سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی کشور در مشهد به کار خود پایان داد ثبت نام تسهیلات اقتصاد دیجیتال آغاز شد زمان رونمایی از نینتندو سوییچ ۲ رسما اعلام شد جزئیاتی جدید از پردازنده گرافیکی پلی استیشن ۵ پرو پرفروش‌ترین گوشی‌های جهان در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴ با هوش مصنوعی شارژدهی گلکسی S۲۵ ده درصد بهتر می‌شود انتقال داده‌های دستگاه اندروید قبلی به دستگاه‌ اندرویدی جدید سریع‌تر می‌شود افشای مشخصات اولیهٔ Xiaomi 15 Pro ویدئو | ربات اپتیموس تسلا، مشغول کار در کارخانه خانواده آیفون ۱۷ یک عضو «اسلیم» خواهد داشت تراکنش‌های بیت‌کوین میلیاردی شد اولین تریلر از حضور شخصیت «هوملندر» در بازی «مورتال کمبت ۱» (Mortal Kombat 1) لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت تصویب شد اولین تصاویر از فصل دوم سریال «آخرینِ ما» (The Last of Us) شواهد جیمز وب برای اثبات حیات فرازمینی کافی نیست هشدار به کاربران اندروید: اطلاعاتتان در خطر است! | صاحبان شیائومی بیشتر مراقب باشند! از Pixel 8a چه می‌دانیم؟ | افشای همه مشخصات گوشی جدید گوگل، پیش از رونمایی معرفی بازی «گربه‌ها و سوپ» (cats & soup) + دانلود اندروید و IOS مایکروسافت: پلیس آمریکا حق ندارد از Azure برای تشخیص چهره استفاده کند مشخصات Poco F6 Pro فاش شد انتشار تصاویر Xperia 1 IV، آخرین پرچمدار سونی
سرخط خبرها

ماجرای طبابت پرحاشیه

  • کد خبر: ۱۸۴۸
  • ۲۴ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۷
ماجرای طبابت پرحاشیه
نقد‌های تند یک مناظره تلویزیونی علیه پزشکان حالا به فضای مجازی کشیده شده است

ایمان فروزان‌نیا - جمعه‌شب برنامه مناظره شبکه یک سیما میزبان جمعی از کارشناسان بود تا درباره افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های پزشکی گفت‌وگو کنند؛ برنامه‌ای که بسیار جنجالی‌تر از آن چیزی شد که گمان می‌رفت و حالا ادامه بحث و دعواهای آن برنامه به فضای مجازی کشیده شده است. در طول برنامه صحبت‌های مهمی درباره درآمد نجومی برخی پزشکان، تبدیل شدن طبابت به تجارت و کمبود نیروی پزشک در کشور مطرح شد. یک طرف مناظره به‌عنوان مخالف وضعیت فعلی سیستم نظام‌پزشکی به انتقاد از پزشکان پرداخت و طرف دیگر که نماینده پزشکان بود، به دفاع از این جامعه. حالا اگر هشتگ «پزشک» را در توئیتر جست‌وجو کنید یا به قسمت کامنت‌های صفحه‌های اینستاگرامی که بخش‌هایی از فیلم این مناظره را منتشر کرده‌اند بروید، با صدها توئیت و کامنت روبه‌رو می‌شوید که حکایت از ناراحتی و گلایه بخشی از مردم از پزشکان دارد.


ادامه دعوا در فضای مجازی
پیام‌های توئیتر به دو دسته تقسیم می‌شدند؛ گروهی از پزشکان و دانشجویان پزشکی که با نقد حرف‌های کارشناس برنامه و استدلا‌ل‌های دیگر برای دفاع از خودشان تلاش می‌کردند؛ مثل کاربری که نوشته بود: ‌«این وسط، یه اشتباه فاحش این هست که مردم از پزشک‌ها خشمگین می‌شن! پزشکی که شما رو مداوا می‌کنه، مسئول یا پشت‌پرده نابرابری مالی‌اجتماعی مورد بحث نیست. برابری باید از نهادهای بالاتر مطالبه بشه.» و گروه دوم هم گروه اول و بقیه پزشکان را به باد نقد گرفته بودند:‌ «۹۵درصد پزشکان ایران به‌جای طبابت، دارن تجارت می‌کنن»، کاربر دیگری نوشته بود:‌ «ما تو کشورمون دکتر داریم ویزیتش 300هزار تومنه، کسی اینا رو نمی‌بینه. یه نفر هم که پیدا شده داره حقیقت رو می‌گه، نمی‌ذارن حرف بزنه» یا «چرا پزشک‌ها خودشون رو طبقه برتر یا احتمالا نژاد برتر می‌دونن و به خودشون اجازه می‌دن با هر ادبیات زشت و زننده‌ای با بیمار برخورد کنند. اونم بیماری که هنوز وارد مطب نشده، باید پول نقد بده تا جناب پزشک فرار مالیاتی داشته باشه؟»


