ماجرای افشای اطلاعات بیماران در یکی از بیمارستان‌های مشهد چه بود؟ آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس دستگیر شد کشف جسد خون‌آلود مرد جوان در بزرگراه نشت ۱۰ تن قیر مذاب از تانکر حمل قیر در شهرک عسکریه (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+ عکس دفاع معاون وزیر کار از وضعیت دستمزد کارگران | امیدواریم در طرح همسان‌سازی حقوق، حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به ۹۰ درصد حقوق کارکنان برسد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران | دولت برای پرداخت بدهی تامین اجتماعی برنامه‌ریزی کرده است پیام مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی به مناسبت روز کارگر: مقام کارگر به فرموده رهبر معظم انقلاب دارای قداست است یک کشته و ۲ مصدوم بر اثر تصادف در جاده ماریان به زاک+عکس پلیس محموله ۲۴۷ کیلوگرمی حشیش در مشهد را کشف کرد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) عامل ضرب و شتم شهروندان در یک اتوبوس شهری تهران دستگیر شد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) علت تاخیر پرواز مشهد - تهران هواپیمایی چابهار چه بود؟ (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) وقتی مقتول خواست قاتلش اعدام نشود! خراسان‌رضوی رکورددار حوادث ترافیکی طی هفته گذشته کشف موادغذایی احتکارشده در کاشمر به ارزش بیش‌از ۴.۵ میلیارد ریال پیگیری دادستانی مشهد در خصوص حادثه غرق‌شدگی در یکی از استخرهای این کلانشهر چطور سطح هورمون شادی خود را افزایش دهیم؟ رژیم غذایی برای کودکان ممنوع؛ بهترین راه برای درمان چاقی کودکان تیمارگاه حیات‌وحش استان خراسان‌رضوی راه‌اندازی می‌شود
سرخط خبرها

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند

  • کد خبر: ۱۴۸۴۴۶
  • ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۹
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی در مشهد: صنایع دستی ایرانی باید نان‌آور و ارز‌آور باشند
معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد و نان آور و ارز آور باشد. 

به گزارش شهرآرانیوز، مریم جلالی، معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم افتتاح پردیس فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در مشهد، اظهار کرد: هر چه داریم از هنرمندانی است که با هنر سرزمین را زنده نگه داشتند. 

وی ادامه داد: واژه‌ها قدر و قیمت دارند، اگر «پردیس فناوری‌های نرم» را افتتاح می‌کنیم، اگر از نوآوری و خلاقیت حرف می‌زنیم و از اقتصاد دانش بنیان صحبت می‌کنیم، اگر از طرح «منش» سخن می‌گوییم، واژه‌هایی است که باید تصویرذهنی و رویکرد‌های عملی ما معطوف این واژه‌ها باشد؛ اقتصاد هویت بنیان ما از صنایع دستی سرچشمه می‌گیرد. 

وی با بیان اینکه جهان هرجایی خاتم ایران، دست بافته‌های ایران، فرش، شیشه، سفال، چرم و چوب ایران را می‌شناسد، افزود: از هنرمندی انسان ایرانی است که در تبدیل اندیشه به کالا تلاش کرده و این همان خلاقیت و دانش محوری است. 

جلالی با تاکید بر اینکه دانش بنیان‌تر از صنایع دستی نداریم، افزود: وقتی می‌گوییم فناوری، در ذهن شما تصویر آزمایشگاه و صفحه‌های دیجیتال شکل می‌گیرد، اما کمتر یادمان می‌افتد که دارقالی و منبت ما برخاسته از دانش ایرانی است، نیاز داریم به شیمیدانانی که سفال را بروز کنند، معدن شناسانی که گوهر‌ها را بروز کنند، رنگ شناسانی که پارچه‌ها بروز کنند و این اتصال هنر ایرانی با دانش روز باید ایجاد شود. 

هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنراست

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: هنر ایرانی پیوستاری از نگرش و بینش است؛ بینش ایرانی نقش بر گنبد میزند، همان نقش گنبد را بر سفره و لباس نقش می‌زند و این پیوست فرهنگی هویت و اشتغال آفرین است. به فکر اشتغال نباشیم مشغول شدن، بدون مولد بودن، فایده ندارد.

به گفته وی، هنر ما از پوشال بی ارزش، دستبافته و حصیر می‌بافد و این تجلی هنر، دانش بنیان و تولید کننده است، اما گاهی به اسم اشتغال تولید را از بین برده‌ایم. 

معاون صنایع‌دستی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تاکید بر اینکه سیاست میراث فرهنگی این است که ۳ بال فرهنگ، اقتصاد و اجتماع به همگرایی وهم جوشی برسد، گفت: صنایع دستی ایرانی باید رویکرد اقتصادی داشته باشد و زنجیره ارزش ایجاد کند. 

وی با اشاره به افتتاح پردیس فناوری‌های نرم صنایع دستی ادامه داد: با این اسم‌ها امیدواریم رسم‌های جدید بوجود بیاید، فقط ساختار اضافه نشود و به رسم جدیدی برسیم که همان سبک زندگی ایرانی است که حتی فراغت او، تولید بوده است. 

جلالی افزود: مدیون مادران و زنان ایرانی هستیم و گزاره «زنان پیشران ایران» را پیگیری می‌کنیم، چون روح زنان در هنر ایرانی غالب است و بر اساس کلام رهبری باید به الگوی نوین پیشرفت برسیم و این ریشه می‌خواهد که همان اصالت هنر و صنایع دستی ماست که در اقلیم‌های مختلف ایران وجود دارد. 

وی ادامه داد: این تجلی هنر ایرانی است و امیدوارم به همت دانشگاه و دانشجویان هنر را از ویترین‌های پر زرق و برق به متن زندگی بیاوریم و در سبد خانواده قرار بگیرد. 

وی در پایان از هنرمندان و دانشگاهیانی که عزم برای اتصال حوزه‌های هنر و فناوری دارند، قدردانی و تاکید کرد: نوآوری را به نان آوری متصل می‌کنیم، زیرا نوآوران ما باید نان آور باشند. مدیون تلاش بافنده‌های پارچه و نیز کسانی که در حوزه فلز و چوب کار می‌کنند هستیم و آن‌ها هنر را زنده نگه داشتند، اما ما دانشگاهیان کم کاری و غفلت کردیم. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->