ضرب الاجل ۲ هفته‌ای بانک مرکزی برای رعایت نرخ سود بانکی یارانه نقدی خرداد ۱۴۰۳ چه روزی واریز می‌شود؟ + جزئیات ساعت کاری بانک‌ها اعلام شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) + جزئیات اعلام جزئیات تغییر ساعت ادارات مطابق با اعلام سازمان اداری و استخدامی کشور (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) گزینه «عجله دارم» چه زمانی روی تاکسی‌های اینترنتی فعال می‌شود؟ کم‌فروشی، عمده‌ترین تخلف نانوایان در مشهد است گزینه "عجله دارم" به تاکسی‌های اینترنتی بازگشت (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) استفاده از نرم افزار تعیین اجاره بها اجباری است | پلمب ۱۶ بنگاه املاک در مشهد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سایر تکالیف مودیان اعلام شد جزییات تازه از نحوه فروش بلیت‌های اربعین (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط سرپرست ریاست جمهوری راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر جزئیات جدید از فروش اینترنتی نان | چگونه اینترنتی نان بخریم؟ شرایط فروش فوری سه محصول ایران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا زمان واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۳ مشخص شده است؟ بازار طلای جهانی در انتظار سیاستهای پولی ایالات متحده آرام شد توزیع روزانه ۱.۵ تن گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار در مشهد تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری قبض‌های میلیونی در انتظار مشترکان بد مصرف برق قیمت جدید کوییک پلاس اتوماتیک اعلام شد + جدول (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) ارز ترجیحی شکر حذف شد | گرانی در انتظار شکر؟ فراخوان گمرک برای جاماندگان فعال‌سازی موبایل مسافری توزیع تایر با ارائه ضمانت‌نامه تولیدکنندگان سردرگمی سهامداران در بلاتکلیفی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) طلای ۱۸ عیار در مشهد نسبت به دیروز گرانتر شد + جزئیات (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) نظر کارشناسان بازار‌های مالی درباره وضعیت بازار‌ها با توجه به انتخابات پیش رو + نمودار
سرخط خبرها

مشمولان سهام عدالت بخوانند!

  • کد خبر: ۲۵۴۰۷
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۰
مشمولان سهام عدالت بخوانند!
آزادسازی سهام عدالت شش ماه زودتر از موعدی که وعده آن داده شده بود صورت گرفت و به‌زودی بازار سرمایه میزبان تعداد درخور توجهی سهام‌دار که مشمول سهام عدالت بودند، می‌شود. در این راستا به این افراد حدود یک‌ماه فرصت داده شده است تا درباره نحوه مدیریت سهام خود تصمیم بگیرند.
به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای لایحه سامان‌دهی سهام عدالت با موضوع اصلاح مواد ۳۴ تا ۳۸ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی پس از تصویب هیئت وزیران برای طی تشریفات قانونی در ۱۸دی۱۳۹۶ به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد.

اما با گذشت حدود دو سال از ارسال لایحه سامان‌دهی سهام عدالت به مجلس شورای اسلامی، این لایحه همچنان در انتظار بررسی در صحن علنی مجلس و تصویب مجلس‌نشینان بود تا نحوه آزادسازی و چگونگی انتقال آن مشخص شود. در نهایت اوایل زمستان سال ۱۳۹۸ بود که خبری به نقل از علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، مطرح شد مبنی بر اینکه «سهام عدالت حداکثر تا آبان سال ۹۹ آزادسازی می‌شود و در اختیار مردم قرار می‌گیرد».

در نهایت و در تاریخ ۱۳ بهمن سال گذشته علیرضا صالح، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، درباره آزادسازی سهام عدالت توضیح داد: رئیس جمهور و وزیر اقتصاد به مقام معظم رهبری برای کسب اجازه ایشان نامه نوشته‌اند و ما منتظر پاسخ این نامه هستیم؛ یعنی ممکن است اصلا به مجلس شورای اسلامی نرسد و از طریق اجازه مقام معظم رهبری این کار را انجام دهیم. سازوکار در قالب شرکت‌های سرمایه‌گذار استانی یا صندوق‌های سرمایه‌گذاری معامله‌پذیر و منطقه‌ای انجام خواهد شد. اگر تا پایان امسال (۱۳۹۸) اجازه رهبری را کسب کنیم تا پایان آبان‌ماه سال آینده (۱۳۹۹) سهام عدالت را آزاد خواهیم کرد.
اما آزادسازی سهام عدالت به آبان ماه نرسید و سه‌شنبه هفته جاری مقام معظم رهبری با صدور ابلاغیه‌ای ضمن با درخواست رئیس‌جمهور برای آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند.
 
دو راه پیش روی سهام‌داران
پس از آن و از صبح روز چهارشنبه در سامانه سهام عدالت به نشانی SMANSE.IR گزینه‌ای تحت عنوان «آزادسازی سهام عدالت» اضافه شد تا مشمولان با ورود به آن بتوانند طرح آزادسازی خود را انتخاب کنند.
به طور کلی دو راه پیش روی این افراد قرار دارد. راه نخست این است که فرد مدیریت و مالکیت سهام را به دست بگیرد و نسبت به فروش سهام خود اقدام کند. البته به نظر می‌رسد در این راه محدودیت‌هایی برای فرد وجود دارد. برای مثال ممکن است فقط اجازه فروش ۳۰ درصد از سهام خود را در هر دوره داشته باشد.
در راه دوم مشمولان می‌توانند به صورت غیرمستقیم و از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذار استانی اقدام کنند. در این راستا درصورتی که مشمولان سهام عدالت خود را نفروشند و اختیار اداره و مدیریت آن‌ها را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت بدهند، سازوکاری فراهم می‌شود که در آینده مشمولان مالک واحد‌های صندوق‌های قابل معامله این شرکت‌ها شوند.

البته مشمولان می‌توانند برای تصمیم‌گیری تا زمانی که شورای عالی بورس درخصوص جزئیات هرکدام از روش‌ها تصمیم‌گیری کند (که بازه زمانی ۱۰ روزه برای آن مشخص شده است) منتظر بمانند. همچنین باید توجه داشته باشند عدم مراجعه آن‌ها به سامانه تا مهلت تعیین شده به این معنی است که نمی‌خواهند مدیریت سهام خود را به صورت مستقیم انجام دهند.

در این میان، یکی دیگر از اتفاقاتی که برای مشمولان سهام عدالت رخ خواهد داد، صدور کد بورسی برای آن دسته از مشمولانی است که کد ندارند. موضوعی که وزارت امور اقتصادی و دارایی در اولین جلسه کمیته اجرایی آزادسازی سهام عدالت به آن اشاره و اعلام کرد که طبق آن، مقرر شد تا با سرعت لازم نسبت به صدور کد بورسی برای همه دارندگان سهام عدالت اقدام شود.

بر اساس این گزارش، طبق آخرین آمار ۴۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۷۴۱ نفر مشمول سهام عدالت هستند که از این تعداد ۴۶ میلیون و ۵۶۷ هزار و ۳۴۹ نفر در قید حیات هستند. بر این اساس وراث مشمولانی که در قید حیات نیستند در صورتی می‌توانند از این طرح استفاده کنند که فرایند انتقال را انجام داده باشند.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->