نظری: شوراها برآمده از اراده مردم و زمینه‌ساز حضور آنها در اداره امور هستند اینفوگرافی | شورای شهر مشهد به نمایندگی از مردم چه کرده است؟ ویدئو | نژاد حسین: هدف گذاری دقیق عمرانی در شورای ششم، یک خواست آگاهانه برای مردم بود ویدئو | منصوریان: نسخه مترقی فرهنگسراها با هدف رفع مشکلات مردم در شورای ششم ارائه شد ویدئو | علیزاده: افزایش بودجه مناطق کم برخوردار در شورای ششم امید آفرین بود ویدئو | ضمیری: شورای ششم پس از ۱۶ سال طرح تفصیلی مشهد را به سرانجام رساند ویدئو | دائمی: توجه ویژه به سلامت مردم، هدف شورای ششم در زمان آغاز فعالیت ما بود ویدئو | حسامی: چشم انداز ۲۵ ساله تامین آب مورد نیاز فضای سبز مشهد از پساب‌ها محقق خواهد شد ویدئو | حاجی بگلو: توسعه همه جانبه شهر با تاکید بر مناطق کم برخوردار را به انجام می‌رسانیم ویدئو | سلیمی: توسعه خانواده محور و حمایت از زنان سرپرست خانوار از سیاست های کلی شورا ششم است ویدئو | فرهمندی: در دوره ششم شورا شهر مشهد تلاش کردیم از نگاه های سطحی فاصله بگیریم بیشترین فوتی‌ تصادفات موتورسیکلت در مشهد مربوط به عابر و سرنشین است | کاهش ۵۰ درصدی سوانح رانندگی امکان پذیر است ویدئو | موحدیان: تامین منابع و اتمام پروژه‌های نیمه تمام از راهبرد‌های شورای ششم بود ظهوریان: پویش مشهد مهربان بیانگر ماموریت کلان اجتماعی شهرداری است تدوین سند طرح جامع مدیریت پسماند مشهد با همکاری دانشگاه فردوسی سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد در نشست خبری: شورای ششم برای توسعه متوازن شهر هدف‌گذاری کرده است | نیمی از بودجه عمرانی شهرداری مشهد در اختیار مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر است خط‌۳ متروی مشهد یکی از ایمن‌ترین ابرپروژه‌های کشور است مصدومیت ۵۰ نفر بر اثر سوانح رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) احداث پارک و فضای ورزشی مخصوص بانوان در دستور کار شهرداری منطقه ۱۲ مشهد اولویت‌ مدیریت شهری مشهد استفاده از گیاهان خشک‌منظر برای فضاآرایی شهری است
سرخط خبرها

درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو

  • کد خبر: ۹۷۰۸۳
  • ۰۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷
درآمد‌های پایدار مشهد؛ ۶ گام به جلو
درآمد‌های پایدار شهرداری مشهد به ۴۶ درصد در آلبوم بودجه ۱۴۰۱ افزایش می‌یابد.

مسعود سلطانی | شهرآرانیوز؛ سال هاست که کارشناسان شهری معتقدند دولت دست شهرداری‌ها را در اداره شهر‌ها خالی گذاشته و پشت مدیران شهری را خالی کرده است. از سوی دیگر، کمبود درآمد‌ها و افزایش هزینه‌ها باعث شده است تا مدیران شهری برای تأمین منابع لازم به درآمد‌های مقطعی و غیرپایدار مانند تراکم فروشی روی بیاورند.

واقعیت ماجرا این است که چالش کمبود درآمد‌های پایدار شهری یک دعوای قدیمی بین شهرداری‌ها و دولت بوده است. تا دهه ۶۰ شهرداری‌ها از درآمد‌های ناشی از مالیات بر درآمد اشخاص سهم داشته اند.

همچنین تا سال ۱۳۶۲ شهرداری‌ها در بودجه سالانه کل کشور کمک‌های دولتی مستقیمی دریافت می‌کردند که حدود ۴۰درصد بودجه شهرداری را پوشش می‌داد، اما در سال۱۳۶۲ و در قالب تبصره بند «ب» بودجه سال ۱۳۶۳ کمک‌های شهرداری‌ها در بودجه سالانه کشور حذف شد.

از همان موقع مقرر شد که وزارت کشور به نمایندگی از دولت ظرف ۳ ماه لایحه خودکفایی شهرداری‌ها را تهیه و ظرف ۶ ماه آن‌ها را خودکفا کند، اما این اتفاق تاکنون نیفتاده است و شهرداری‌ها از همان سال تاکنون در تأمین بودجه شان تنها شدند.

در مقیاس کوچک، سرپرست‌های خانوار برای اداره زندگی روزمره شان نیازمند این هستند که بدانند اول هرماه چقدر حقوق دارند تا متناسب با همان هزینه کنند. در مقیاس کلان‌تر و در ابعاد کلان شهری مانند مشهدمقدس نیز قاعده همین است.

مدیران شهری برای اینکه بدانند کدام پروژه‌ها را آغاز کنند و چه کاری انجام دهند، باید بدانند چقدر بودجه در اختیار دارند و از همه مهم‌تر اینکه بدانند تحقق چه میزان از این بودجه حتمی است.

اگر اعتبارات حاصل از فروش دارایی‌ها و فروش پروانه ساختمان حواله به آینده‌ای نامعلوم است، درعوض درآمد‌های حاصل از عوارض نوسازی، مالیات بر ارزش افزوده و بودجه‌های دولتی شامل ارقامی است که مدیران شهری می‌دانند حتما نقد است و می‌توانند روی آن حساب جدی باز کنند.

شهردار مشهدالرضا (ع) در زمان تقدیم لایحه آلبوم بودجه پیشنهادی ۱۴۰۱ مشهد به شورای اسلامی شهر، یک خبر ویژه را اعلام کرد؛ اینکه در سال آینده شاهد افزایش ۶ درصدی درآمد‌های پایدار شهری خواهیم بود. بر این اساس سال آینده بیش از ۹ هزارمیلیارد تومان از سهم ۱۱ هزارمیلیاردتومانی درآمد‌های عمومی از منابع پایدار درآمدی خواهد بود.

سیدعبدا... ارجائی با اشاره به اینکه امیدواریم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال ۱۴۰۱ به ۴۶ درصد برسد، گفت: یکی از موضوع‌هایی که امروز بدنه بودجه ریزی شهرداری‌ها را اذیت می‌کند، سهم درآمد‌های پایدار از بودجه است.

با توجه به این موضوع، خوش حالم که بگویم سهم درآمد‌های پایدار در بودجه سال آینده ۱۰ درصد بیشتر از دیگر شهرهاست. یعنی شهرداری مشهد در افزایش سهم درآمد‌های پایدار پیشرو است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->