رویداد ملی صنعت آجیل و خشکبار با معرفی ۷ طرح فناورانه در مشهد برگزار می‌شود اعلام جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌اجتماعی قالیباف: موضوع اتباع و سامان‌دهی آن‌ها یک موضوع جدی است + فیلم اسلامی: گفتگو‌های سازنده‌ای با مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی داشتیم پیشنهاد مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تداوم همکاری با ایران ختم رسیدگی به پرونده امیر تتلو | متهم: می‌خواستم برای مشروبات الکلی جایگزین گیاهی معرفی کنم رئیسی: باید تمام زیرساخت‌های لازم برای ورزش قهرمانی فراهم شود قالیباف: دولت از ابتدای برنامه هفتم توسعه نباید بدهی قطعی خود به تأمین اجتماعی را به تأخیر بیندازد سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن مستکبر می‌بندیم دولت برای واگذاری تعیین حقوق کارگران به مجلس برنامه‌ای ندارد دیدار گروسی با اسلامی در اصفهان تشکیل ۳ پرونده قضایی در دور اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در خراسان‌رضوی + فیلم نیچروان بارزانی پس از دیدار با رهبر معظم انقلاب، چه گفت؟ دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم روی آنتن می‌رود چهارمین حمله مقاومت عراق به یک پایگاه رژیم صهیونیستی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله اسرائیل به غرب رفح پنج شهید برجای گذاشت + فیلم (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) المیادین جزییات موافقت حماس با طرح آتش بس پیشنهادی را منتشر کرد آرایش جنگی تانک‌های رژیم صهیونیستی در ۲۰۰ متری گذرگاه رفح دبیرکل اتحادیه عرب: اسرائیل برای رفح نقشه شومی دارد حمله پهپادی دیگر مقاومت عراق به اهداف اسرائیلی؛ این‌بار جولان اشغالی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قانون اداره مناطق آزاد تجاری در مجلس اصلاح می‌شود

  • کد خبر: ۵۲۹۱۲
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۷
قانون اداره مناطق آزاد تجاری در مجلس اصلاح می‌شود
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت که اصلاح قانون نحوه اداره مناطق آزاد تجاری و تصویب ایجاد نسل جدید این مناطق با رویکرد تجاری - صنعتی و تکیه بر تولید و صادرات در دستور کار مجلس قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، سیداحسان خاندوزی عصر امروز در بازدید از گمرک اینچه‌برون اظهار داشت: طبق بند ۱۱ سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، هدف از ایجاد مناطق آزاد تجاری باید کمک به تولید، صادرات و ورود فناوری‌های پیشرفته در کشور باشد.

وی افزود: بر این اساس، مجلس شورای اسلامی و کمیسیون اقتصادی آن، درصدد اصلاح نحوه اداره مناطق آزاد تجاری - صنعتی کشور باهدف کمک به تولید و صادرات در این مناطق و تبدیل آن‌ها به دروازه صادرات کشور است.

خاندوزی بابیان اینکه مجلس به دنبال ایجاد نسل جدید مناطق آزاد تجاری - صنعتی با نگاه کمک به تولید و صادرات در کشور است، اضافه کرد: گلستان ظرفیت خوبی برای تولید و صادرات کالا دارد که امیدواریم با تصویب منطقه آزاد اینچه‌برون، شاهد رونق و جهش تولید و صادرات در این استان باشیم.

 استاندار گلستان نیز در این بازدید گفت که ایجاد منطقه آزاد اینچه‌برون می‌تواند سکوی پرش صادرات این استان شمالی باشد.

هادی‌حق شناس افزود: گلستان سالانه بیش از پنج میلیون تن انواع محصول کشاورزی تولید می‌کند که به دلیل نبود فرصت کافی برای فرآوری، بخش زیاد آن به صورت خام از استان خارج می‌شود.

وی با بیان اینکه لایحه منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون به دلیل اختلاف مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد، تصریح کرد: تصویب نهایی این لایحه گام بزرگی برای رونق اقتصادی و جهش صادرات استان گلستان است.

ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی اینچه برون در سال ۹۳ و همزمان با سفر رییس جمهوری و هیات دولت به استان گلستان اعلام شد و در خردادماه سال ۹۴ در شورای عالی مناطق آزاد به تصویب رسید و از سوی دولت به مجلس فرستاده شد.

این لایحه پس از ۲ بار مخالفت نمایندگان، آذر ماه ۱۳۹۸ به تصویب مجلس رسید اما با تشخیص عدم تطبیق با قانون از سوی شورای نگهبان، برای رفع اختلاف مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

اکنون در مجمع تشخیص مصلحت ایجاد مناطق آزاد استان های گلستان (اینچه برون)، ایلام (مهران)، اردبیل (اردبیل)، سیستان و بلوچستان (سیستان)، کردستان (بانه - مریوان)، هرمزگان (جاسک)، بوشهر (بوشهر)، کرمانشاه (قصرشیرین) رسیدگی و رای گیری می شود.

اینچه برون، تنها گمرک زمینی و ریلی گلستان در بخش داشلی برون شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.

اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانه های صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی در گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین‌المللی گرگان است.

در سال های اخیر با بهره‌برداری از راه آهن بین‌المللی ایران - قزاقستان - ترکمنستان با گذر این خط آهن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات گلستان اضافه شد.

استان شمالی گلستان بر اساس آخرین سرشماری رسمی کشور یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد و از شمال با کشور ترکمنستان، از غرب با مازندران، از شرق با خراسان شمالی و از جنوب با استان سمنان همسایه است.

منبع: ایرنا 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->