کشف ۲۶ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرزهای خراسان رضوی خسارت حدود ۷۰ درصدی سیل به اراضی کشاورزی و باغی بردسکن + ویدئو (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) امدادرسانی آتش‌نشانی مشهد به ۱۶۱ مورد عملیاتی در پی بارش شدید باران (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) توضیحات بخشدار مرکزی مشهد در پی وقوع سیل در روستای ده‌غیبی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سد «سراب» صالح‌آباد خراسان‌رضوی پس از سال‌ها سرریز شد پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور | افزایش دما تا دوشنبه (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) همه‌چیز درباره گروگان‌گیری در پالادیوم + جزئیات و عکس پیش‌بینی وقوع رگبار و رعد و برق در خراسان رضوی طی روز‌های آینده (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازداشت ۲ اخاذ مامورنما در مشهد ثبت بیش از ۳۰ میلیمتر بارندگی در ۵ شهر خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گرفتار شدن خودرو به همراه ۴ سرنشین داخل سیلاب در حاشیه شهر مشهد (۲۰ اردیبهشت) قطع برق محله سیدی مشهد با سقوط داربست روی شبکه ۲۰ هزار ولتی| نقص برطرف شد کلات با ۵۷ میلی متر بارندگی رکورددار بارش در خراسان رضوی شد کودک ۱۰ ساله چطور قاتل شد؟ | چرا کودکان نباید فیلم ترسناک تماشا کنند؟ اعترافات تکان دهنده دختر ۱۰ ساله تهرانی درباره قتل دوستش| آدمکشی را ار فیلم‌های ترسناک یاد گرفتم بارندگی و سیلاب موجب انسداد موقت محور‌های مواصلاتی خراسان رضوی شد(۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) گروگانگیری یک زن و دخترش مقابل مجتمع پالادیوم+تصاویر راه ارتباطی ۲۰ روستای کلات خراسان رضوی بر اثر سیل قطع شد ۳۶ مصدوم در تصادف زنجیره‌ای در جاده نیشابور (۲۰ اردیبهشت) مسدود شدن ۶ جاده در خراسان رضوی بر اثر ریزش کوه و سیلاب
سرخط خبرها

ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است | شایع‌ترین علت مراجعه افراد به پزشک چیست؟

  • کد خبر: ۵۷۷۰۹
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۳۴
ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است | شایع‌ترین علت مراجعه افراد به پزشک چیست؟
فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران گفت: تا مدت‌های مدید این بیماری گریبانگیر بشریت است و فقط می‌توانیم شتاب آن را کاهش دهیم و ریشه‌کن‌سازی آن فعلا منتفی است.
به گزارش شهرآرانیوز، دکتر علیرضا زالی فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا ضمن تشریح انواع سردرد و دلایل آن گفت: سردرد و کمردرد از شایع‌ترین دلایل مراجعه افراد به پزشک هستند.

دکتر زالی بیش از ۹۰ درصد سردرد‌ها را خوش‌خیم و بدون علت عضوی برشمرد که عمدتا ناشی از استرس، تنش، گرفتگی عروق یا شبه میگرن هستند، اما یادآور شد که در دوسوم مبتلایان به تومور مغزی نیز شایع‌ترین دلیل مراجعه بیمار سردرد است.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب توضیح داد: در سردرد‌ها افزایش پیشرونده شدت، افزایش تواتر و عدم پاسخ به درمان‌های معمولی قبلی اهمیت دارد و نیازمند بررسی و توجه بیشتر است.

وی با اشاره به اهمیت سردرد‌های صبحگاهی، بی‌خوابی، کم‌خوابی و داشتن اوقات پرتنش در روز گذشته را از شایع‌ترین علل این نوع سردرد عنوان کرد و افزود: در افراد مبتلا به نوسانات فشارخون کنترل‌نشده، سه ماهه اول و دوم بارداری و برخی از ضایعات مغزی نیز شاهد سردرد‌های صبحگاهی هستیم.

دکتر زالی با اشاره به لزوم توجه به تغییر در الگوی سردرد، نوع و محل آن گفت: سردرد در گروه سنی کودکان بسیار مهم است و در اکثر موارد ممکن است سردرد کودکان علت عضوی داشته باشد و توجه ویژه‌تری را می‌طلبد.

استاد جراحی مغز و اعصاب دانشگاه ادامه داد: گاهی سردرد همراه با علائم بالینی دیگری نظیر تاری دید، دوبینی، گزگز اندام‌ها، اختلال راه رفتن و تکلم، عدم تعادل، سرگیجه، اختلال در حرکات چشم‌هاست که در این موارد باید حتما پیگیری شود.

وی با اشاره به الگوی شکل‌گیری سردرد افزود: یکی از شایع‌ترین سردرد‌ها که همه افراد به ویژه بانوان تجربه کردند درد مبهم در ناحیه الحاق سر به گردن است که به کل سر توسعه می‌یابد و دور سر فرد درد می‌کند که این الگوی سردرد تنشی است.

