شهادت ۲۲ فلسطینی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به جنوب غزه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تغییر برنامه رئیس سیا برای سفر به اسرائیل پایان مذاکرات آتش‌بس غزه در قاهره (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) امیرعبداللهیان زمینه‌های توسعه روابط را بین ایران و تونس بررسی کرد نگرانی نتانیاهو از احتمال صدور حکم بازداشت مقامات صهیونیستی در دادگاه بین المللی کیفری حمله موشکی به مواضع نظامیان صهیونیست در جولان اشغالی هلاکت سه نظامی صهیونیست در حمله مقاومت به کرم ابوسالم جلوگیری تشکیلات خودگردان برای آزادی اسیر فلسطینی رسانه عبری: مذاکرات آتش بس در آستانه شکست قرار دارد درگیری لفظی در جلسه کابینه رژیم صهیونیستی سردار غیاثی: امنیت و اقتدار امروز ما از نعمت ولایت است حمله موشکی حزب‌الله لبنان به «مرگلیوت» (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حزب الله یک هزار و ۵۰۰ موشک به اسرائیل شلیک کرده است زندان رفتن نتانیاهو فعلا منتفی شد اقدام نیروهای امنیتی یمنی علیه عملیات اطلاعاتی آمریکایی-صهیونیستی پروژه آمریکا برای مهار مقاومت یمن چیست؟ ماکرون خواستار دستیابی نتانیاهو به توافق آتش بس شد عملیات ویژه گردان‌های القسام در «کرم ابوسالم» + فیلم انفجار، کابل افغانستان را لرزاند (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) حملات حزب‌الله لبنان در واکنش به جنایت اخیر رژیم صهیونیستی ادامه دارد (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) موساد و شاباک به شکست نظامی در غزه اذعان کردند
سرخط خبرها

تلخ‌وشیرین‌های یک سیلی

  • کد خبر: ۸۵۳۱۳
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۲
تلخ‌وشیرین‌های یک سیلی
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

ما امت محمد (ص) هستیم. دست کم در سخن و حتی نیت بدان ادعا داریم. بی شک برای تحقق این ادعا هم باید قدم برداریم و دعا کنیم به مقصد و مقصود نزدیک‌تر بشویم، وگرنه اگر در همین ادعا بر جا بنشینیم و قدم از قدم برنداریم، نه تنها از اهل عمل که از افرادی که بی عمل اند و ادعایی ندارند هم عقب خواهیم ماند. صرف نیت، یعنی سهمی از شناخت، و شناخت هم تکلیف آور است.

ادعا هم که پا به میدان بگذارد، کار را سخت‌تر می‌کند. چون کسی را به ادعا، اعتبار نمی‌سنجند، بلکه به صدق دعوی، ارزش گذاری می‌کنند و اینجاست که باید ببینیم چندمرده حلاجیم. آیا در عمل هم ما را نسبتی با فرهنگ محمدی هست؟

با معارف صادقی، جان را فربه کرده ایم آیا؟ برای پاسخ، باید برهانی از جنس کارنامه بیاوریم و آیا می‌توانیم چنین کنیم؟ این پرسش‌ها را بگذاریم جای سوزنی که باید به خود زد تا روا باشد که جوالدوز بگذاریم در کار دیگران که پیشینیان به این ضرب المثل، رسم انصاف را معلم می‌شدند که «اول سوزنی به خود بزن و بعد جوالدوزی به دیگران!» و ما کم جوالدوز فرو نکرده ایم در چشم دیگران و کم نشان نداده ایم دعوا‌های دولتمردان آنان را.

حالا باید به تأمل بپردازیم در آنچه در مراسم معارفه استاندار آذربایجان‌شرقی اتفاق افتاد. تلخ بود ماجرا و تلخ‌تر اینکه در ایام متبرک به ولادت پیامبر اخلاق اتفاق افتاد.

نگوییم که این حکایت در استان دیگر بود که خیلی وقت است مرز‌ها برداشته شده است. وقتی من همان لحظه اتفاق هم زمان با تبریزی‌ها و شاید هم پیش‌تر از بسیاری از شهروندان آن دیار، از فضای مجازی، ماجرا را می‌بینم، به مسئله من هم تبدیل می‌شود. چون به حساب جمهوری اسلامی ایران می‌گذارند، به مسئله همه ما بدل شده است. یعنی به همه ما ربط دارد و فقط مسئله یک منطقه نیست.

بی شک هم در ابعاد ملی باید به ماجرا رسیدگی شود که حرمت از نظام رفته است، هرچند استاندار به‌زیبایی بخشید تا دست کم یک برداشت خوب هم بتوان به جهان عرضه کرد و گفت باورمندان اخلاق نبوی اهل گذشت‌اند، اهل بخشش اند و کرامت را زندگی می‌کنند. اگر به همین نتیجه شیرین از آن ماجرای تلخ برسیم، خط تمییز ما از دیگر فرهنگ‌ها مشخص می‌شود و می‌تواند نتیجه‌ای مبارک باشد. ببخشیم یکدیگر را. بزرگی و اقتدار در این است.

اعتلای نام هم در این گذشت است که در جای خود، «ازخودگذشتگی» هم معنا می‌دهد که در فرهنگ متعالی دفاع‌مقدس به‌عنوان «ایثار» نامبردار بود. در نگاه اخلاقی مردم هم آنکه جسارت می‌کند، حریف را، رقیب را، طرف را (هرچه اسمش را بگذاریم) نمی‌شکند، خودش درهم می‌شکند، خُرد می‌شود و فاصله اش با «خِرد» به چشم همه می‌آید.

کاش به این ظرافت‌های اخلاقی توجه کنیم و ضمن حرمت بانی از «جمهوری اسلامی شهیدان»، از شخصیت خود هم مراقبت کنیم. بدانیم هیچ دوستی به اندازه خودمان نمی‌تواند با ما دوستی کند و باز هیچ کس دشمن‌تر از ما به خودمان پیدا نخواهد شد، اگر رسم محمدی فروبگذاریم که این فروگذاشتن، برداشتن کلید جهنم را به‌دنبال دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->