تافته‌های جدابافته
فاصله بین جامعه پزشکی و مردم چطور ایجاد شد؟ اصلا از کی مردم شروع به بدگویی از برخی پزشکان کردند؟ بی‌شک مشخص است که همه پزشکان ویزیت‌ نجومی نمی‌گیرند، اهل زیرمیزی نیستند و پولشان از پارو بالا نمی‌رود، پس چه شده است که در چشم برخی کاربران، 95درصد(!) پزشکان کاسب شده‌اند؟ اگر به‌دنبال جواب این سوال‌ها هستید، باید آن را در رفتار قشر معدودی از پزشکان جست‌وجو کنید که بازخوردهای رسانه‌ای بزرگ داشت. یادتان می‌آید که سریال «در حاشیه» مهران مدیری به‌دلیل اعتراض گروهی از پزشکان که طاقت شوخی را نداشتند، تغییر کرد و نهایتا زودتر از موعد تعطیل شد؟ آن زمان پزشک‌ها با شعار تقدس حرفه‌شان و وجوب رعایت شأنشان دست به اعتراض زدند ولی یادشان نبود که نداشتن کارت‌خوان آن‌هم در زمانه‌ای که حتی گل‌فروش‌های سر چهارراه هم کارت‌خوان دارند، دور از شأن پزشکان است. گزارش‌های زیادی درباره فرار مالیاتی پزشکان منتشر شده است، ولی هنوز مطب برخی پزشکان متخصص که ازقضا به‌دلیل تبحرشان مراجعان زیادی هم دارند، بدون دستگاه کارت‌خوان است.پزشکان حاضر در مناظره شبکه یک از بیان این آمار که «در ایران به ازای هر 10هزار نفر بین 11 تا 16پزشک وجود دارد، درحالی‌که این عدد برای کشورهایی مثل سوئد یا روسیه 54 و 43 است»، ناراحت شدند. ولی درباره این موضوع هیچ حرفی نزدند که طبق مصوبه هیئت وزیران یک پزشک عمومی باید 15دقیقه و یک پزشک متخصص 20دقیقه و یک پزشک فوق‌تخصص، 25دقیقه صرف ویزیت بیمار کند.در همه‌جای دنیا پزشکی یک شغل خدماتی محسوب می‌شود؛ یعنی پزشکان در قبال گرفتن دستمزد از مردم، خدمات سلامتی می‌دهند و باید در خدمات‌‌دهی‌شان کیفیت، دستمزد، احترام و خیلی چیزهای دیگر را رعایت کنند. نمی‌خواهم با این حرف شأن حرفه پزشکی را پایین بیاورم؛ چون شأن یک پزشک با نقد پایین نمی‌آید. شأن یک پزشک با ویزیت‌های پنج‌دقیقه‌ای، دریافت‌های زیرمیزی و گرفتن پول نقد از بیمار، فرستادن بیمار به آزمایشگاه‌ یا داروخانه خاص و این‌طور چیزها زیر سوال می‌رود. می‌توان درک کرد که یک نفر بعد از دیدن یک یا دو نمونه از این رفتارهای غیرحرفه‌ای، همه پزشکان را به یک چشم ببیند. این از خاصیت‌های بد ماست؛ این روزها در چشم بعضی ، همه فوتبالیست‌ها مفت‌خور و پولکی، همه پولدارها آقازاده، همه بانک‌ها اختلاسگر و همه دکترها کاسب هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->