رقابت هزار داوطلب معلول خراسان رضوی در اولین آزمون استخدامی دولت+ فیلم توجه شهید جمهور به جامعه هدف بهزیستی از یادگاری‌های دولت سیزدهم بود داوطلبان آزمون استخدامی معلولان بخوانند | نکات کلیدی مربوط به آزمون استخدامی معلولان چیست؟ مستمری کمک‌هزینه لوازم بهداشتی اردیبهشت واریز شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۳) بحران لوازم بهداشتی برای معلولان | مستمری لوازم بهداشتی واریز نشد آزمون بزرگ معلولان در نخستین آزمون استخدامی اولین آزمون استخدامی ویژه افراد دارای معلولیت ۱۷ خردادماه برگزار خواهد شد مسکن ویژه معلولان خراسان رضوی در انتظار اعتبار | مبلغ وام اشتغال معلولان در سال جدید هنوز مشخص نیست مستمری حق پرستاری اردیبهشت ماه معلولان بسترگرا واریز شد (۶ خرداد ۱۴۰۳) مستمری حق پرستاری و لوازم بهداشتی اردیبهشت معلولان کی پرداخت خواهد شد؟ سالی که نکوست از بهارش پیداست درخواست فعالان حقوق معلولین از سرپرست ریاست جمهوری برای اجرای قانون حمایت از معلولان خداحافظی با آقا سید ابراهیم | روایت بچه های آسایشگاه شهید بهشتی مشهد از رئیس جمهور شهید + فیلم مستمری اردیبهشت ۱۴۰۳ جاماندگان بهزیستی کشور واریز شد | مستمری حق پرستاری در نوبت واریز منازل مددجویان سیل‌زده بهزیستی خراسان رضوی بازسازی خواهد شد مستمری اردیبهشت ماه معلولان سازمان بهزیستی واریز شد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) صدور سماکارت و فراهم شدن امکان سفر نیم‌بها برای معلولان ۹۰درصد معوقات دانشجویان بهزیستی خراسان رضوی پرداخت شد جان باختن نخبه کنکوری دارای معلولیت مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی(۱۵اردیبهشت۱۴۰۳) فعالیت بیش از ۱۷۰ معلم دارای معلولیت در مدارس خراسان رضوی
سرخط خبرها

ویدئو | روایتی از آخرین شب قدر ویژه ناشنوایان در حرم مطهر رضوی

  • کد خبر: ۱۰۶۱۲۰
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۰
ویدئو | روایتی از آخرین شب قدر ویژه ناشنوایان در حرم مطهر رضوی
هیئت مذهبی ناشنوایان مشهد در شب‌های قدر میزبان هم‌نوعان خود در بارگاه مطهر رضوی بود و هر شب با برگزاری مراسم برای ناشنوایان مشهدی، قدر شب‌های پرفیض قدر را دانستند.

علی صمدی‌جوان | شهرآرانیوز؛ حرم مطهر رضوی در شب‌های قدر مملو از جمعیت و غرق در نجوای عاشقانه مؤمنان با معبودشان بود. این نجوا‌ها به طنینی جان‌افزا تبدیل می‌شد و فریادش تا عرش می‌رسید، اما در گوشه‌ای از صحن و سرای ضامن آهو و در رواق حضرت‌زهرا (س)، گروهی نشسته بودند که غرق در سکوت، مشغول رازونیاز با خداوند بودند.

هیئت مذهبی ناشنوایان مشهد در شب‌های قدر میزبان هم‌نوعان خود در بارگاه مطهر رضوی بود و هر شب با برگزاری مراسم برای ناشنوایان مشهدی، قدر شب‌های پرفیض قدر را دانستند.

مراسم احیا سوم ویژه ناشنوایان در حرم مطهر رضوی

این هیئت به‌کوشش حسن کلاته‌عربی که خودش ناشنواست، اداره می‌شود. او چندسالی است برنامه‌های مذهبی ویژه ناشنوایان را در مشهد برگزار می‌کند و طبق گفته متولی‌اش، هدف اصلی‌شان خدمت به معلولان و ناشنوایان شهر امام مهربانی‌هاست.

