آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کاهش ۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به علت خشکسالی آغاز فروش فوری و پیش فروش محصولات سایپا + جدول (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دامنه نوسان بورس تغییر می‌کند؟ (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) خودرو‌های وارداتی از هفته آینده در سامانه یکپارچه عرضه می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۲ آرایشگاه زنانه در بلوار سجاد مشهد (١١ اردیبهشت ١۴٠٣) شرط پرداخت عوارض آزادراهی برای صدور بیمه شخص ثالث حذف شد تک جمله‌هایی برای کسانی که همیشه پای کارند و دیده نمی‌شوند ۲۲ هزار صندلی به ناوگان هوایی کشور اضافه شد | نیاز کشور به ۵۵۰ فروند هواپیما قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پایان بورس امروز (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) با افت ۱۲ هزار واحدی شاخص کل + نمای پایانی بازار دبیر اجرایی خانه کارگر خراسان رضوی: قوانین کارگری به درستی اجرا نمی‌شود پیاز ارزان می‌شود (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) هشدار به مستاجران: مراقب کلاهبرداری در سامانه خودنویس باشند دفاع تمام‌قد مقام معظم رهبری از کارگران | حال جامعه کارگری خوب شود حداقل نیمی از مردم کشور حالشان خوب می‌شود ویدئو | دستمزد کارگران تاثیری بر تورم ندارد رهن و اجاره ملک در منطقه شهدای مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ | کمبود فایل‌های اجاره (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) کدام بانک‌ها در ارائه تسهیلات نهضت ملی مسکن عملکردشان منفی بوده است؟ شرایط دریافت لاستیک دولتی رایگان خودرو چیست؟ + مدارک و لینک ثبت‌نام ورود دیوان عدالت اداری به ۳ پرونده شکایت برای ابطال مصوبه دستمزد ۱۴۰۳ حال خوش کارگر، برنامه خوب دولت را‌  می‌طلبد حباب و قیمت سکه بیشتر شد (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار و سکه در بازار امروز (سه‌شنبه، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) پس‌لرزه‌های مصوبه جدید سازمان بورس| آیا بازارگردانان همچنان به رسمیت شناخته می‌شوند؟ تصویب جدول منابع و مصارف هدفمندسازی یارانه‌ها مالیات عجیب طلافروشان خبرساز شد | طلافروشان ماهانه ۸۰۰ هزار تومان مالیات دادند
سرخط خبرها

روال دریافت «بیمه بیکاری» از تامین اجتماعی چگونه است؟

  • کد خبر: ۱۴۳۶۲۴
  • ۱۵ دی ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۹
روال دریافت «بیمه بیکاری» از تامین اجتماعی چگونه است؟
عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار گفت: در مورد آرای دیوان، سازمان تأمین اجتماعی سلیقه‌ای رفتار می‌کند؛ آنجا که به نفع اوست این آرا را اجرایی می‌کند و آنجا که به ضررش است آن را کنار می‌گذارد یا با تأخیر آن را اجرایی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، اوایل تیرماه امسال در پیِ شکایتی که در دیوان عدالت اداری مطرح شد، هیئت عمومی دیوان شرط ارائه‌ی نامه‌ی عدم نیاز از سوی کارفرما را برای برقراری مقرری بیمه بیکاری حذف کرد. این شرط برای کارگرانِ بیکار شده مشکلاتِ بسیاری ایجاد می‌کرد به طوریکه اگر کارفرما راضی به دادنِ نامه‌ی عدم نیاز به کارگر نمی‌شد، کارگر مجبور بود درخواست بازگشت به کار بدهد و در آن صورت اگر کارفرما با ورود کارگر به کارگاه مخالفت می‌کرد، برای سازمان غیرارادی بودنِ بیکاریِ کارگر محرز و در نهایت کارگر مشمول دریافتی بیمه بیکاری می‌شد. 

