همایش «سرآغاز حرفه‌‌گرایی» ویژه روانشناسان و مشاوران استان در مشهد برگزار شد | شهید رئیسی در حوزه مشاوره به دنبال تخصص گرایی بود رایزنی سرپرست وزارت خارجه و وزیرخارجه ارمنستان ازدواج آسان موجب آرامش، نظم و پیشرفت در جامعه می‌شود مناظرات انتخاباتی ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ انجام می‌شود رنجبرزاده: بازشماری آرا خلاف آیین‌نامه است سازمان جهانی بهداشت: شرایط در غزه «به شدت فاجعه‌بار» است درگیری مسلحانه اراذل‌و‌اوباش در مُلک‌آباد مشهد، ۲۸ مصدوم برجای گذاشت + عکس وزیر صمت در مشهد: ۲۰ درصد یخچال و فریزر کشور در خراسان‌رضوی تولید می‌شود رهبران کشور‌های عربی در چین خواستار توقف جنگ غزه شدند گفت‌وگوی تلفنی ماکرون و محمود عباس داغ رفح به قلب خبر می‌زند شرر اعتراض نمایندگان | توضیحات قالیباف درباره فرآیند اعتراض به اعتبارنامه منتخبان مجلس + فیلم آخرین اخبار از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) وزیر کشور: انتخابات ریاست‌جمهوری در کمال امنیت، سلامت، رقابت و مشارکت گسترده برگزار خواهد شد شی جین‌پینگ: از تشکیل کشور فلسطین حمایت می‌کنیم قالیباف: امروز نه فقط فلسطین و غزه و رفح بلکه دستاورد‌های تمدن انسانی در مرز تهدید است ثبت‌نام کاندیدا‌های چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد (۱۰ خرداد ۱۴۰۳) نامه رهبر معظم انقلاب به دانشجویان باوجدان حامی مردم فلسطین در دانشگاه‌های ایالات متحده آمریکا | شما اکنون در طرف درست تاریخ ایستاده‌اید صهیونیست‌ها هلاکت ۲ نظامی خود را در عملیات ضدصهیونیستی تایید کردند عراق: جنایت اسرائیل در رفح نیازمند اقدام فوق‌العاده کشورهای اسلامی و منطقه‌ است
سرخط خبرها

رئیس‌جمهور: حفظ نخبگان در کشور نیاز به ساز و کار‌های عملیاتی دارد| استکبار روی جذب نخبگان تمرکز کرده است

  • کد خبر: ۱۲۲۵۶۷
  • ۰۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۴
رئیس‌جمهور: حفظ نخبگان در کشور نیاز به ساز و کار‌های عملیاتی دارد| استکبار روی جذب نخبگان تمرکز کرده است
رئیس‌جمهور نخبگان را سرمایه‌های ارزشمند کشور و حمایت عملی از آنان را سرمایه‌گذاری برای آینده کشور خواند و گفت: دولت مردمی یکی از اولویت‌های مهم خود را توسعه ارتباط با شبکه نخبگانی کشور قرار داده و در این راستا برنامه‌هایی تدوین کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در سیزدهمین جلسه هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان که پس از ۱۱ سال تشکیل شد، اظهار داشت: تشکیل بنیاد ملی نخبگان با هدف شناسایی و حمایت از جوانان مستعد و فرهیخته، نتیجه نگاه حکمت‌آمیز رهبر معظم انقلاب بود. امروز موضوع نخبگان و حمایت از آنان دغدغه دولت مردمی است و این نگاه باید در همه ارکان دولت هم حاکم باشد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت فراهم کردن زمینه فعالیت نخبگان در بخش‌های مختلف کشور، ادامه داد: فعالیت مراکز علمی معتبر و حضور اساتید و شخصیت‌های علمی فرهیخته در این مراکز می‌تواند بستر مناسبی برای فعالیت استعداد‌های جوان باشد. یک دانشجوی نخبه وقتی می‌بیند زمینه تداوم رشد علمی و حرفه‌ای او در کشور فراهم است، ماندن در کشور خود را به رفتن ترجیح می‌دهد.

آیت‌الله رئیسی توجه به معیشت و رفاه نخبگان را عامل دیگری در راستای حفظ آنان در داخل کشور دانست و تصریح کرد: حمایت از نخبگان و استعداد‌های برتر، به نوعی تکلیف دولت و نظام حکمرانی کشور و عین عدالت است. نباید اجازه دهیم نخبگان کشور بخاطر مشکلات مالی و معیشتی از مسیر علم‌پژوهی و فعالیت‌های دانش‌بنیان خارج شوند.

