حمله راکتی از غزه به شهر اشغالی سدیروت معاون جدید پارلمانی رئیسی کیست؟ خانواده های اسرای صهیونیست خیابان منتهی به وزارت جنگ را بستند قسام: خانه بمب‌گذاری‌شده را به روی نظامیان فراری دشمن منفجر کردیم پایان کار حسینی در معاونت پارلمانی ریاست جمهوری تاکید رئیس جمهور بر لزوم اطمینان مدیران از رعایت کرامت انسانی امیرعبداللهیان: از گفتگو‌های ایران-عربی عبور کرده‌ایم حمله حزب‌الله با موشک‌های سنگین جدید خود به سرزمین‌های اشغالی (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) «سیدحسن نصرالله» دوشنبه سخنرانی می‌کند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بلینکن: اسرائیل برنامه معتبر برای دفاع از غیرنظامیان ندارد قسام در ۲ مرحله «سدیروت» را موشک‌باران کرد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) انتقاد بولتون از تهدید بایدن مبنی بر توقف ارسال سلاح به اسرائیل واکنش شدید حماس به اظهارات بایدن سردار رادان: دشمن دو بال غیرت و حیا در جامعه را هدف قرار داده است «طرح صیانت» به دستور کار مجلس بازگشت تکذیب ادعا‌های مطرح شده در مورد بازداشت زیباکلام در مسیر نمایشگاه کتاب تخلیه ۲ بیمارستان در دهلی‌نو پس از تهدید بمب‌گذاری مناظره جنجالی سید علی موسوی و مناقبی در برنامه بالاتر از خبر با موضوع تعطیلی روز شنبه + ویدئو مصر از شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند شمار شهدای غزه از ۳۵ هزار تن رسید
سرخط خبرها

جزئیاتی تازه از سقوط ارتش افغانستان | اشرف غنی نگران کودتا و توافق رمزآلود دوحه بود

  • کد خبر: ۱۰۹۱۷۳
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۰
جزئیاتی تازه از سقوط ارتش افغانستان | اشرف غنی نگران کودتا و توافق رمزآلود دوحه بود
بازرس ویژه آمریکا در افغانستان گزارش داد که به دنبال توافق دوحه با طالبان، اشرف غنی از ترس توطئه آمریکا و کودتای ارتش مهمترین فرماندهان نظامی را کنار گذاشته که این امر منجر به سقوط کابل شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ بازرسی ویژه آمریکا برای افغانستان یا سیگار در گزارش جدید خود به جزئیات سقوط ارتش افغانستان پرداخته است.

سیگار در این گزارش بی اعتمادی و ناکارآمدی مقامات دولتی افغانستان و همچنین ترس اشرف غنی، رئیس جمهوری فراری این کشور از کودتای ارتش یا توطئه آمریکا برای سرنگونی وی در کنار توافق دوحه را مهمترین دلایل فروپاشی ارتش دانسته است.

در بخشی از گزارش سیگار آمده است که نهادهای امنیتی افغانستان در آوریل 2021 گزارش مهمی در خصوص عزم آمریکا برای عقب‌نشینی کامل نظامی را به اطلاع رئیس جمهور وقت اطلاع می‌دهند، اما غنی پس از آن که معاون رئیس‌جمهور وقت به او گفته که این «نقشه‌ آمریکا» است، این موضوع را نادیده گرفته است.

به گفته این نهاد آمریکایی، تنها 5 روز پس از جلسه مهم، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود برای خروج کامل از افغانستان را اعلام کرد.

نهاد بازرسی آمریکا در افغانستان همچنین گزارش داده است که اشرف غنی، همزمان با توافق دوحه و ترس از توطئه آمریکا برای برکناری وی بسیاری از فرماندهان ارشد نظامی را به ظن عدم وفاداری کنار گذاشته و این موضوع علاوه بر لطمه زدن به روحیه نظامیان، راهبرد دفاعی ارتش را تضیعف و در نهایت به سقوط کابل کمک کرده است.

واشنگتن پست به نقل از سیگار به هزینه هنگفت نظامی برای ارتش افغانستان پرداخته و نوشته است که تصمیم آمریکا برای خروج نظامیان و پیمانکاران به رغم ناتوانایی ارتش افغانستان برای دفاع از کشور مهمترین دلیل فروپاشی و در نهایت قدرت گرفتن طالبان است.

دیوید برنو، یکی از فرماندهان سابق آمریکا در خصوص فروپاشی ارتش افغانستان گفته است که خروج نظامیان از این کشور همانند برداشتن پایه‌های یک چادر است و انتظار پابرجا ماندن آن است.

وی افزود: ارتش افغانستان تا حد زیادی به دلیل از دست دادن حمله‌های هوایی آمریکا در حمایت از افغان‌ها قادر به محافظت از خود نبود و به یکباره حمایت های هوایی 98 درصد کاهش یافت که عامل مهمی در ناتوانی ارتش بوده است.

به گفته سیگار، بدون حمایت آمریکا از عملیات تهاجمی، ارتش افغانستان مجبور شد تا عمدتا در سراسر کشور در مواضع دفاعی قرار گیرد. بر اساس توافق با طالبان، هواپیماهای امریکایی نمی‌توانستند گروه‌های طالبان را که در فاصله‌ حدود ۵۰۰ متری منتظر بودند، هدف قرار دهند و این به طالبان در هدف قرار دادن واحدهای نظامی افغانستان برتری می‌داد.

سیگار گزارش داده است که توافق آمریکا با طالبان هم‌چنین به مشکلات روحی در ارتش و پلیس افغانستان دامن زد. این گزارش به نقل از یکی از فرماندهان ارتش افغانستان می‌گوید که سربازان عادی به دلیل روحیه‌ ضعیف، مستعد معامله‌ با طالبان بودند.

سیگار گفته است که در ماه‌های منتهی به فروپاشی کابل، آمریکا صرفا نظاره گر جنگ بوده و طالبان نیز از این فرصت استفاده کرده و با تبلیغات و اطلاعات نادرست مبنی بر واگذاری واحدهای نظامی محلی از سوی آمریکا به طالبان، نظامیان و پلیس محلی را به ترک مقرهای نظامی تشویق می‌کرد.

این نهاد آمریکایی همچنین افزوده است که بسیاری از مناطق افغانستان به کمک توافق با افراد پرنفوذ، فرماندهان نظامی و افراد محلی بدون حتی شلیک گلوله به طالبان تسلیم شد.

سیگار در نهایت در جمع بندی گزارش خود عنوان کرده است که ارتش افغانستان هیچگاه به صورت مستقل آموزش ندیده و این امر باعث شد به دنبال قطع حمایت هوایی از هم فروپاشید.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->