افتتاح ۲ هزار و ۹۵۰ پروژه محرومیت زدایی بسیج سازندگی خراسان رضوی دل‌درد‌های کودکتان را چگونه تسکین دهید؟ کشف لاشه پلنگ در منطقه شکارممنوع شهرستان فریمان (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) خصوصیات و معیار‌های کفش مناسب چیست؟ حریق ۴۰ واحد در شهرک امامزاده ابراهیم شفت | آتش سوزی تلفات جانی نداشت (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم چگونه شاد باشیم؟ اجازه گرفتن بچه‌ها برای بیرون رفتن از منزل آنچه پیش از نوجوانی باید به فرزندتان آموزش دهید چطور محیط اینترنت را برای کودکان امن کنیم؟ بازیگوشی والدین؛ قدمی مؤثر تا حال خوب فرزندان کشف و ضبط ۲ هزار و ۵۷۶ قلم کالای آرایشی و بهداشتی غیرمجاز و تقلبی در مشهد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد نجات‌بخش جان ۶ بیمار شد (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) در جست وجوی همسر همسان | درباره مراکز همسان گزینی که  می‌توانند شرایط یک زندگی پایدار را برای زوج‌ها فراهم کنند  با کودکان بدغذا چگونه رفتار کنیم؟ این وسایل را نباید در آشپزخانه نگهداری کنید فریب مردم با درج «بدون کلسترول» روی روغن‌های نباتی رایج‌ترین مشکلات سلامتی در میان آقایان چگونه اموال خود را پیش از مرگ به دیگری منتقل کنیم که مالیات کمتری دهیم؟
سرخط خبرها
در نشست خبری کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی مشهد مطرح شد:

بازنشستگان رده بالا برای بازنشستگان کارگری تصمیم‌ می‌گیرند/تصمیم‌گیران کارگر نیستند و درد کارگران را نمی‌دانند

  • کد خبر: ۲۶۵۸۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۵
بازنشستگان رده بالا برای بازنشستگان کارگری تصمیم‌ می‌گیرند/تصمیم‌گیران کارگر نیستند و درد کارگران را نمی‌دانند
رئیس کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی مشهد گفت: «در حق کارگران بازنشسته همیشه اجحاف می‌شود؛ چون تصمیم‌گیران بلندپایه، همه کارمندان رده‌های کشوری و یا بازنشستگان دستگاه‌های دولتی هستند و درک درستی از وضعیت ما ندارند.»
علی صمدی جوان/شهرآرانیوز؛ اولین نشست هم‌اندیشی اصحاب رسانه با اعضای کانون کارگران بازنشسته تأمین اجتماعی مشهد در محل این کانون برگزار شد.

در ابتدای نشست، قربانعلی رمضانی، رئیس این کانون، با انتقاد از وضعیت موجود برای اقشار کارگر، به‌ویژه بازنشستگان کارگری، گفت: «وضعیت بسیار بدی را شاهد هستیم و مانند گذشته در حق ما اجحاف می‌شود. تصمیم‌گیران، هیچ‌کدام کارگر نیستند و درد ما را نمی‌دانند. زیرا خودشان در وضعیت مطلوبی هستند و مشاغل دولتی دارند.»

وی ادامه داد: «به عنوان مثال، آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، درحالی عضو هیئت‌امنای شورای عالی کار هستند که حتی یک روز کارگری نکرده‌اند و جز مشاغل مهم دولتی، کاری شبیه به کار ما را تجربه نکرده‌اند. چنین شخصی می‌تواند درک مطلوبی از وضعیت ما داشته باشد؟ در کدام قانون آمده است که نهاد‌های دولتی اجازه دارند سازمان‌های کارگری و نهاد‌های مدنی کار را به نفع خود قبضه کنند و هرگونه که دلشان می‌خواهد برای آن تصمیم بگیرند؟»

رمضانی تصریح کرد: «تاکنون به دیوان عدالت اداری برای این موارد شکایت کرده‌ایم که از این میان، شکایت مبنی بر عدم‌رعایت قانون الزام درمان رایگان بازنشسته تأمین اجتماعی و همسان‌سازی بودجه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی ویژه کارگران بازنشسته، مهم‌ترین اقدامات تشکل‌های بازنشسته کارگری محسوب می‌شود.»

وی با اشاره به کارگرانی که در آستانه بازنشستگی هستند و به‌خاطر کرونا بیکار شده‌اند گفت: «این مشکل تنها در میان کارگران ایران‌خودرو به وجود آمده است و البته در‌حال‌برطرف‌شدن است.»

