ماجرای افشای اطلاعات بیماران در یکی از بیمارستان‌های مشهد چه بود؟ آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در بزرگراه نشت ۱۰ تن قیر مذاب از تانکر حمل قیر در شهرک عسکریه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+ عکس دفاع معاون وزیر کار از وضعیت دستمزد کارگران | امیدواریم در طرح همسان‌سازی حقوق، حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به ۹۰ درصد حقوق کارکنان برسد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران | دولت برای پرداخت بدهی تامین اجتماعی برنامه‌ریزی کرده است پیام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به مناسبت روز کارگر: مقام کارگر به فرموده رهبر معظم انقلاب دارای قداست است یک کشته و ۲ مصدوم بر اثر تصادف در جاده ماریان به زاک+عکس پلیس محموله ۲۴۷ کیلوگرمی حشیش در مشهد را کشف کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس شهری تهران دستگیر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت تاخیر پرواز مشهد - تهران هواپیمایی چابهار چه بود؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) وقتی مقتول خواست قاتلش اعدام نشود! خراسان‌رضوی رکورددار حوادث ترافیکی طی هفته گذشته کشف موادغذایی احتکارشده در کاشمر به ارزش بیش‌از ۴.۵ میلیارد ریال پیگیری دادستانی مشهد در خصوص حادثه غرق‌شدگی در یکی از استخرهای این کلانشهر چطور سطح هورمون شادی خود را افزایش دهیم؟ رژیم غذایی برای کودکان ممنوع؛ بهترین راه برای درمان چاقی کودکان تیمارگاه حیات‌وحش استان خراسان‌رضوی راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

نقاط اشتراک ما کجاست؟

  • کد خبر: ۵۸۳۰۱
  • ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۱:۰۷
نقاط اشتراک ما کجاست؟
حجت الاسلام محمدرضا زائری - پژوهشگر دینی
همه مردم برای تعامل با یکدیگر و در روابط‌اجتماعی بر نقاط مشترک تکیه می‌کنند و بدون آنکه بدانند، بر اساس اشتراکات با یکدیگر نخستین لایه‌های ارتباطی یعنی رابطه کلامی را برقرار می‌سازند. برای همین ساده‌ترین گفتگو میان افرادی که نخستین بار یکدیگر را می‌بینند و با هم آشنا می‌شوند، «روز خوبی داریم» یا سخنانی درباره آب‌وهواست.
 
با تمرکز بر نقاط مشترک، افرادی از طیف‌ها و فضا‌های گوناگون می‌توانند تفاوت‌های ناگزیر و طبیعی را کنار بگذارند و با وجود فاصله‌های بسیار زیاد در مواضع فکری و عقاید دینی و دیدگاه‌های سیاسی، با هم در آن موضوع مشترک هم‌دل و هم‌داستان شوند. همه موفقیت‌ها و درخشش‌ها و پیروزی‌ها درست از همین همراهی بر سر یک نقطه مشترک شکل می‌گیرد؛ چه پیروزی یک تیم در مسابقه‌ای ورزشی باشد و چه کامیابی ساکنان یک شهر در حل یک مشکل زیست‌محیطی.
 
اکنون نوبت طرح یک سؤال جدی و بسیار مهم است؛ نقطه اشتراک ما مردم ایران، یعنی حدود ۸۵ میلیون نفر ساکنان این سرزمین، کجا و چیست؟ اگر این نقطه را درست و دقیق نشناسیم و راهکار‌های تحکیم اشتراک خود بر آن را روشن و شفاف ندانیم، همه اظهار هم‌دلی‌ها و همراهی‌ها مقطعی و گذرا خواهد بود. اگر این نقطه خاک ایران و جغرافیاست، اگر پرچم ایران و تاریخ است، اگر سرود ملی و آرزو‌های مشترک همه ما برای آینده است هرچه هست باید آن را به‌درستی و روشنی بشناسیم و برای تقویت آن بکوشیم.
 
فقط در صورتی هم‌دلی و همراهی عمومی بر آن نقطه مشترک می‌تواند ریشه‌دار شود و بنیان محکم داشته باشد که آگاهانه به آن برسیم و برای تبیین آن در گروه‌های مختلف سنی و لایه‌های گوناگون اجتماعی بکوشیم. فقط در این صورت است که بنیانی محکم برای شکل‌گیری روابط کلان اجتماعی در سطح همه شهروندان خواهیم داشت، وگرنه روابط درون‌گروهی طبقات مختلف به‌هم پیوند نخواهد داشت و هیچ نقطه اتصال و اشتراکی برای چسباندن پاره‌های مختلف به یکدیگر پیدا نمی‌کنیم و با تهدید جدی گسست اجتماعی روبه‌رو خواهیم بود.
 
بی‌تردید برای تحقق این هدف به کار‌های تبلیغاتی و نمایش هنری برای تحریک عواطف عمومی نیاز داریم، اما اگر در این سطح متوقف شویم و کارمان از حدواندازه نصب پرچم‌های رنگارنگ و تبلیغات محیطی یا پخش سرود‌های میهنی و انقلابی جلوتر نرود، از تمرکز و توافق بر آن نقطه‌های مشترک محروم می‌مانیم. همه ما ایرانیان، همه این جمعیت ۸۵ میلیونی، باید برای بیمه‌کردن کشور و آینده فرزندان خود، به چنین اشتراک باور و اتفاق نظری برسیم و بر سر نقطه‌ها یا نقطه‌ای یک‌دل و یک‌رأی شویم. برای حفظ ایران، برای حفظ آرمان‌ها، برای استمرار ارزش‌های مشترک و برای مقابله با تهدیدها، راهی جز این هم‌دلی و هم‌داستانی نداریم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->