توصیه‌های مهم پلیس فرودگاه به زائران حج تمتع خراسانی | بدرقه‌کنندگان به فرودگاه نیایند برخورد موتورسیکلت‌ها در سبزوار یک کشته و ۲ مجروح داشت (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوت مادر ۵۰ ساله و فرزند ۱۵ ساله‌اش بر اثر گاز گرفتگی در مشهد | مونوکسید کربن ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ورود موج جدید بارندگی به کشور از فردا یکشنبه | پیش‌بینی هواشناسی خراسان رضوی در هفته جاری (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات جدید از زلزله در اردبیل (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) زلزله اردبیل را لرزاند (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارز ویژه سفر حج در خراسان رضوی از فردا کجا توزیع می شود؟ + آدرس جنازه چهار نفر در یک مجتمع مسکونی در خرم‌آباد کشف شد آغاز عرضه ارز ویژه سفر حج از فردا (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ارسال اطلاعات نسخ دارویی بیمه‌شدگان تامین اجتماعی برای پرداخت بیمه‌های تکمیلی پبش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی و مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) | آغاز روند نسبی افزایش دما از امروز در استان جزئیات افزایش حقوق، عائله‌مندی و حق‌مسکن بازنشستگان تأمین‌اجتماعی اعلام شد | افزایش حقوق‌های اردیبهشت چقدر است؟ فرصت دانشگاهیان برای ثبت نام یارانه اعتباری خرید کتاب + جزئیات کلاهبرداری هزار میلیاردی از ۱۴۶ نفر در پوشش پیش‌فروش خودرو در کرمانشاه (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس پلیس راهور فراجا: رقم جرائم رانندگی فعلا تغییر نکرده است تا پلیس + ۱۰ نروید؛ آنلاین خلافی بگیرید! کاهش آمار ازدواج به‌دلیل پیری جمعیت | افزایش زایمان زیر ۲۴ سال دستگیری ۳ شکارچی غیرمجاز در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک

  • کد خبر: ۴۵۱۱۶
  • ۰۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۳
تاثیر تئوری انتخاب بر زندگی‌های مشترک
دکتر حسین باغگلی - استادیار دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه فردوسی
تئوری انتخاب، شاید مهم‌ترین مسئله در ابتدای تشکیل زندگی‌های مشترک باشد و به‌دنبال آن، رفتار‌های تربیتی و تبعیت از الگو‌های ذهنی و در‌عین‌حال تاثیر شرایط جامعه. در این میان، یکی از ضرورت‌ها در جامعه امروزی با توجه‌به افزایش آسیب‌های اجتماعی ازجمله طلاق، بازاندیشی در سرمایه معرفتی و تربیتی و بازیابی عناصر هویت‌ساز است. ما نیازمند بازسازی و الگوسازی در زندگی هستیم. برای حفظ زندگی‌های مشترک در شرایطی که فشار‌های بیرونی جامعه ازجمله مشکلات اقتصادی و اجتماعی وجود دارد، قطعا بدون تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و تربیتی نمی‌توان از چالش‌ها عبور کرد.

امروزه باید توجه شود که آن اندیشه‌های اصلی و مبنایی که از سبک زندگی جامعه خودمان داریم و رویکرد اصیل ما را تشکیل می‌دهد و می‌تواند ما را راهگشا باشد، در مقام عمل دقیقا چیست و چگونه می‌توان آن‌ها را در زندگی روزمره خود و در مواجهه با مشکلات و فراز و فرود‌های زندگی اجرا کرد. برای این‌ها باید دستگاه‌های متولی اقدام کنند و از نوجوانی سبک زندگی، الگوسازی و تئوری انتخاب‌های درست را برای نسل جوان تبیین کنند تا در آینده با این حجم از نارضایتی افراد از هم و جداشدن آن‌ها به سادگی مواجه نباشیم.

بالاخره هویت‌یابی در جامعه امروز ما با شرایط و مشکلات و آسیب‌های موجود، ضروری است؛ همچنین اگر به‌سمت الگو‌سازی برویم حتما موفق خواهیم شد. متاسفانه برای نسل جوان و کسانی که می‌خواهند زن و مرد آینده این جامعه و پدر یا مادر شوند، ما همیشه الگو‌ها را آن‌قدر بالا می‌بریم و در سطح کمال درنظر می‌گیریم که رسیدن به آن غیرممکن و افراد از رسیدن به آن ناامید می‌شوند. الگو‌های زندگی باید از نظر افراد دردسترس باشد یعنی اگر نمی‌تواند صد‌در‌صد مثل آن‌ها شود حداقل مسیر را به او نشان دهد.

اگر امروز می‌بینیم آمار طلاق حتی در شرایط خاص جامعه با درنظر گرفتن ویروس کرونا، مثل روال همیشگی در جریان است و زوج‌ها حاضر نیستند در هیچ شرایطی جدایی را به تاخیر بیندازند، نشان‌دهنده یک بن‌بست است و اینکه افراد راه دیگری به‌جز جدایی متصور نیستند. درصورتی‌که اگر خیلی از این افراد در مسیر زندگی به فاکتور‌های مختلف تکیه می‌کردند، شاید نتیجه آن جدایی نمی‌شد.

در عین حال باید بپذیریم که کرونا از جنبه‌های مختلف، فرصت‌ها و تهدید‌های خاصی را برای زندگی‌های مشترک به‌دنبال داشته است. شاید بازتاب‌های اجتماعی آن از انزوای خانواده‌ها، زندگی در سطح عاطفی پایین و مشکلات شدید اقتصادی در آینده بیشتر رخ نشان دهد.
با این حال آنچه در تحکیم کانون خانواده و کاهش آمار‌های طلاق موثر خواهد بود، بخشی نقش متولیان است و بخش پُررنگ‌تر آن نقش افراد در نوع انتخاب، نگاه، تکیه بر سرمایه‌های معرفتی و اجتماعی و تبعیت از سبک زندگی و الگو‌های درست است.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->