این پروسه‌ی طولانی و البته اضافی که زمانِ دریافتِ بیمه بیکاری را برای کارگرِ اخراج شده سخت و طولانی می‌کرد قرار بود با رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری برداشته شود، اما به گفته‌ی کارگران و برخی از وکلای روابط کار، سازمان تأمین اجتماعی از این رأی دیوان تبعیت نمی‌کند. 

محسن باقری (عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار) در خصوص عدم توجه تأمین اجتماعی به رأی دیوان عدالت اداری می‌گوید: در مورد پرداخت بیمه بیکاری، سازمان تأمین اجتماعی رویه‌ی خاص خود را دارد. قبلا هم تأمین اجتماعی تفاهمنامه‌ی سال ۸۴ را با وزارت کار امضا کرد که طبق این تفاهم‌نامه دریافتِ بیمه بیکاری دشوارتر شد. بر خلاف قانون بیمه بیکاری که شش ماه سابقه‌ی بیمه‌پردازی را برای گرفتن بیمه بیکاری کافی می‌دانست در این تفاهمنامه شرط یک سال بیمه‌پردازی در آخرین کارگاه ملاک قرار گرفت. 

وی در خصوص مشکلاتِ کارگران برای دریافتِ بیمه بیکاری گفت: بار‌ها اتفاق افتاده که کارفرما به دلیلِ مشکلی که با کارگر دارد یک ماه فاصله بین بیمه کارگر می‌اندازد این درحالیست که کارفرما اجازه ندارد سابقه‌ی بیمه کارگر را مخدوش کند و دادن لیست خلاف به سازمان جرم است، اما کارفرما می‌تواند با این کار امکانِ گرفتنِ بیمه بیکاری را از کارگر بگیرد و یا مسیر او را دشوارتر کند. 

باقری بیان کرد: حتی گاهی کارگر تمام مراحلِ دریافتِ بیمه بیکاری را طی می‌کند و پرونده‌اش تکمیل می‌شود، اما کارفرما یک ماه حق بیمه‌ی اضافه رد می‌کند و این باعث می‌شود پرونده‌ی کارگر به هم بخورد و کارگر برای گرفتنِ بیمه بیکاری با مشکل مواجه و مجبور شود روندی اضافه طی کند. 

این فعال کارگری ادامه داد: گاهی نیز کارگر را بعد از بیکاری دعوت به کار می‌کنند و به او وعده و عید می‌دهند، اما در نهایت اجازه نمی‌دهند کارگر به کار برگردد که در این صورت مدت زمانِ یک ماهه بعد از بیکاری برای گرفتنِ بیمه بیکاری از بین می‌رود و کارگر نمی‌تواند به حق خود برسد. 

باقری تأکید کرد: با وجود اینکه کارگران گاهی برای دریافتِ بیمه بیکاری با کارفرمای خود به مشکل می‌خورند و کارفرما با ترفند‌هایی می‌تواند مانع گرفتنِ این حق شود و یا مسیر کارگر را دشوار کند، سازمان تامین اجتماعی در مقابل آرایی که از سوی دیوان به نفع کارگران می‌آید مقاومت می‌کند. 

وی ادامه داد: همین اتفاق در مورد مدتِ مرخصیِ زایمان نیز افتاد. افزایش مدت زمان مرخصی زایمان به ۹ ماه، با تاخیر چندساله از سوی سازمان اجرا شد. 

عضو هیأت مدیره کانون هماهنگی شورا‌های اسلامی کار در پایان گفت: در مورد آرای دیوان، سازمان تأمین اجتماعی سلیقه‌ای رفتار می‌کند؛ آنجا که به نفع اوست این آراء را اجرایی می‌کند و آنجا که به ضررش است آن را کنار می‌گذارد و یا با تأخیر آن را اجرایی می‌کند. متأسفانه به نظر می‌رسد سازمان تامین اجتماعی در مورد نامه‌ی‌عدم نیاز هم اینگونه رفتار کرده است.

منبع:ایلنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->