حملات هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) اردن: حمله شهرک نشینان به کاروان کمک‌های غزه جنایت است مشاور اسماعیل هنیه: نتانیاهو برای آتش بس سنگ اندازی می‌کند حمله پهپادی مقاومت عراق به جنوب فلسطین اشغالی (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) ترکیه: اسرائیل فورا از رفح عقب‌نشینی کند رسانه صهیونیستی: عملیات اسرائیل در رفح محدود است دومین حمله گردان‌های قسام به مواضع صهیونیست‌ها طی چند ساعت گذشته (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) رئیسی: ایران قوی می‌تواند گزینه نظامی را از روی میز حذف کند | دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست سردار فدوی: دولت و سپاه درکنار یکدیگر رفع مشکلات کشور را پیگیری می‌کنند واکنش کانادا به حمله احتمالی اسرائیل به رفح هلاکت یک تاجر اسرائیلی در مصر ایروانی: هیچ یک از گروه‌های مقاومت در اقدام مشروع ایران علیه اسرائیل دخیل نبودند حمدان: عملیات رفح برای ارتش اسرائیل «پیک نیک» نخواهد بود چراغ سبز آمریکا به رژیم صهیونیستی برای عملیات «محدود» در رفح گروسی: مذاکرات با ایران درباره نحوه اجرای توافق مشترک مارس ادامه دارد نتانیاهو: پیشنهاد مورد قبول حماس از خواسته‌های ضروری اسرائیل فاصله دارد درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان وزیر صهیونیست: مذاکره با حماس بس است؛ به رفح حمله کنید پوتین به چین و ترکیه سفر می‌کند بازگشت مذاکره‌کنندگان صهیونیست به قاهره طی ساعات آینده
سرخط خبرها

کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان

  • کد خبر: ۸۲۹۳۴
  • ۱۳ مهر ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۱
کابل در خاموشی فرو می‌رود | طالبان و بدهی به شرکت برق افغانستان
بازگشت دوباره طالبان به قدرت علاوه بر این که اقتصاد افغانستان را به نابودی کشانده، ارائه خدمات عمومی در این کشور را نیز با مشکلاتی روبرو کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز،  روزنامه ول‌استریت ژورنال در گزارشی که «بیزینس اینسایدر» به آن استناد کرده مدعی شده که پایتخت افغانستان با بحران تامین الکتریسیته روبرو است و به زودی شاهد خاموشی‌های گسترده خواهد بود.

در این گزارش آمده است که عرضه و توزیع برق در کابل به دلیل آنکه حکومت طالبان از پرداخت بدهی به شرکت‌های خارجی تامین کننده برق در این کشور خودداری می‌کند، با خطر توقف مواجه شده است.

براساس گزارش یورونیوز، داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان به وال‌ استریت ژورنال گفت: «عواقب این اقدام می‌تواند با اختلال در تامین و توزیع برق در سراسر کشور، بویژه در کابل همراه شود.»

وی همچنین افزود: «خاموشی‌ و کمبود برق در پیش است واین مساله افغانستان را به دوران تاریکی‌ها باز خواهد گرداند و تاثیر مخربی بر حوزه ارتباطات خواهد گذاشت.»

بر اساس برآوردهای انجام شده توسط یک گروه از پژوهشگران حوزه انرژی که وال استریت ژورنال به آمار آن استناد کرده حدود ۷۰ درصد برق افغانستان از خارجِ این کشور تامین می‌شود.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که برق پایتخت افغانستان تقریبا به صورت کامل از خارج تامین می‌شود و اگر طالبان قادر به پرداخت مطالبات شرکت‌های خارجی نباشد کابل به زودی به خاموشی فرو می‌رود.

طالبان پس از بازگشت مجدد به قدرت در ماه اوت گذشته کنترل «شرکت برشنا» که تامین کننده برق در این کشور است را در دست گرفت و بدهی‌های این شرکت را نیز به ارث برد.

صفی‌الله احمدزی، سرپرست ریاست عملیاتی برشنا به وال استریت ژورنال گفت که این شرکت برای پرداخت بدهی‌های خود به حدود ۹۰ میلیون دلار کمک مالی نیاز دارد.

این بدهی‌ها که از پیش انباشت شده باید به تامین کنندگان برق در کشورهای ترکمنستان، تاجیکستان و ازبکستان پرداخت شود.

چالش تامین برق به گفته داوود نوروزی، مدیر اجرایی سابق شرکت برق افغانستان ممکن است یک فاجعه انسانی را در این کشور رقم بزند که از هم اکنون به دلیل سقوط دولت مرکزی با یک بحران نگران‌کننده اقتصادی روبرو است.

در گزارشی که رسانه‌های داخلی افغانستان منتشر کرده‌اند هزینه ماهانه خرید برق از کشورهای همسایه رقمی بین ۲۲ تا ۲۵ میلیون دلار تخمین زده شده است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->