هلاکت یک صهیونیست در حملات حزب الله لبنان دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان فاش شد بمباران دوباره امدادگران غزه با شهادت ۸نفر (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) استعفای سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه حمله پهپادی و موشکی ارتش یمن به یک کشتی اسرائیلی اعتراضات گسترده دانشجویی به جنایات رژیم صهیونیستی| ۱۰۰ دانشجو در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی بازداشت شدند وزیر کشور: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس هستیم شش مرزبان ایرانی آزاد شدند (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) یک سوم ارزآوری کشور توسط مناطق آزاد و ویژه انجام می‌شود  مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند تحریم‌‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا علیه ایران سردار رادان: حجاب و عفاف موضوع امنیتی و انتظامی نیست استقرار ۱۲۰۰ شعبه اخذ رای در دور دوم انتخابات در حوزه انتخابیه مشهد  نشست کمیته اقتصادی مشترک ولایت هرات و استان خراسان رضوی برگزار می‌شود وزیر کشور در مشهد: طی دو سال گذشته، ۳۰۸ کارخانه در خراسان رضوی احیا شده است کابینه جنگ اسرائیل برای حمله احتمالی به رفح نشست برگزار کرد وزیر خارجه چین: صلح در منطقه با تحقق عدالت برای فلسطینی‌ها محقق می‌شود احمد وحیدی، وزیر کشور وارد مشهد شد (۶ اردیبهشت)
سرخط خبرها

بازگشت به میز مذاکره؛ یک گام نزدیک‌تر

  • کد خبر: ۸۳۳۸۶
  • ۱۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۶
بازگشت به میز مذاکره؛ یک گام نزدیک‌تر
با گذشت زمان زیادی از آخرین دور مذاکرات هسته‌ای وین به منظور احیای برجام، هنوز مشخص نیست که دور هفتم و جدید این مذاکرات چه زمانی آغاز خواهد شد. در این گزارش به بازخوانی اظهارنظر مقامات ایران و آمریکا درباره امکان سنجی آغاز دور هفتم مذاکرات هسته‌ای پرداخته‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ فارغ از تغییر دولت در ایران و به تبع آن، تغییر در تیم مذاکره کننده هسته‌ای کشورمان که سبب تأخیر منطقی در از سرگیری مذاکرات وین است، ایران به دنبال تضمینی از جانب آمریکا مبنی بر لغو تمامی تحریم‌ها و عدم خروج از برجام با تغییر دولت در این کشور، برای بازگشت به میز مذاکرات است.

با این حال، آمریکا بدون ارائه هیچ تضمینی در این زمینه، خواستار بازگشت ایران به مذاکرات وین است و حتی بدون آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران، کوچک‌ترین حسن نیتی نشان نداده است.

در همین راستا، ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه ۱۵ مهر، در کنفرانسی خبری درباره احیای برجام گفت: مهم است که طرفین با یکدیگر به پایبندی‌های هسته‌ای شان بازگردند و از همان جا که مسائل را رها کرده بودند، آغاز کنند. به باور ما مسیر دیپلماسی همچنان باز است. همچنین از نظر ما بازگشت قریب الوقوع به وین الزامی است؛ زیرا این فرایند نمی‌تواند به طور نامحدود ادامه یابد. وی افزود: ایرانیان مسئول تأخیر در ازسرگیری مذاکرات هستند. ما کاملا شفاف ساخته ایم به محض آنکه شریکی داشته باشیم تا به طور غیرمستقیم با آن مذاکره کنیم، حاضریم به مذاکرات وین بازگردیم.

ایران وقت خود را در مذاکرات تلف نمی‌کند

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان، در نشست خبری با رسانه‌های لبنانی، درباره مذاکرات وین و در پاسخی غیرمستقیم به اظهارات اخیر مقامات آمریکایی و اروپایی مبنی بر درخواست از ایران برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای گفت: ما به مذاکرات وین بازمی گردیم. در دولت جدید به جمع بندی نهایی در این زمینه نزدیک می‌شویم. برای دولت جدید ایران که یک دولت عملگرا و نتیجه گراست، بسیار مهم است که در مذاکرات منافع و حقوق ملت ایران به طور کامل تأمین شود.

