افزایش نسبی دما در غالب مناطق کشور تا اواسط هفته آتی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تالاب جازموریان جان دوباره گرفت ۳ پیشنهاد برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | افزایش ۳۵درصدی باید لحاظ شود نزاع دسته جمعی در پل قویون ارومیه+ فیلم سیل بیش از ۲۶۰۰ نفر از مردم را گرفتار کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) کنکور سراسری ۱۴۰۳ در خراسان‌جنوبی دوباره برگزار می‌شود آغاز رقابت داوطلبان گروه علوم تجربی در نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ تغییر مسیر پرواز تهران- زاهدان- مشهد مذاکرات مزدی کانون بازنشستگان تامین اجتماعی ادامه دارد| مبنای افزایش حقوق کدام قانون است؟ (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) سیلاب به سنگان خواف رسید سلامت روان ایرانی‌ها پایش می‌شود پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می‌دهند نحوه اضافه کردن دوران سربازی به سوابق بیمه تامین اجتماعی اعلام شد تخلیه برخی از روستا‌های زیرکوه در خراسان‌جنوبی به‌علت سیلاب + عکس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) فوق‌العاده حقوق معلمان حق‌التدریس از مهر ماه ۲ برابر می‌شود نارضایتی توأمان مردم و متولیان درمان از  تعرفه‌های جدید پزشکی
سرخط خبرها

از بیمه خویش فرما زنان خانه‌دار چه میدانید؟ | در صورت فوت آیا حقوق به فرزندان می‌رسد؟

  • کد خبر: ۱۲۲۱۵۲
  • ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۲۴
از بیمه خویش فرما زنان خانه‌دار چه میدانید؟ | در صورت فوت آیا حقوق به فرزندان می‌رسد؟
یکی از دغدغه‌های زنان خانه دار که شغل دیگری ندارند؛ داشتن بیمه است. بر همین اساس، این دسته از خانم‌ها (مجرد یا متاهل) می‌توانند در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از خدمات و پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.

طنین همتی شهرآرانیوز، عباس جمشیدی، معاون امور بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی در تشریح مزایای بیمه خویش‌فرمای زنان خانه‌دار گفت: بیمه زنان خانه‌دار با سایر بیمه‌های تأمین اجتماعی هیچ تفاوتی ندارد و شرایط بیمه از شرایط عام برخوردار است. به‌شکلی که شخصی که کارمند جایی است، با فردی که این بیمه را فعال کرده از نظر مزایا و حق بیمه چه در بازنشستگی و چه فوت فرقی ندارد.
به گفته وی، در نتیجه اگر شخصی بیمه خویش‌فرمای زنان خانه‌دار داشته باشد و فوت کند، همانند سایر بیمه‌ها حقوق و مستمری‌اش به فرزندانش می‌رسد.

وی تصریح کرد: بیمه زنان خانه‌دار شامل بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و درمان است. اما این اختیار با بیمه‌شونده است که هر کدام از این آیتم‌ها را برای بیمه خود در نظر بگیرد که متناسب آن حق بیمه‌اش متفاوت می‌شود.
جمشیدی یادآور شد: بیمه زنان خانه‌دار ۳ نرخ ۱۲ درصد، ۱۴ درصد و ۱۸ درصد دستمزد انتخابی دارد، به این معنی که اگر بیمه‌شونده تقاضای حداقل حقوق شورای عالی کار داشته باشد، باید بسته به آیتم‌های بازنشستگی، از کار افتادگی، فوت و درمان که می‌خواهد، نرخ ۱۲ درصد (فقط بازنشستگی) یا ۱۴ درصد (بازنشستگی و فوت) یا ۱۸ درصد (تعهد بازنشستگی، از کار افتادگی و فوت) را ماهانه پرداخت کند.