رئیس جمهور همچنین برلزوم فراگیرتر شدن دایره شناسایی نخبگان تأکید و خاطر نشان کرد: شناسایی نخبگان از مسیر المپیاد‌های علمی و کنکور یکی از راه‌های جذب نخبگان است. بنیاد ملی نخبگان باید سازوکار‌های دیگری هم طراحی کند تا نخبگان در دانشگاه‌ها، اندیشکده‌ها، حوزه‌ها، مجامع علمی، سازمان‌ها و دیگر عرصه‌ها نیز شناسایی شوند و مورد حمایت حمایت قرار گیرند.

وی ادامه داد: باید ساز و کاری طراحی شود تا دستگاه‌های مختلف و بویژه سازمان‌های مردم‌نهاد امکان معرفی استعداد‌های برتر و افراد نخبه را به بنیاد ملی نخبگان داشته باشند.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش، طراحی روند‌هایی برای ارتقای شرایط بکارگیری نخبگان در دستگاه‌ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: در کنار تلاش برای جذب استعداد‌های برتر از سوی خود بنیاد ملی نخبگان، به فکر افزایش بهره‌وری دستگاه‌ها از محل به‌کارگیری نخبگان نیز باشید و برای دستگاه‌ها در جذب و بهره‌گیری شایسته از توان و دانش نخبگان امتیاز تعیین کنید، تا خود آن‌ها نیز انگیزه بیشتری برای ایفای نقش در این زمینه پیدا کنند.

وی بهره‌گیری از نخبگان در ساختار اداره کشور و نیز توجه ویژه برای ترغیب تحصیل نخبگان در رشته‌های علوم انسانی و علوم پایه را نیز از برنامه‌ها و اقدامات مفید بنیاد ملی نخبگان برشمرد و افزود: تلاش کنید نخبگان برای ورود به بازار کار در حوزه تخصصی خودشان توانمند شوند.

رئیس جمهور در ادامه سخنانش با اشاره به سیاست استعماری غارت ثروت کشور‌ها توسط دولت‌های مستکبر تاکید کرد: حفظ نخبگان در کشور نیاز به ساز و کار‌های عملیاتی دارد. همان جریان استکباری که روزگاری به منابع و ثروت‌های ملت‌های دیگر دست‌اندازی می‌کرد، امروز روی جذب نخبگان و استعداد‌های برتر دیگر کشور‌ها تمرکز کرده است.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه نخبگان صرفا در تهران ساکن نیستند و نباید امکانات و زمینه‌های فعالیت نخبگان صرفا در تهران متمرکز شود، اظهار داشت: در سفر‌هایی که به استان‌ها داشته‌ام به وفور با نخبگان و استعداد‌های نابی مواجه شدم که کار‌های بزرگی هم کرده‌اند و ضرورت دارد به شکل شایسته مورد حمایت قرار گیرند.

رئیس جمهور ادامه داد: با توجه به نامگذاری امسال باید تلاش بیشتری برای ورود نخبگان به بازار فعالیت‌های دانش‌بنیان صورت گیرد و در این راستا از آنان حمایت شود.

رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه در تمدن ایرانی – اسلامی و همچنین در دنیا حمایت خیرین از فعالیت‌های علمی و نخبگان امری رایج و مرسوم بوده و هست، تصریح کرد: تلاش کنید از ظرفیت خیرین و موقوفات بهتر و بیشتر برای حمایت از نخبگان بهره بگیرید.

در ابتدای این جلسه ناصری‌مقدم قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گزارشی مفصل از عملکرد این بنیاد ارائه کرد و سورنا ستاری رئیس بنیاد ملی نخبگان نیز در سخنانی ضمن تشریح تلاش‌ها و اقدامات این بنیاد به برشمردن بخشی از دستاورد‌های آن پرداخت.

وزرای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در سخنانی تأکید کردند که بنیاد ملی نخبگان با شناسایی و حمایت مؤثر از افراد با استعداد یک جریان نخبگی در کشور ایجاد کرده است.

همچنین در این جلسه اعضا با اشاره به عدم برگزاری جلسه هیأت امنای بنیاد ملی نخبگان در یازده سال گذشته با حضور رئیس جمهور، از اهتمام آیت‌الله رئیسی به برگزاری این جلسه و شورا‌های عالی دیگر بویژه شورا‌های عالی علمی و تخصصی کشور قدردانی کردند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->