رئیس کانون بازنشستگان کارگری تأمین اجتماعی مشهد به وضعیت به‌وجود‌آمده از کرونا و برداشت از بودجه‌های ویژه کارگران تأمین اجتماعی اشاره کرد و افزود: «بخشی از هزینه‌های انجام‌شده در حوزه بیماران کرونایی، عملا از بودجه مربوط به بازنشستگان کارگری برداشت شده است و سازمان ما در حالی این اقدام را انجام داده است که در سال جاری، ۵۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد و این عدد در سال ۱۴۰۰، به ۱۳۰ هزار میلیارد تومان خواهد رسید و قطعا ما بازنشستگان ضرر خواهیم کرد.»

سهام عدالت به کارگران تعلق نگرفته است

حمید زینلی، دبیر هماهنگی شورا‌های کار استان خراسان رضوی، در این نشست به امنیت شغلی کارگران اشاره کرد و گفت: «پس از سخنان رئیس‌جمهوری در روز جهانی کارگر سال ۹۳ مبنی بر تضمین امنیت شغلی کارگران در دولت ایشان، متأسفانه نه‌تن‌ها این امر محقق نشده است، بلکه امنیت شغلی بسیاری از دوستان ما در این دولت تهدید هم شد.»

وی ادامه داد: «رنج امروز بازنشستگان، نتیجه عدم‌تحقق وعده‌هایی است که مدیران بی‌خبر از درد ما دادند؛ زیرا اگر مشکلات ما را می‌دانستند، سه‌جانبه‌گرایی در تعیین حقوق کارگری رعایت می‌شد.»

زینلی ادامه داد: «تعیین دستمزد کارگری در سال ۹۹، نقطه اوج بی‌احترامی دولت به ما بود؛ زیرا در این پیمان سه‌جانبه، نماینده کارگران از امضای دستمزد سرباز زد، اما دولت به آن بی‌احترامی کرد و بدون امضای نماینده ما، آن را به تصویب رساند.»

وی افزود: «با این شرایط و دغدغه معیشت، ارزش کار و گارگری پایین آمده است و در جایی که حداقل درآمد مورد احتیاج برای زندگی، ۵ میلیون تومان باشد، یک کارگر با کمتر از ۲ میلیون تومان چگونه زندگی خواهد کرد؟ آیا با این وضعیت می‌توان به کار شرافتمندانه و کارگری با عزت ادامه داد یا همگی به سمت مشاغل کاذب یا دلالی کشیده خواهیم شد؟»

دبیر هماهنگی شورا‌های کار تصریح کرد: «در بحث سهام عدالت، کارگران و بازنشستگان کارگری دچار تبعیض شده‌اند و این سهام به ما تعلق نگرفته است. برخی از همکاران هم که سهامدار هستند، از راه‌های دیگری اقدام به تهیه آن کرده‌اند.»

وی با تقدیر از زحمات مدیران حوزه کار در خراسان رضوی گفت: «مدیرانی که در حوزه کار فعالیت دارند، واقعا زحمت می‌کشند، اما مشکل آن‌جاست که تصمیمات پایتخت‌نشینان، عامل کُندبودن و حتی عمل‌نکردن به وعده‌هاست؛ مانند وضعیت فعلی که قرار بود حقوق و بیمه کارگران متضرر از کرونا طی ۳ ماه اخیر پرداخت شود که تاکنون ریالی پرداخت نشده است.»

زینلی به شرایط شرکت‌های دولتی در بورس نیز اشاره کرد و افزود: «۱۰ درصد از سهام شستا در بورس عرضه شده است که بنابر قانون، ۵ درصد از سهام ترجیحی این نهاد بزرگ، عملا باید به کارگران پرداخت شود که دولت باز هم خلف وعده کرده است.»

کرونا ۵۰ هزار کارگر را بیکار کرد

زینلی در پاسخ به پرسش شهرآرانیوز مبنی بر بیکاری و تعدیل کارگران در شرایط کرونایی گفت: «آمار دقیقی در اختیار ما نیست؛ زیرا آنان که بیکار شده‌اند، از بازنشستگان نبودند. اما طی دیداری که با مدیرکل کار و رفاه اجتماعی داشتیم، آمار بین ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر مطرح شد. این در حالی است که ایشان مدعی جلوگیری از بیکاری حدود ۲۵۰۰ کارگر در خراسان رضوی شدند که جای تقدیر دارد.»

وی ادامه داد: «بیشترین تعدیل در صنعت گردشگری رخ داده است و کمترین آن، در حوزه کارگران ساختمانی بوده است. در ارتباط با تعدیل نیرو‌های شرکتی نیز، با تعاملی که توسط انجمن مدیران و انجمن کارآفرینان صورت گرفت، موفق شدیم از تعدیل گسترده نیرو‌ها جلوگیری کنیم.»
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->