نخست وزیر عراق و ولی‌عهد سعودی بر پایان جنگ غزه تاکید کردند بلینکن به دنبال برقراری آتش‌بس ۶ هفته‌ای در غزه انهدام چند پهپاد تروریست‌ها در لاذقیه سوریه + فیلم (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله موشکی حزب‌الله لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیسی: گشت ارشاد مدیران در دستورکار وزرا باشد حادثه دریایی جدید در آب‌های اطراف یمن (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) حماس خروج احتمالی رهبران خود از غزه را تکذیب کرد بورل: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است نافرمانی ده‌ها نظامی صهیونیست از مشارکت در عملیات علیه رفح سندرز: متهم کردن اسرائیل به کشتار ۳۳ هزار فلسطینی، یهودی‌ستیزی نیست هیات حماس فردا راهی قاهره خواهد شد بازداشت موعود شمخانی تایید شد انتقاد بایدن از ترامپ در مهمانی کاخ سفید وزیر خارجه بحرین پس از ۱۳ سال وارد دمشق شد نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند جدیدترین اظهارنظر وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه جدیدترین موضع‌گیری لاپید درباره توافق با حماس پیام تبریک رئیسی به مناسبت قهرمانی تیم ملی فوتسال در آسیا وزیر کشور: اجرای طرح انسداد مرز‌ها در حال پیگیری است کشف ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندر کلاهی میناب (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دیدار معلمان نمونه با مقام معظم رهبری
سرخط خبرها

ارتش آمریکا: خروج از افغانستان موجب احیای القاعده است

  • کد خبر: ۶۵۶۰۹
  • ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۵۷
ارتش آمریکا: خروج از افغانستان موجب احیای القاعده است
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا یکی از پیامدهای احتمالی خروج نظامیان این کشور از افغانستان را احیای القاعده دانست و گفت: این یک خطر است و ما نمی‌خواهیم چشمانمان را بر آن ببندیم.

به گزارش شهرآرانیوز، مارک میلی روز چهارشنبه به صورت مجازی در برنامه موسسه جان مک‌کین با موضوع دفاع از دموکراسی شرکت کرد و در پاسخ به مجری برنامه درباره خروج نظامیان آمریکایی این مطلب را مطرح کرد.

 

وی افزود: آنچه که پس از خروج از افغانستان رخ می‌دهد، گزینه‌های مختلفی است که برخی از آنها کاملا بد و برخی آنچنان بد نیستند. ما مجبوریم که ببینیم شرایط چگونه تغییر خواهد یافت.

 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا ادامه داد: در بدترین تحلیل، شما سقوط دولت، سقوط ارتش و جنگ شهری و فاجعه انسانی را خواهید داشت و احتمال بازگشت القاعده وجود دارد.

 

میلی اضافه کرد: از سوی دیگر شما ۳۵ هزار نیروی نظامی و پلیس افغانستان را دارید، امروز دولت را داریم که در عملیات‌های ضد شورش که برخی اوقات علیه طالبان بوده است، درگیر بوده‌اند.

 

وی ادامه داد: از این رو، یک نتیجه‌گیری از پیش تعیین شده وجود ندارد اما آمریکا به حمایت از تلاش‌های دیپلماتیک برای آوردن شورشیان و رژیم به مذاکره ادامه خواهد داد. این برای مردم افغانستان و منطقه بهترین است.

 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اضافه کرد: رئیس جمهوری تصمیم گرفته است و ما باید این تصمیم را در ماه‌های پیش رو اجرا کنیم. احتمال اینکه القاعده در افغانستان، پاکستان و منطقه بازاحیا شود، روشن است و ما آن را می‌دانیم. این یک خطر است و ما نمی‌خواهیم چشمانمان را بر آن ببندیم.

 

میلی تاکید کرد: ما وضعیت آنجا را با افزایش دسترسی‌ها رصد می‌کنیم. نمی‌خواهم جزئیات آن را بگویم که چگونه این کار را انجام می‌دهیم. آمریکا این توانایی را دارد که دشمنان کشورمان را تعقیب کند و مورد هدف قرار دهد. از این رو، اگر ضرورت داشته باشد ما از این توانایی استفاده می کنیم.

 

وی تصریح کرد: ما القاعده را در منطقه رصد می کنیم، اما القاعده در ۲۰ سال گذشته به جابجایی روی آورده است. ما سران آن را از بین بردیم، بر آن فشار وارد ساختیم و به آن آسیب رساندیم. آنها همچنین خود را در بخش‌های دیگر جهان همچون شرق، شمال و غرب آفریقا، عراق، سوریه جابجا می‌کنند.

 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا تاکید کرد: از این رو، افغانستان و پاکستان تنها جاهایی نیستند که این تهدیدهای تروریستی را دارند. ما در صورت نیاز توانایی رصد و حمله را داریم و اگر جامعه اطلاعاتی هشدار دهند ما واکنش نشان می‌دهیم.

 

میلی گفت: از فوریه حمله به نیروهای آمریکا و ائتلاف در کمترین میزان بود، اما آنها همچنان علیه نیروهای امنیتی افغانستان به حملاتشان ادامه می‌دهند که نگران کننده است.

 

وی در بخش دیگری از این پرسش و پاسخ به خبر نزدیک شدن قایق‌های تندروی ایران به ناو آمریکایی در خلیج فارس گفت: ایرانیان دارای صنعت انواع قایق‌های گشت‌زنی هستند. ما و متحدانمان هم انواع مختلفی از ناوها و همچنین حمل و نقل تجاری بسیار متنوعی از سراسر جهان را در آن منطقه داریم.

 

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا افزود: در روزهای اخیر فعالیت‌هایی انجام شده است که قایق‌های گشت ایرانی از مسافت معقول گذشتند که ما آن را برای کشتی‌های خود، رفتار ناامن و تحریک‌آمیز می‌دانیم و برای محافظت از خود اقدامات مناسب را انجام می‌دهیم.

 

میلی در عین حال گفت: ارزیابی فعلی ما این است که این اقدام لزوما به معنای اقدام هماهنگ شده نیست و فرماندهان محلی چنین تصمیم و اقدامی را اتخاذ کرده‌اند.

 

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->