وی افزود: ما وقت خودمان را در مذاکرات تلف نخواهیم کرد. برای ما مهم است که نشانه‌هایی از طرف مقابل از جمله آمریکا دریافت کنیم که نشان دهنده نیت جدی آمریکایی‌ها برای بازگشت کامل به تعهداتشان باشد. ما رفتار آمریکایی‌ها را ملاک قرار می‌دهیم و اندازه گیری می‌کنیم. اگر رفتار آمریکایی‌ها مبتنی بر بازگشت کامل به تعهداتشان و سه کشور اروپایی عضو برجام باشد، می‌توان به مذاکرات وین خوش بین بود.

آمریکا نیازمند کلید ورود به اتاق مذاکرات است

سعید خطیب زاده، سخنگوی دستگاه دیپلماسی ایران، نیز روز گذشته در گفتگو با شبکه «فرانس ٢٤» در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر وزیر امور خارجه کشورمان مبنی بر اینکه مذاکرات هسته‌ای به زودی از سر گرفته می‌شود، گفت: به محض اینکه روند بررسی و بازبینی رایزنی‌های قبلی پایان یابد، مذاکرات وین از سر گرفته خواهد شد. پس از آغاز به کار دولت جدید، ما دو روند بررسی گفتگو‌های قبلی را در داخل کشور شروع کردیم.

نخستین پروسه بازبینی به جمع بندی رسیده و پایان یافته است و بر همین اساس تصمیم گرفتیم که به طور قطع به مذاکرات با ١+٤ در وین بازگردیم و آن را نیز اعلام کرده ایم؛ بنابراین پاسخ به نخستین پروسه بازبینی مثبت بوده است. اما دومین فرایند بازبینی هنوز به پایان نرسیده است.

دولت جدید در حال بررسی همه جزئیات گفتگو‌های صورت گرفته در جریان شش دوره مذاکرات در دولت گذشته است و به طور قطع سؤالاتی دارد که می‌خواهد آن را بررسی کند؛ مثل اینکه کمبود‌ها چه بوده است و مجموعه ویژگی‌ها و به طور کلی نتایج آن گفتگو‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد. به زودی روند این بازبینی هم به پایان خواهد رسید و ما خواهیم توانست یک تاریخ دقیق برای از سرگیری این مذاکرات تعیین کنیم. خطیب زاده در ادامه با تشریح موضع ایران در مذاکرات آینده گفت: اکنون سؤالاتی برای دولت جدید وجود دارد که چرا مذاکرات قبلی به نتیجه دلخواه و سندی که مورد رضایت همه طرف‌ها باشد، منجر نشده است.

وی ادامه داد:همچنین ما به دنبال تدوین دقیق موضوعاتی هستیم که باید در دور بعدی گفتگو‌ها به شکلی مناسب به آن‌ها پرداخته شود. مهم‌ترین موضوع برداشته شدن همه تحریم‌هایی است که پس از خروج یک جانبه ترامپ از برجام، علیه ایران اعمال شده است. ۸۰۰ تحریم یک جانبه و غیرقانونی جدید علیه ایران که ترامپ اعمال کرده است، باید همگی برداشته شود. این موضع ما از ابتدا بوده است؛ لذا باید راهی برای اخذ تضمین لازم برای رفع همه تحریم‌ها به طور مؤثر پیدا کنیم.

ایران و گروه ۱+۴ همگی اعضای برجام هستند و این آمریکاست که می‌خواهد به اتاق مذاکرات بازگردد؛ پس نیازمند کلید ورود است. این کلید همان توانایی پاسخ گویی این کشور به درخواست کشور‌های ۱+۴ و ایران است. از سویی خبرگزاری آناتولی ترکیه به نقل از منابع مطلع که نامی از آن‌ها برده نشده است، نوشت: «دور بعدی مذاکرات احیای برجام میان تهران و اعضای باقی مانده در توافق، احتمالا پیش از پایان یافتن ماه اکتبر در وین برگزار خواهد شد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->