عربستان، اولین مقصد «بلینکن» رسانه عبری: عملیات رفح یک اشتباه است شیخ نعیم قاسم: جنگ باعث بازگشت شهرک نشینان نخواهد شد مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است تحولات «غزه»، محور سفر وزیر خارجه ترکیه به ریاض روسیه: تمام رزمایش‌های ناتو را از نزدیک زیر نظر داریم لاپید: همه مقامات مسوول در زمان عملیات طوفان الاقصی باید استعفا دهند تظاهرات هزاران شهرک‌نشین علیه نتانیاهو در تل‌آویو ۲۷ فلسطینی در حمله به منازل فلسطینیان نوار غزه به شهادت رسیدند رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد حمله ترکیبی حزب‌الله به مقر فرماندهی نظامی صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی وزیر کشور: عملیات وعده صادق ایران را در اوج اقتدار قرار داد + فیلم پیام جدید گردان‌های قسام درباره کشته شدن ده‌ها اسیر صهیونیست کرملین: انگلیس مانع توافق آتش‌بس اوکراین شد ایتالیا سفیر روسیه را احضار کرد برهم خوردن سخنرانی سفیر آلمان در پاکستان تصاویر ارتش یمن از لحظه شکار شدن جنگنده آمریکایی + فیلم پلیس آمریکا حدود ۱۰۰ نفر را روز شنبه در دانشگاه نورث ایسترن بازداشت کرد
سرخط خبرها

ظریف در مجلس: دیپلماسی اقتصادی همکاری همه ارکان کشور را می‌طلبد

  • کد خبر: ۵۶۲۱۳
  • ۳۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۴۴
ظریف در مجلس: دیپلماسی اقتصادی همکاری همه ارکان کشور را می‌طلبد
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد که تحقق دیپلماسی اقتصادی فعال نیازمند همکاری همه ارکان کشور به ویژه دولت و مجلس است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد جواد ظریف در  جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به سوال فرهاد بشیری درخصوص این که چرا دیپلماسی اقتصادی در وزارت خارجه جدی گرفته نمی‌شود؟ بیان کرد: بحث دیپلماسی اقتصادی مساله پیچیده‌ای است که نیازمند همکاری همه ارکان کشور به ویژه دولت و مجلس می‌باشد. بنده امروز برای توضیح به مجلس نیامده‌ام بلکه برای درخواست کمک به مجلس آمده ام، ساختار وزارت خارجه از سال ۱۳۶۶ به ساختار منطقه‌ای تبدیل شد در ساختار منطقه‌ای معاونت اقتصادی وزارت خارجه که در کنار معاونت سیاسی قرار داشت کنار گذاشته شد. هدف این بود تا روابط با کشور‌ها در یک معاونت متمرکز شود که این فلسفه درست بود، اما واقعیت این است به خاطر حجم فشار‌های سیاسی و امنیتی که بر روی وزارت خارجه وارد بود طبیعتا دستگاه دیپلماسی و معاونت منطقه‌ای به مسائل سیاسی و امنیتی گرایش پیدا کرد.

 

وی در ادامه اظهار کرد: با توجه به فشار‌هایی که در وزارت خارجه وارد شد بحث اقتصاد به موضوع ثانویه در وزارتخانه تبدیل شد در زمان وزارت دکتر خرازی با توجه به این که سیاست دولت این بود که سیاست خارجه باید به کمک اقتصاد بیاید مجددا معاونت اقتصادی ایجاد شد، اما همزمان معاونت منطقه‌ای حفظ شد و این مساله باعث درگیری بین معاونت اقتصادی و معاونت منطقه‌ای شد.

 

وزیر امور خارجه در ادامه تصریح کرد: در دوران بنده نیز بر اساس پیشنهاد مجلس و هم فکری که با کمیسیون اقتصادی مجلس شکل گرفت قرار شد تا معاونت اقتصادی مجددا احیا شود و ما بر همین اساس کل ساختار وزارت خارجه را به هم ریختیم تا از ساختار منطقه‌ای به ساختار موضوعی بازگشته و یک معاونت اقتصادی و یک معاونت سیاسی را ایجاد کرده تا اقتصاد نیز هم سطح مسائل سیاسی و امنیتی قرار گیرد.

 

ظریف در ادامه بیان کرد: ما با سابقه‌ترین سفیر خود را که هم در آفریقا هم در اروپا و هم در آسیا فعالیت داشت را به عنوان معاونت اقتصادی قرار دادیم. در کنار اقدامات ساختاری نیز اقدامات انگیزشی را نیز دنبال کردیم و به نمایندگی‌های خود اعلام کردیم که از این پس براساس دستاورد‌های اقتصادی آن‌ها را بررسی می‌کنیم. همچنین آموزش‌های اقتصادی را برای کارمندان گذاشتیم در ۸ سال گذشته جهت گیری وزارت خارجه از جهت گیری صرفا سیاسی و امنیتی به یک جهت گیری اقتصادی در کنار سیاسی امنیتی تبدیل شده است. ما نمی‌توانیم واقعیت‌ها را در کشور نادیده بگیریم چرا که بسیاری از فشار‌ها بر کشور سیاسی امنیتی است. اقدامات ما در زمینه دیپلماسی اقتصادی ناموفق نبوده است، اما آن قدری که ما انتظار داشتیم موفقیت آمیز نیز نبوده و نیازمند آسیب شناسی است.

 

وزیر امور خارجه تاکید کرد: رئیس مجلس پیشنهاد دادند تا وزارت خارجه متولی کل روابط خارجی باشد که این امر هم مزایایی دارد هم معایبی. امروز وزارت خارجه مسئولیت روابط خارجی را ندارد. بلکه فقط مسئول سیاست خارجی است. نقش وزارت خارجه در روابط اقتصادی خارجی فقط نقش تشویق گر است دستگاه‌ها چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی سیاست‌های خود را دنبال می‌کنند و هر گاه به مشکل برخوردند به سراغ وزارت خانه می‌آیند ما صرفا مسئول حل مشکل شده ایم نه مسئول جهت دهی و هماهنگی در این حوزه. بنده معتقد هستم که نباید تمام روابط اقتصادی خارجی هم به وزارت خارجه سپرده شود. چرا که مسئولیت سنگینی است بلکه وزارت خارجه باید اختیاراتی داشته باشد تا بتواند روابط اقتصادی خارجی را هماهنگ کند. اکنون ما این اختیار را نداریم و فقط می‌توانیم گروکشی کنیم که بنده با این اصل مخالف هستم.

 

ظریف افزود: ما باید راهکاری پیدا کنیم که کل سیاست خارجی را هماهنگ پیش ببریم اکنون ما یک بانک اطلاعاتی برای خارجی‌ها از امکاناتی که در داخل کشور داریم و یک بانک اطلاعاتی برای فعالان اقتصادی از امکاناتی که در خارج وجود دارد، ایجاد کرده از سوی دیگر تهاتر را به عنوان یک راهکار برای افزایش تولید و شکست تحریم‌ها دنبال می‌کنیم. روابط با همسایگان را نیز با جدیت دنبال می‌کنیم افزایش تبادلات با همسایگان و استفاده از ظرفیت کشور‌های همسایه در اولویت کار ما قرار دارد.

 

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->