برخورد پراید با تریلی در خواف ۲ کشته داشت + عکس اختتامیه پویش "نان و مهر" ویژه دانش آموزان مناطق محروم برگزار شد | توزیع ۶۰هزار صبحانه گرم در ۲۲۰ مدرسه خراسان رضوی خرید ملک ورثه‌ای چه دردسرهایی دارد؟ رییس کمیته امداد: ۳۰۰ هزار میلیارد ریال وام اشتغال به مددجویان داده می‌شود قتل اشتباهی در جنوب تهران (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) عبدالرسول پورعباس سرپرست سازمان ملی سنجش شد تغییر روند رسیدگی به معافیت پزشکی سربازان تصادف شدید خودرو پراید و میکسر در بزرگراه پیامبر اعظم(ص)+تصویر جزئیات برگزاری مجدد نوبت اول کنکور ویژه داوطلبان سیل‌زده (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی ورود ۱۴۵ هزار گردشگر سلامت به مشهد در سال ۱۴۰۳ مصرف کدام کنسروها ممنوع است؟ طرز تهیه کیک توت‌فرنگی با مارمالاد و کرم کاستارد + عکس کشف ۷۳ فقره سرقت ضبط و پخش خودرو در مشهد دستبرد ۸ میلیاردی به یک ساعت‌فروشی در مشهد ویدئو | فرود بدون چرخ یک هواپیمای باری در فرودگاه استانبول پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی و مشهد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌های رگباری در مشهد چه مقدار آب برای سلامت کلیه‌ها لازم است؟ بهترین روش برای نو و تمیز نگه‌داشتن فرش‌ها علت چرخش مچ پا چیست؟ عوامل خطر «زوال عقل زودرس» را بشناسید
سرخط خبرها

۹۶ درصد کارگران فاقد قرارداد دائمی هستند

  • کد خبر: ۲۲۴۳۹۲
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۰
۹۶ درصد کارگران فاقد قرارداد دائمی هستند
معاون دبیرکل خانه کارگر گفت: رهبری تاکید کردند که رضایت کارگران رضایت نیمی از جامعه است و به همین دلیل هفته کارگر باید زبان جامعه کارگری باز شود و رهبر معظم انقلاب با سخنان امسال خود درباره کارگران زبان ما را باز کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، عصر روز گذشته همایش کارگران پیمانی و قراردادی عضو خانه کارگر با حضور جمعی از اعضای این تشکل در دفتر تهران خانه کارگر برگزار شد. 
در این همایش، حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) با اشاره به اهمیت موضوع امنیت شغلی برای کارگران گفت: هفته کارگر همزمان و همپوشان با روز جهانی کارگر است و به همین جهت اهمیت دارد. کارگران نیز در آمریکا یکصد و سی سال پیش برای دفاع از امنیت شغلی و ساعت کار کمتر قیام کرده و کشته دادند که روز اول ماه می (۱۱ اردیبهشت) به نام این قیام که در همین روز انجام شد، نامگذاری شده است.
وی افزود: در سال ۱۳۷۵ باوجود مخالفت مرحوم آیت الله هاشمی و آقای حسین کمالی وزیر کار وقت، با رای دیوان امنیت شغلی با استفساریه این نهاد از ماده هفت قانون کار و دادنامه ۱۷۹ آن تهدید شد. 
صادقی تاکید کرد: هدف ما باید این باشد که هزینه اخراج کارگران برای کارفرما افزایش یابد تا اخراج برایشان گران تمام شود، زیرا برای کارفرمایان پول بسیار عزیز است. 
معاون دبیرکل خانه کارگر تاکید کرد: ما مخالف اصلاحیه دولت به ماده هفتم قانون کار نیستیم ولی یک دور باطل با اخراج بین هیات تشخیص و هیات حل اختلاف تا اخراج کارگر ایجاد می‌شود.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری تصریح کرد: ما با کاهش گام‌به‌گام توان علمی و فنی در معاونت روابط کار در دولت‌ها هستیم که اوجش در پادگانی شدن معاونت روابط کار در دوره اخیر است. 
وی با اشاره به اینکه کارگران تشکل و حزب قدرتمندی ندارند، ادامه داد: رهبری تاکید کردند که رضایت کارگران رضایت نیمی از جامعه است و به همین دلیل هفته کارگر باید زبان جامعه کارگری باز شود و رهبر معظم انقلاب با سخنان امسال خود درباره کارگران زبان ما را باز کردند.
در ادامه این نشست فتح الله بیات (رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و و پیمانی) اظهار کرد: اساس پیگیری اتحادیه ما بحث مطالبه اجرای ماده هفتم قانون کار و امنیت شغلی بوده است. از سال‌های دور  ما در مجلس و حتی در صحن علنی مجلس موضوع امنیت شغلی کارگران را مطرح کردیم که رای نیاورد.
وی تاکید کرد: اساس و پایه کار تشکیلاتی ما کارگران در حوزه تشکلی و روابط کار وابسته به امنیت شغلی است. بیش از ۹۶ درصد کارگران ما فاقد قرارداد دائمی و دارای قرارداد یکساله یا کمتر است. وقتی نماینده کارگری نیروی دائمی نباشد، جسارت لازم برای ایستادن مقابل کارفرما را نداشته و نخواهد داشت. 
بیات افزود: در بهمن ۹۸ آقای ربیعی بحث سقف قرارداد موقت برای ۴ سال را مطرح کرد که این سقف از بهمن سال ۱۴۰۲ با این رای هیات وزیران باید رعایت شود. با استناد به این رای باید ادارات کار حکم به بازگشت به کار کارگران اخراجی بدهند. اما این کافی نیست. 
این فعال کارگری تصریح کرد: کارگر ماهر و تحصیلکرده ما بخاطر فقدان امنیت شغلی مانند کارگر ساده و بدون تحصیل پس از بیست سال برخورد می‌شود و شان جامعه کارگری ما بخاطر فقدان امنیت شغلی کاملا زیر سوال است. 
رئیس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی تاکید کرد: با آقای خدایی در شورای عالی کار بخاطر رد کردن موضوع مزد منطقه‌ای برخورد شد و اخراج ایشان رقم خورد. وزیر کار نیز در این مورد و درباره تعیین مزد تخلف کرده است. 
بیات بیان کرد: وقتی پایه مذاکره سست باشد و امنیت شغلی برای اعتراض نباشد، شاهد افت قدرت چانه زنی خواهیم بود. البته نماینده کارگری ما امضا نکردند و این باعث می‌شود شکایت ما از مزد در دیوان عدالت اداری موثرتر باشد و ما شکایت خواهیم کرد. 
وی تاکید کرد: امیدواریم با اتحاد تشکل‌های کارگری موجود و مشارکت جدی کارگران و بازنشستگان کارگری ما موفق خواهیم بود و شرط آن این است که سایر تشکل‌ها تماشاچی نباشند. ما در چهارچوب قانون, حق راهپیمایی و اجتماع نیز داریم و تقاضا می‌کنیم کارگران کشور نیز در اجتماع روز کارگر ما حضور یابند تا صدای ما به مسئولان برسد. 
منبع: ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->