دستگیری بازرس قلابی رانندگان اتوبوس‌رانی در مشهد اختصاص ۴۶۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت به بافت فرسوده مشهد و ادامه خط ۳ مترو مروری بر ورود رشته روان‌شناسی به مشهد و ایجاد نخستین مراکز رسیدگی به بیماری‌های روحی استاندار خراسان‌رضوی: شورا‌ها نماد حضور مردم در مدیریت کشور هستند وضعیت دیزدر، باز هم پیچیده‌تر | حق و حقوق بهره‌بردار هم به ابهامات پرونده معدن دیزدر اضافه شد نژادحسین: توسعه ورزش حاشیه شهر، در دستور‌کار شورای اسلامی است رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: کار شورا یک فضیلت انسانی است نائب رئیس شورای عالی استان‌ها: باید نگاه ساختار سیاسی ما به شورا‌ها تغییر کند اعمال قانون ۱۸۵۱ دستگاه خودرو حادثه ساز در مشهد | ۵۱ دستگاه خودرو متخلف توقیف شدند (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) برگزاری سی‌وسومین نشست مدیران عامل سازمان‌های سیما و منظر کلانشهر‌های کشور در مشهد راهبرد‌های شورای ششم با تمرکز بر مردم پیش‌بینی بهره‌برداری از بوستان بانوان طرق تا پایان سال ۱۴۰۳ کیفیت هوای کلانشهر مشهد در آستانه وضعیت هشدار قرار گرفت (۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) انتخاب شورا‌ها گامی به سوی تحقق کامل قانون اساسی است نظری: شوراها برآمده از اراده مردم و زمینه‌ساز حضور آنها در اداره امور هستند اینفوگرافی | شورای شهر مشهد به نمایندگی از مردم چه کرده است؟ ویدئو | نژاد حسین: هدف گذاری دقیق عمرانی در شورای ششم، یک خواست آگاهانه برای مردم بود ویدئو | منصوریان: نسخه مترقی فرهنگسراها با هدف رفع مشکلات مردم در شورای ششم ارائه شد ویدئو | علیزاده: افزایش بودجه مناطق کم برخوردار در شورای ششم امید آفرین بود
سرخط خبرها

رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس: دیوان محاسبات شهری؛ بازوی نظارتی شورا‌های شهر

  • کد خبر: ۱۱۸۷۶۲
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۷:۱۷
رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس: دیوان محاسبات شهری؛ بازوی نظارتی شورا‌های شهر
رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس گفت: شورا به عنوان پارلمان شهری که با انتخاب مستقیم مردم فعالیت دارد باید بر عملکرد اجرایی شهرداری‌ها در سطح شهر نظارت داشته باشد. با وجود این ما با نبود مدیریت یکپارچه شهر روبه‌رو هستیم و این موضوع چالش‌هایی برای شهرداری و شورا به وجود آورده است.

به گزارش شهرآرانیوز، فریده عامری سیاهوئی در نخستین نشست هم‌اندیشی روسای کمیسیون‌های حقوقی شورا‌های اسلامی مراکز استان ها، تصریح کرد: شورا نمی‌تواند به طور مستقیم برای توسعه شهر پیشنهاداتی داشته باشد. تنها می‌تواند برای رفع ابهام از چالش‌های حقوقی که در قانون شهرداری یا قانون اساسی وجود دارد به عنوان نماینده مردم و با توجه به درنظر گرفتن حقوق عامه راهگشا باشد.

او درباره نقش دیوان محاسبات شهری در کاهش مشکلات شهری تصریح کرد: از آنجایی که شهرداری‌ها مراودات مالی بسیاری با مردم دارند وظیفه شورا نیز نظارت بر عملکرد مالی شهرداری است، تشکیل دیوان محاسبات شهری می‌تواند از بروز تخلفات مالی جلوگیری کند.

عامری سیاهوئی توضیح داد: اینگونه شورا‌ها می‌توانند از طریق دیوان محاسبات شهری در بررسی روند مالی شهرداری‌ها از بروز فساد مالی و رانت ممانعت کنند و در جریان مراودات مالی و پولی شهرداری قرار گیرند. به این معنا که بازوی نظارتی شورا‌ها می‌تواند دیوان محاسبات شهری باشد.

او خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از تخلفات و سوءاستفاده‌های احتمالی کمیسیون ماده ۵ در شهرداری پیشنهاد می‌شود که بازنگری مطالعات تفصیلی شهر‌ها در فاصله‌های زمانی کوتاهی انجام شود.
عامری ادامه داد: در کمیسیون ماده ۵ که در محل استانداری‌های مراکز استان‌ها برگزار می‌شود، اعضای ریاست شورا به عنوان عضو کمیسیون دعوت هستند، اما حق رای ندارند؛ بنابراین ضرورت دارد نظر و رای ریاست شورا هم در آن کمیسیون اعمال شود.

رئیس کمیسیون نظارت، ارزیابی و حقوقی شورای اسلامی شهر بندرعباس، یادآور شد: ایجاد دبیرخانه دائمی و تبادل نظرات و تجاربی که در آنجا اتفاق می‌افتد می‌تواند در حل بسیاری از چالش‌ها و مشکلات حقوقی شورا و شهرداری موثر باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->