نشست استاندار خراسان رضوی با دختران نخبه استان روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل، جایگزین «پنجشنبه» شد وزیر خارجه بر تسریع اجرای توافقات روسای جمهور ایران و تاجیکستان تاکید کرد سخنگوی شورای نگهبان از برگزاری انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه به صورت تمام الکترونیک خبرداد فرمانده گروه ۴۴۴ مهندسی رزمی: امنیت پایدار سطح کشور مدیون جانفشانی‌های شهدا است آیت‌الله علم‌الهدی: مادر محور هویت‌آفرین خانواده است | تربیت و انسان‌سازی، رسالت ذاتی هلال احمر فرمانده نیروی زمینی ارتش: برآورد کرده‌ایم انسداد مرز شرق کشور در کوتاه‌ترین زمان ممکن به پایان برسد سرلشکر موسوی در مشهد: با عملیات وعده صادق و طوفان‌الاقصی عمر رژیم صهیونیستی زودتر به پایان خواهد رسید + ویدیو نماینده تل‌آویو در سازمان ملل: آیا اکنون زمان مناسبی برای اعمال محدودیت‌ بر تسلیحات اسرائیل است؟ تروریست‌ها هفت کارگر پاکستانی را در گوادر کشتند دیدار جمعی از قاریان قرآن عازم حج تمتع با رهبر معظم انقلاب اسلامی + فیلم آیت‌الله علم‌الهدی: تولد فرزند، نقطه عطف زندگی زناشویی است | «فرهنگ‌سازی» و «حمایت»، دو راه حل بحران افزایش سن ازدواج طرح سامان‌دهی کارکنان دولت یکشنبه (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) در کمیسیون اجتماعی بررسی می‌شود تمایل ۵ کشور اروپایی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین اردوغان: اسرائیل در تلاش است جنگ را به کل منطقه گسترش دهد آمادگی ۱۸ هزار و ۶۰۰ عامل اجرایی برای برگزاری دور دوم انتخابات در خراسان‌رضوی + فیلم سخنگوی وزارت خارجه روسیه: زلنسکی خائن است رئیس‌جمهور چین وارد بوداپست شد اعتراف بایدن به استفاده از بمب‌های آمریکایی برای کشتار غیرنظامیان در غزه وزارت ارتباطات از ارائه ۵۰۰ خدمت دولتی به صورت هوشمند خبرداد
سرخط خبرها
اسحاق جهانگیری:

پارک علم و فناوری خراسان رضوی ظرفیت مهمی در تولید دستگاه تنفس مصنوعی است

  • کد خبر: ۳۰۶۰۵
  • ۲۶ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹
پارک علم و فناوری خراسان رضوی ظرفیت مهمی در تولید دستگاه تنفس مصنوعی است
معاون اول رییس جمهوری گفت: ظرفیت بزرگی در شرکت‌های دانش بنیان برای کشور وجود دارد که نمونه آن تولید دستگاه تنفس مصنوعی(ونتیلاتور) در پارک علم و فناوری خراسان است.

به گزارش شهرآرانیوز، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در نشست ویدئو کنفرانسی با مدیران ارشد وزارت علوم، ‌تحقیقات و فناوری، برخی روسای دانشگاه‌های کشور و همچنین روسای پارک‌های علم و فناوری افزود: در روزهای نخست شیوع کرونا، وقتی در گزارش بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی از کمبود تجهیزات بهداشتی و حفاظتی سخن می‌گفتند، مانده بودیم که این تجهیزات را از کجا برای کشور وارد کنیم.  
وی با بیان اینکه در گذشته و با داشتن علم و فناوری برای تولید این کار حدود سه سال طول می‌کشید ادامه داد: با بسیجی که در تمام کشور رخ داد این کار به سرعت انجام شد و به اعتقاد من جزو کارهایی است که باید در تاریخ به ثبت رسانده شود زیرا توانستیم به سطحی از خودکفایی برسیم که صادرات تجهیزات هم داشته باشیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به شرکت دانش بنیان "احیاء درمان" گفت: این شرکت به سطحی از دانش و توانایی رسیده است که اکنون علاوه بر تامین ونتیلاتور برای کشور برای صادرات به کشورهای پیشرفته هم در حال برنامه‌ریزی است.  

