تاریخ منوّرالفکری در ایران (۱) روشن‌فکری دینی از کمبود نگاه تاریخ‌محورانه رنج می‌برد برگزاری جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام‌رضا (ع) مشهد استقبال زائران و مجاوران بارگاه رضوی از نمایشگاه «در آستان بقیع» بازدید رئیس بعثه مقام معظم رهبری از نمایشگاه «در آستان بقیع» افزایش ۵۰ درصدی ظرفیت پذیرش زائران مددجو در خراسان رضوی به کجا می‌روم آخر؟ بررسی فضیلت امیرالمؤمنین(ع) در حدیث ردالشمس برگزاری نشست تخصصی «وعده صادق» در مشهد مقدس دومین نشست کارگروه ملی امام‌رضا(ع) در مشهد برگزار شد درباره بانویی نیکوکار که بانی روشنایی حرم مطهر رضوی شد شکر نعمت همجواری با امام رئوف (ع) بازخوانی شخصیت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)| نامه‌ای از مسافر مشهد به مسافر ری ارائه خدمات «آب‌رسانی» در پهنه سیستان توسط خادمیاران رضوی و با هدف کمک به مدیریت کم‌آبی جزئیات برنامه‌های قرآنی روزانه حرم‌مطهررضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) «چشمه‌های معارف رضوی»؛ روایتی از مهم‌ترین احادیث امام رضا(ع) کارگاه دوخت لباس شیرخوارگان حسینی در مشهد مقدس افتتاح می‌شود ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شب شهادت حمزه سیدالشهدا(ع) چند هزار حافظ قرآن در خراسان رضوی داریم؟
سرخط خبرها
به مناسبت روز جهانی قدس:

نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی

  • کد خبر: ۲۷۶۷۸
  • ۰۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۰:۵۷
نمادی از «قبه الصخره» در حرم رضوی
شهر مقدس مشهد به عنوان یکی از شهر‌های بزرگ اسلامی نسبت به مسائل و اولویت‌های جهان اسلام بی تفاوت نبوده و آستان قدس رضوی نیز به عنوان نهادی مقدس خود را از این قاعده مستنثنی نکرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، آستان قدس رضوی نیز با توجه به اهمیت تحولات سرزمین فلسطین که مهد ادیان توحیدی بزرگ تاریخ و محل تلاقی تمدن‌هاست و همچنین از اولویت‌های اصلی جهان اسلام بشمار می‌رود، در طرح توسعه حرم مطهر رضوی تصمیم می‌گیرد نماد‌ها و نشانه‌هایی از قدس مقدس را در حرم تجلی دهد.
از همین رو در طرح جامع توسعه حرم مطهر رضوی در دهه ۶۰ ساخت صحنی با عنوان «قدس» در دستور کار آستان قدس قرار می‌گیرد که در سال ۱۳۷۰ ساخت کالبدی آن به اتمام رسیده ودر سال ۱۳۷۳ نیز کار کاشی کاری و تزئینات آن تمام می‌شود.
همچنین به یادبود بیت‌المقدس که قبله نخست جهان اسلام بشمار می‌رود نمادی از «قبه الصخره» که یکی از قدیمی‌ترین و مهم‌ترین آثار معماری اسلامی پس از مسجدالاقصی در بیت‌المقدس است در این صحن ساخته می‌شود.
این نماد یک هشتم ابعاد واقعی «قبه الصخره» به نیت هشتمین امام شیعیان (ع) است. همچنین ۱۴ غرفه در قسمت شمالی و ۱۴ غرفه نیز در قسمت جنوبی به نیت ۱۴ معصوم (ع) ساخته شد که بالای هر یک از غرفه‌ها نام ائمه معصومین (ع) ذکر شده است.
این صحن چهارایوانی است. ایوان شمالی صحن به نام ایوان معراج نام‌گذاری شده و پشت ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد قرار دارد. ایوان شرقی، متصل به رواق امام خمینی (قدس سره) است، ایوان غربی صحن که ورودی آن از بست شیخ بهایی است، «باب الانبیاء» نام‌گذاری شده است، ایوان جنوبی نیز که به آن ایوان قبله می‌گویند، مشابه ایوان مقصوره در مسجد گوهرشاد بنا شده، عمق آن ۱۵ متر، عرض ۱۲ متر و ارتفاع آن ۱۶ متر است. این ایوان دارای محرابی با ازاره و دور سنگ است. کتیبه‌ای به خطوط ثلث و کوفی و رنگ طلایی و دربردارنده سوره نور از تزئینات این ایوان است. دیگر تزئینات ایوان شامل کاشی معرق، رسمی‌بندی، معرق آجر و مقرنس است.

منبع: آستان نیوز
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->