ماجرای افزایش حق مسکن ۱۴۰۳ کارگران چه بود؟ | معاون وزیر کار مُنکر شد اخبار فروش حواله خوردو جانبازان تکذیب شد قیمت توافقی با دلار ترجیحی | کالا‌ها با دلار چند تومانی وارد می‌شوند؟ یک کیلو گوشت مرغ، چند؟ (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیس اتاق بازرگانی ایران: ایران دهمین تولیدکننده بزرگ موادمعدنی دنیاست خرید کدام نوع طلا برای سرمایه‌گذاری بهتر است؟ رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان: نمایشگاه اکسپو فرصتی برای امیدبخشی به بخش خصوصی در ایران است فروشندگان پرقدرت در صحنه بورس امروز ظاهر شدند + عکس (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) محکومیت هزار میلیارد ریالی برای عرضه خارج‌ازشبکه گندم در خراسان‌رضوی واردات ۱.۸ میلیارد دلار طلا برای رفع تعهد ارزی در سال گذشته اولویت اختصاص ارز به صنایع داخلی اعلام شد ریزش قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برنامه جلسات اتاق بازرگانی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) | ادامه ریزش قیمت در بازار تکلیف جدی دولت به وزرا؛ نرخ رشد اقتصادی هر دستگاه در سال ۱۴۰۳ هدف‌گذاری شد ایران‌خودرو قیمت جدید هایما S۷ را اعلام کرد (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) دلار ارزان شد، کالا نه | شهرآرا علت کاهش‌نیافتن قیمت اقلام را پس از فروکش‌کردن تلاطم‌های ارزی بررسی می‌کند نبود کارگر ماهر دلیل افزایش حوادث ناشی از کار کاهش قیمت دلار حباب سکه را کوچک کرد + جدول (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

تصمیم سرنوشت‌ساز دولت درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی چه خواهد بود؟

  • کد خبر: ۸۵۰۱۰
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۰ - ۱۰:۲۲
تصمیم سرنوشت‌ساز دولت درباره ارز ۴۲۰۰ تومانی چه خواهد بود؟
درحالی‌ که موافقان سیاست حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰تومانی بر چالش توزیع رانت ارزی و استفاده‌نکردن بخش مهمی از مردم از منافع آن تأکید می‌کنند، برخی مخالفان نیز به موضوع خسارت معیشتی و اجتماعی ناشی از حذف یک‌باره این ارز اصرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ از اواسط سال ۱۳۹۸ بحث حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مطرح شده است، حالا که بحث حذف این ارز بازهم مطرح شده، این اقدام مخالفان و موافقانی دارد که هرکدام نظری خاص در این باره دارند.

البته دولت دوازدهم به‌مرور بسیاری از کالا‌ها را از فهرست دریافت این ارز خارج کرد. بر این اساس، تعداد کالا‌های مشمول ارز دولتی از ۲۵ قلم به ۶ یا ۷ قلم کالا کاهش یافته است. هم‌اکنون فقط نهاده‌های دامی در کنار آرد و گندم، دارو و تجهیزات پزشکی مشمول این ارز هستند.

البته باید به این نکته نیز در همین ابتدای بحث تأکید کرد که با وجود حذف ارز دولتی واردات کالایی مثل برنج، هیچ‌گونه یارانه‌ای به مردم ارائه نشده است. به‌طور کلی این مسئله، یعنی حذف ارز دولتی و واردات کالا‌های اساسی با قیمت بازار آزاد، موافقان و مخالفان سرسختی دارد، زیرا هرکدام از دوطرف دلایل قدرتمندی ارائه می‌کنند. از جمله دلایلی که موافقان حذف سیاست ارز ترجیحی به آن استناد می‌کنند، مشکلات مربوط به رانتی است که به افرادی خاص تعلق گرفته است.

این گروه تأکید می‌کنند با وجود آنکه دولت چندین‌سال این ارز را در اختیار واردکنندگان قرار داده است، درنهایت کالا‌ها با نرخ ارز آزاد به‌دست مصرف‌کننده نهایی می‌رسد. اما آن سوی میدان، مخالفان این طرح، آن را به‌شدت تورم‌زا می‌دانند و می‌گویند اگر مسئولان امروز مدعی هستند که با حذف ارز ترجیحی تورم رشد نمی‌کند، باید آن را تضمین کنند. همچنین یکی از ابهامات مهم درباره حذف ارز دولتی بحث بازگشت یارانه ریالی به مردم است. از سوی دیگر یکی از استدلال‌های مهم دراین‌باره بحث زمان اعمال اصلاحات اقتصادی باتوجه‌به شرایط سخت تحریمی در کشور است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->