سردرد وضعیتی نوع دیگری از سردردهاست که به گفته دکتر زالی شایع‌ترین علت آن سینوزیت مزمن است، البته در مبتلایان به نوسانات فشار خون هم با تغییر وضعیت بروز می‌کند به ویژه مصرف‌کنندگان دارو‌های کاهنده فشار خون که به خاطر عدم تنظیم دارو هنگام بلند شدن یا خم شدن دچار این نوع سردرد می‌شوند.

این متخصص جراحی مغز و اعصاب به دلیل مجاورت آناتومیک چشم و مغز گفت: گاهی فرد همراه سردرد مکن است درد چشم نیز داشته باشد. اما در نوع میگرن چشمی بیمار از علائم بارزی نظیر درد چشم، دوبینی، تصاویر نورانی، اختلال گذرا در میدان بینایی شکایت می‌کند.

دکتر زالی با اشاره به درمان‌های موجود توضیح داد: درمان دارویی عمدتا برای تسکین درد به کار می‌رود و البته روش‌های غیر دارویی نظیر ماساژ، طب سوزنی، بیوفیدبک نیز توسط متخصصان توصیه می‌شود.

به گفته وی، تغییر الگوی زندگی درمان اصلی میگرن است و با استفاده از دارو‌ها می‌توان حملات میگرنی را کاهش داد. در موارد بسیار شدید میگرن نیز پزشک از بوتاکس استفاده می‌کند. در موارد بسیار نادر که بیمار به هیچ درمان و دارویی پاسخ نمی‌دهد از روش ONS تعبیه یک دستگاه تحریک‌کننده در بافت مغز استفاده می‌شود که در ایران نیز در مورد تعدادی از بیماران انجام شده است.

بی‌خوابی، بوی عطر‌های خاص، عدم مصرف مواد مغذی کافی، استفاده طولانی از تبلت و موبایل و مصرف پنیر و شکلات، سوسیس کالباس، سس سفید، بستنی و برخی مواد لبنی، جعفری و پیاز خام را از عوامل تشدیدکننده درد‌های میگرنی ذکر کرد که بیمار باید از آن اجتناب کند.

فرمانده ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران به تغییرات وضعیت بیماری کرونا در پایتخت نسبت به هفته‌های گذشته اشاره کرد و افزود: این افزایش آماری احتمال دارد حاکی از شکل‌گیری یک موج جدید از بیماری باشد.

دکتر زالی با اشاره به مطالعات گفت: کرونا درمان قطعی ندارد و هیچ دارویی برای ریشه‌کنی و علاج قطعی آن وجود ندارد و واکسیناسیون تمام افراد جامعه نیز زمان‌بر است.

وی ادامه داد: علیرغم تمامی ویروس‌های جهش‌یافته همچنان رعایت اصول و پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله‌گذاری در کنترل و پیشگیری از بیماری کرونا موثر است.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای پایتخت با توجه به اثربخشی اعمال محدودیت‌ها در آبان ماه از آن‌ها به منزله سرعتگیر برای کاهش شیوع بیماری نام برد و یادآور شد که با توجه به شاخص‌های آماری شاید مجدد نیاز به اعمال محدودیت‌های جدی‌تر باشد.

ریشه‌کن‌سازی کرونا فعلا منتفی است
دکتر زالی با بیان این مطلب که کرونا هرگز ریشه‌کن نمی‌شود، گفت: تا مدت‌های مدید این بیماری گریبانگیر بشریت است و فقط می‌توانیم شتاب آن را کاهش دهیم و ریشه‌کن‌سازی آن فعلا منتفی است. حتی اگر در عرصه جهانی نیز کنترل شود قطعا به یک بیماری فصلی و آندمیک تبدیل می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اعتبار تست PCR و تست سریع در غربالگری‌ها توضیح داد: براساس مطالعات صورت گرفته تست سریع میزان قابل توجهی اعتبار دارد و تست PCR یکی از تست‌های طلایی برای تشخیص بیماری کروناست.

به گفته دکتر زالی، تاکنون هرگز با کمبود تخت بیمارستانی در تهران مواجه نشدیم (حتی در تلخ‌ترین روز کرونایی، ۵ آبان ماه با ۷۵۰۰ بیمار بستری) و این موج سنگین با همکاری و رشادت مدافعان سلامت مدیریت شد.

فرمانده ستاد عملیات مقابله با کرونای پایتخت در خاتمه سخنان خود گفت: ناوگان بیمارستانی استان تهران شامل ۱۰۸ بیمارستان است که ۶۰ درصد مربوط به حوزه دانشگاهی، ۴۰ درصد بخش خصوصی، تامین اجتماعی، شهرداری، نفت و خیریه است که در صورت نیاز آماده خدمت‌رسانی به بیماران هستند.
 
 
منبع:ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->