رییس پارک علم و فناوری خراسان نیز در این نشست گفت: در این پارک ۳۵۰ شرکت خصوصی حضور دارد که نزدیک به ۴ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول فعالیت بوده و ۸۰ درصد آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و بالاتر  هستند.
دکتر رضا قنبری افزود: اتفاق جالب در اکوسیستم این استان این است که ۵۰ درصد دانش‌آموختگان دانشگاه فردوسی مشهد جذب این شرکت‌ها شده‌اند.
وی ادامه داد: دولت برای پشتیبانی از هر کدام از این شرکت‌ها حدود ۴۰۰ میلیون ریال هزینه می‌کند.  
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهمترین محصول این پارک را در شرایط فعلی می‌توان ساخت دستگاه ونتیلاتور توسط شرکت "احیا درمان" ذکر کرد که ۷۰ درصد نیاز روزانه کشور را در اوج شیوع کرونا تامین کرد.
وی افزود: این شرکت فقط اجازه ساخت پنج دستگاه در روز را داشت که اکنون به ۴۰ دستگاه در روز رسیده است و به عبارتی هر ۳۵ دقیقه یک دستگاه در این شرکت ساخته می‌شود.
قنبری ادامه داد: این شرکت اکنون سفارش تولید ۲ هزار دستگاه تا پایان سال میلادی برای کشورهای مختلف دارد و نیاز است برای حل مشکلات آن راه حلی در نظر گرفته شود.
وی گفت: طبق اعلام این شرکت باید ۵۰ درصد ظرفیت تولید خود را به داخل اختصاص دهد ولی نیاز داخل به این شرکت اعلام نمی‌شود تا بتواند برای سفارشات خارجی خود برنامه‌ریزی کند.  
رییس پارک علم و فناوری خراسان افزود: در حال حاضر این شرکت برای ساخت دستگاه سی.‌تی.اسکن در حال برنامه ریزی است.

وی ادامه داد: همچنین پلتفرمی توسط یک استارتاپ این پارک ایجاد شده که ارتباط بین معلم، دانش آموز و والدین را فراهم کرده است و اکنون ۶۵ هزار نصب آن در ۲۶ استان کشور گزارش شده و حتی کشور افغانستان نیز به خاطر استفاده از زبان فارسی در حال نصب و استفاده از این سامانه است.  
قنبری گفت: طرح دیگری که در این پارک به بهره برداری رسیده و یکی از طرح‌های کلان ملی نیز محسوب شده است، تهیه پلاسمای سرد می‌باشد که اکنون به غیر از آمریکا در اختیار ایران نیز قرار دارد. از این محصول در زمینه بیوتروریسم استفاده می‌شود ولی کاربرد اصلی آن در حوزه تجهیرات پزشکی است.  
وی افزود: از محصولات دیگر این پارک می‌توان به مسیر یاب آنلاین به عنوان یکی از اپلیکیشن های پرطرفدار اشاره کرد، این مسیر یاب داده های آنلاین کاربران را به صورت گمنام دریافت کرده و نواحی پرتردد را مشخص می‌کند. در حال حاضر سرمایه گذاری جالبی در این شرکت انجام شده و به عبارتی برای این محصول سه پارک علم و فناوری در حال همکاری هستند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان ادامه داد: شرکت دیگری در این مجموعه فعال است که توانسته روزانه ۱۰۰ هزار عدد لوله آزمایشگاهی برای خونگیری فراهم کند.
وی گفت: ساخت روزانه سه چادر برای دفاع بیولوژیک و همچنین ساخت پنج کانکس ایزوله از دیگر فعالیت‌های انجام شده در این پارک است.  
قنبری افزود: کرونا فضایی ایجاد کرد که توانستیم ارتباطات خوبی با سایر قسمت‌ها برقرار کنیم و اکنون در اجرای طرحی، آستان قدس رضوی زمینی را برای پردیس فناوری در اختیار دارد که نظارت و حمایت از شرکت‌های آن را به پارک  علم و فناوری خراسان سپرده است و به عبارتی، دولت در حال گسترش پارک‌های خود با هزینه بخش خصوصی است.
وی با اشاره به برخی مشکلات ادامه داد: توسعه شبکه جمع آوری فاضلاب و برق پارک‌های علم و فناوری برعهده وزارت علوم است در حالی که جمع آوری فاضلاب در شهرک‌های صنعتی را همه شبکه دولت بر عهده دارند و نیار به همراهی دولت در این زمینه وجود دارد.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: استقرار گمرک در پارک‌های علم و فناوری می‌تواند در حوزه صادرات گامی رو به جلو باشد زیرا طبق قانون پارک‌های علم و فناوری همانند منطقه آزاد حساب می‌شوند و از پرداخت هرگونه عوارض معاف هستند ولی در این مورد به درستی همکاری نمی‌شود.  

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->