مرتضایی: آسیا باید باور کند که در فوتسال قدرتی به‌نام افغانستان وجود دارد شناسایی خانواده شهید نسیم افغانی از طریق DNA توسط بنیاد شهید آخرین وضعیت آب و هوا در ولایت‌های افغانستان (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) عیادت رئیسی از بیماران افغانستانی در بازدید از بیمارستان شهدای یافت‌آباد + عکس معاون وزارت خارجه آمریکا برای گفتگو درباره افغانستان به قطر و پاکستان سفر می‌کند تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و قرقیزستان انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ روز‌های فارسی فوتسال آسیا قرقیزستان حریف بعدی افغانستان در مقدماتی جام جهانی فوتسال شد نتیجه و ویدیو خلاصه بازی فوتسال افغانستان و عراق (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افغانستان با پیروزی در برابر عراق برای صعود به جام جهانی امیدوار ماند طالبان: سه کشور همسایه زمینه حضور داعش را در منطقه فراهم کرده‌اند پخش زنده بازی افغانستان و عراق انتخابی جام جهانی ۲۰۲۴ (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین معلمی در حاشیه | گفت‌وگو با فاطمه سجادی مدیر مدرسه خودگردان هدایت تاریخ و ساعت بازی تیم ملی فوتسال افغانستان و عراق در انتخابی جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴ تاثیر حمله داعش به مسکو بر روابط روسیه – طالبان ملا برادر با هیئت دیپلماتیک ایران در کابل دیدار کرد رهبر اقلیت سنای آمریکا: خروج ما از افغانستان چراغ سبز به پوتین بود نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل هفته آینده درباره افغانستان برگزار می‌شود شانس دوباره افغانستان برای حضور در جام جهانی فوتسال
سرخط خبرها

محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است

  • کد خبر: ۱۱۴۶۴۱
  • ۰۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۵
محمدکاظم کاظمی: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است
نویسنده، شاعر و پژوهشگر افغانستانی گفت: شعر سرپناه جامعه فارسی زبان بوده و است، شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد.

سید محمدرضا هاشمی | شهرآرانیوز؛ «محمدکاظم کاظمی» شاعر و پژوهشگر نام آشنای افغانستانی در شب شعر «وطن مهر» که در ادامه برنامه‌های گرامی داشت از روز جهانی پناهنده در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای مهاجران افغانستانی برگزار شد، درباره اهمیت شعر در میان فارسی زبانان و جامعه مهاجر گفت: «شعر از دیرباز برای جامعه فارسی زبان یک سرپناه بوده است و آنها حرف خود را در غالب شعر بیان می‌کردند، آرزو، حماسه و داستان خود را هم در غالب شعر بیان می‌کردند.

وی ادامه داد: شعر به نوعی با تاریخ و فرهنگ ما پیوندی دیرینه دارد، و این ارتباط در عصر حاضر هم بین شعر و جامعه وجود دارد. این یکی از وظایف مهمی است که به عهده شاعران در جامعه است.

کاظمی با ابراز خرسندی از اینکه در هفته‌های اخیر چند مراسم مهم برای مهاجران افغانستانی برگزار شده است گفت: جامعه ما در طول سال‌ها بی‌صدا بوده و کمتر امکان ارائه فعالیت‌های خود را داشته‌اند و به همین دلیل عمدتا شاعران بودند که این وظیفه را برعهده گرفتند. در رابطه با موسیقی، تئاتر و ادبیات داستانی مهاجران نیازمند امکاناتی بودند تا در زیر سایه آنها فعالیت کنند. اما این امکانات یا نبود یا به سختی فراهم می‌شد.

این بیدل شناس معاصر تاکید کرد: به همین دلیل ما می‌بینیم که در دهه‌های شصت و هفتاد، فقط شعر است که بار همه این‌ها را به دوش کشید. همین موضوع مسئولیت شاعران ما را در رابطه با دغدغه‌های هم وطنانشان سنگین کرده است.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه امروز هنرهای دیگری هم در جامعه مهاجر رشد کرده است. اما شعر همچنان جایگاه خود را در میان مردم دارد و در واقع سرپناه آنها است.

این مراسم با حضور شاعران ایران و افغانستان از جمله محمدکاظم کاظمی، ابوطالب مظفری، زهرا حسین‌زاده، زینب بیات، سلمان نظافت، حمیده میرزاده، حکیم بینش، زهرا رسولی، محمد رضایی، حمید تقدیمی، ساحل رضایی، راحله حسینی و احسان توسلی در بازار بزرگ ملل مشهد واقع در بلوار شهید آوینی مهد برگزار ‌شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->