معاون امور بیمه‌شدگان در خصوص شرایط سنی برای استفاده از این بیمه گفت: خانم‌ها از سن ۱۸ تا ۵۰ سال چه مجرد و چه متأهل می‌توانند برای پرداخت حق بیمه و استفاده از خدمات این بیمه زنان خانه‌دار اقدام کنند. اما اگر خانمی از ۱۴ سالگی تقاضای مقررشدن این بیمه را داشت، با داشتن حق رشد می‌تواند از این بیمه استفاده کند.اگر کسی سنش بالای ۵۰ سال بود و درخواست این بیمه را داشت، باید هرسال یک برابر سنش سابقه داشته باشد، به این صورت که اگر خانمی ۴ سال سابقه بیمه داشته باشد و الان ۵۴ سالش باشد، با آن فرد قرارداد بسته می‌شود.

عباس جمشیدی درباره نحوه ثبت‌نام و استفاده از خدمات بیمه برای زنان خانه‌دار گفت: با مراجعه به سایت خدمات غیرحضوری تأمین اجتماعی می‌توانند ثبت‌نام قرارداد را منعقد کنند. اما اگر کسی نتوانست غیرحضوری ثبت‌نام کند، شعب تأمین اجتماعی و تمامی کارگزاری‌ها می‌توانند ثبت‌نام را انجام دهند. همچنین افراد با تماس با شماره ۱۴۲۰ در هرساعت شبانه‌روزی می‌توانند راهنمایی‌های لازم در حین ثبت‌نام را دریافت کنند.

به گفته وی، این بیمه در مجموع بیمه بسیار خوبی است و دستمزدش بر اساس تعیین شورای عالی کار است و تورم هر ساله در آن دیده می‌شود. این بیمه ارتباطی با بیمه همسر ندارد و زن خانه‌دار می‌تواند بسته به نیازش از مزایای این بیمه استفاده کند. در صورتی که همسر فرد هم فوت کند، زن می‌تواند هم از مستمری همسرش استفاده کند و هم از مستمری بیمه خویش‌فرمای خودش استفاده کند.

جمشیدی در ادامه یادآور شد: زنان خانه‌دار دارای ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌توانند پس از عبور از ۵۵ سالگی با این بیمه تأمین اجتماعی بازنشسته شوند و از این سازمان مستمری دریافت کنند. بنابراین بیمه تأمین اجتماعی زنان خانه‌دار می‌تواند در زمان بازنشستگی یک سرمایه خوب و مطمئن باشد.

شرایط بازنشستگی بیمه زنان خانه دار به چه صورت است؟

  • خانم هایی که سن ۴۵ سال دارند و دارای۳۰ سال سابقه هستند
  • خانم هایی که سن ۵۵ سال را دارد و حداقل ۲۰ سال سابقه دارند
  • افرادی که دارای سن ۴۲ برای مشمولیت قانون کار با ۲۰ سال سابقه کار
  • خانم هایی که دارای ۲۰ سال سابقه متوالی یا ۲۵ سال سابقه متناوب و در شرایط سخت و زیان آور مشغول به کار هستند.
  • خانم های دارای ۲۰ سال سابقه، بدون شروط سنی بازنشستگی برای جانبازان
  • داشتن ۵۵ سال سن و حداقل ۵ سال سابقه متناسب با سنوات پرداخت بیمه
  • داشتن ۳۵ سال سابقه بدون شرط سنی
  • خانم‌هایی که حداقل ۲۰ سال سابقه و ۴۵ سال سن برای معلولان عادی
  • خانم‌های دارای ۵۵ سال سن و سابقه پرداخت بیمه بین ۱۰ الی ۲۰ سال می توانند درخواست بازنشستگی کنند. اما مستمری شخص به میزان سنوات پرداخت حق بیمه است. یعنی چیزی بین ۱۰ الی ۲۰ روز. اگر هم حقوق وی از مقدار حداقل پایین تر باشد، امکان افزایش حقوق وجود ندارد.
  • خانم‌های دارای ۵۵ سال سن با سابقه زیر ده سال با پرداخت حق بیمه سال های باقی‌مانده تا ۱۰ سال امکان بازنشستگی شان با دریافت ده روز حقوق وجود دارد. در این شرایط، میزان حقوق بازنشستگی بیمه زنان خانه دار از حداقل حقوق مصوب شورای عالی کمتر است و امکان افزایش آن هم وجود ندارد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->