل استراتژیک و هم‌چنین به رسمیت شناختن اینکه نیاز به هزینه بیشتر برای حفظ امنیت منطقه‌ای و به‌ویژه مقابله با نفوذ چین وجود دارد، بوده‌ایم.

از سوی دیگر، چین متحدانی را نظیر کره شمالی و روسیه پیدا کرده است؛ دو کشوری که به طور فزاینده نظم بین‌المللی تحت رهبری غرب را زیر سوال برده‌اند و همچنین سرمایه‌گذاری‌های زیادی را در ارتش خود انجام داده‌اند.

گزارش موسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک نشان می‌دهد که هزینه نظامی ۲۱۹.۵ میلیارد دلاری چین ۴۳ درصد از کل هزینه‌های نظامی آسیا را در سال گذشته تشکیل می‌دهد. البته هزینه‌های نظامی کره شمالی در دسترس عموم نیست، اما آزمایش‌های موشکی منظم این کشور حاکی از تمرکز بر تقویت قدرت نظامی آن است.

منبع: ایسنا

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->