حضور گسترده معلولان ناشنوا و کم‌شنوا در این شب‌ها نشان‌دهنده اهمیت مسائل مذهبی و احترام عمیق آنان به شعائر مذهبی است. تکتم کلاته‌عربی که مسئولیت مدیریت بخش بانوان هیئت را عهده‌دار است، می‌گوید: این نخستین دفعه است که ما ناشنوایان این‌چنین گردهم جمع شده‌ایم و این شب‌ها فرصتی بود تا به‌جای گوشه‌گیری و تنهایی، به‌لطف حضور مترجمان زبان اشاره، اجتماعی باشکوه به راه بیندازیم. من به‌عنوان فردی ناشنوا و کسی که سال‌هاست در مدارس استثنایی درس می‌دهم، حضوری به این پراحساسی را به‌یاد ندارم.

باید دانست که یکی از مشکلات افراد ناشنوا و اختلال گفتاری، ترجمه درست صحبت‌ها برای آنان است. حال تصور کنید برای کسانی که گاهی در درک زبان فارسی به مشکل می‌خورند، بخواهید دعای جوشن‌کبیر بخوانید. مهدی ظریفی روحانی جوانی است که از زمان طلبگی تاکنون انرژی‌اش را برای تفسیر و ترجمه قرآن کریم ویژه ناشنوایان گذاشته است و می‌گوید: پدر و مادر من ناشنوا هستند و من زبان اشاره را از آنان یاد گرفته‌ام. در زمان طلبگی می‌دیدم که بسیاری از ناشنوایان در درک مفاهیم دینی مشکل داشتند و همین سبب شد در شبکه‌های اجتماعی و صفحه شخصی‌ام به ترجمه و تفسیر قرآن کریم بپردازم.

ظریفی ابراز امیدواری می‌کند: دوست دارم همه قرآن را برای ناشنوایان ترجمه و تفسیر کنم و امیدوارم در این راه حمایت شوم.

ترجمه و زبان اشاره امثال مهدی ظریفی گویا کار خودش را کرده است و بسیاری از ناشنوایان از روند ترجمه راضی بودند. یکی از مخاطبان مراسم شب گذشته می‌گوید: من به‌خوبی متوجه جملات دعای جوشن‌کبیر می‌شوم و از زبان اشاره‌ای که استفاده شده است، راضی هستم. قبلا درک کلام نداشتیم و صرفا در مراسم مذهبی برای علاقه خودمان شرکت می‌کردیم.

یکی از بانوان حاضر در مراسم که مادری کم‌شنوا بود و به‌اتفاق فرزند دوساله و ناشنوایش در این مراسم حاضر شده بود، با ابراز خوش‌حالی از برپایی مراسم در حرم مطهر رضوی، می‌گوید: حس‌وحال مطلوبی را تجربه می‌کنم و افسوس می‌خورم که این شب‌های عزیز به پایان می‌رسد.

هنگامی که با او گرم صحبت هستیم، محمدیارا پسر دوساله‌اش، گوشه میکروفون را می‌گیرد و در تلاش است آن را به‌دست بگیرد. مادر با دیدن تلاش فرزندش لبخند می‌زند و ادامه می‌دهد: آرزو می‌کنم پسرم موفق شود و روزی شنوایی‌اش را به‌دست بیاورد تا بتواند مانند ما مستقل زندگی کند.

برای ما، شبی که گذشت سرشار از آموزه‌های تکرارنشدنی بود؛ پر از خروش سکوت و مملو از فریاد «الغوث‌الغوث» که کسی به‌جز خودشان و خدای خودشان نمی‌شنید و ما فقط نظاره‌گر آرام‌ترین گفتگو‌های خداوند با بندگانش بودیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->