پورمحمدی: دستگاه‌های نظارتی حق دخالت در امور تخصصی را ندارند شعار ستاد انتخاباتی سعید جلیلی اعلام شد دیدار باقری با وزیر خارجه عربستان سعودی تریبون آزاد دانشجویی «بازیگران تغییر، دانشجویان و انتخابات ملی» در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد آخرین اخبار از انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ (۲۲ خرداد ۱۴۰۳) باقری: دلارزدایی از تجارت جهانی، خواسته همه کشور‌های مستقل است معاون سیاسی استانداری خراسان‌رضوی: مردم به عملکرد کاندیدا‌ها رأی دهند سخنگوی قوه‌قضائیه: تتلو به حکم دادگاه اعتراض کرد | شناسایی اموالی از مالک کوروش کمپانی سخنگوی ستاد انتخابات خراسان‌رضوی منصوب شد معاون فرهنگی استاندار خراسان‌رضوی: شیوه‌نامه اطلاع‌رسانی اخبار انتخابات تدوین می‌شود برنامه تبلیغاتی نامزد‌های انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۳ در صداوسیما | امروز (سه‌شنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۳) حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مرز لبنان و سوریه (۲۲ خرداد ۱۴۰۳) حمله پهپادی مقاومت عراق به هدفی نظامی، اینبار در جولان اشغالی (۲۲ خرداد ۱۴۰۳) حکم دادگاه کانادایی: هواپیمایی اوکراینی مقصر سانحه هوایی در تهران است و باید غرامت بدهد سفیر آمریکا: حماس توافق را بپذیرد، جنگ متوقف می شود استقبال حماس از تصویب پیش‌نویس قطع‌نامه آتش‌بس در شورای امنیت ایران بیانیه «نقشه راه» روسای جمهور آمریکا و فرانسه را محکوم کرد قطعنامه آتش‌بس آمریکا برای «نجات اسرائیل» در غزه تصویب شد + واکنش‌ها (۲۱ خرداد ۱۴۰۳) سند پیشنهادی محرمانه نتانیاهو به حماس رسانه‌ای شد استقبال وزیر افراطی صهیونیست از استعفای گانتس از کابینه جنگ رژیم اشغالگر
سرخط خبرها

درخواست شماری از رهبران سابق جهان از گروه ۷

  • کد خبر: ۱۶۴۷۱۱
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۷
درخواست شماری از رهبران سابق جهان از گروه ۷
بیش از ۲۵۰ تن از سران سابق دولت‌ها، وزیران کابینه، دیپلمات‌ها و دانشمندان در نامه‌ای از گروه هفت خواستند تا اجازه ندهند مذاکرات کنترل تسلیحات هسته‌ای قربانی تقابل قدرت‌های بزرگ کنونی شود.

به گزارش شهرآرانیوز به نقل از آرتی، در این نامه که به طور مشترک با ابتکار عمل دو سازمان مردم نهاد، شبکه رهبری اروپا و شبکه رهبری آسیا-اقیانوسیه سازماندهی شده، آمده است: "جهان به شدت به کنترل تسلیحات هسته‌ای بیشتر نیاز دارد، در تاریک ترین ساعات جنگ سرد، اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده توانستند و خواستند در مورد اقداماتی برای کاهش خطر جنگ هسته‌ای بحث و توافق کنند. این نامه در واقعاعلام  حمایت از بازگشت به این دیپلماسی و حفاظت از کنترل تسلیحات هسته‌ای به عنوان یک الزام جهانی است.

امضاکنندگان این نامه در آستانه نشست گروه هفت در ژاپن از پنج قدرت هسته‌ای در شورای امنیت سازمان ملل – روسیه، آمریکا، چین، فرانسه و انگلیس – خواستند «اطمینان حاصل کنند که کنترل تسلیحات هسته‌ای قربانی دیگری از رقابت ژئوپلتیکی نخواهد شد.

به گفته امضاکنندگان این نامه، فروپاشی معاهده استارت جدید، تنها معاهده بازمانده کنترل تسلیحات هسته‌ای بین آمریکا و روسیه، خطر وقوع یک "مسابقه تسلیحاتی بی‌ثبات‌کننده" را دوچندان کرده و وارد کردن چین، فرانسه و انگلیس به یک توافق چندجانبه را دشوارتر می‌کند.

در این نامه از روسیه و آمریکا خواسته شده موضوع تسلیحات هسته‌ای را بطور کل از درگیری خود بر سر اوکراین تفکیک کنند، تعهدات کامل خود را تحت این معاهده از سر بگیرند و قبل از پایان انقضای آن در سال ۲۰۲۶، به "مذاکرات حسن نیت" برای معاهده استارت جدید متعهد شوند.

روسیه در ماه فوریه مشارکت خود در استارت جدید را به دلیل حملات پهپادی اوکراین به پایگاه‌های نیروی هوایی راهبردی روسیه و حمایت مستمر ایالات متحده از کی‌یف با هدف «شکست استراتژیک» مسکو به حالت تعلیق درآورد.

این نامه سرگشاده در مجموع ۲۵۶ امضا از ۵۰ کشور مختلف داشت، از جمله شش رئیس سابق دولت، ۲۶ وزیر خارجه و دفاع سابق، ۳۰ سفیر سابق، و بسیاری از دانشمندان، کارشناسان و مبارزان ضد هسته‌ای است.

یکی از برجسته‌ترین امضاکنندگان چینی این نامه، پروفسور چن دونگشیائو، رئیس مؤسسه مطالعات بین‌المللی شانگهای است. از دیگر نام‌های برجسته می‌توان به جان اسکارلت، رئیس سابق ام آی ۶، ژنرال بازنشسته آمریکایی فیلیپ بریدلاو و ژنرال بازنشسته آلمانی کلاوس نائومان اشاره کرد.

این نامه پیش از اجلاس سران گروه هفت در ژاپن که قرار است روز جمعه آغاز شود، منتشر شد. بنا بر گزارش ها، فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن قصد دارد مهمانانش را به بازدید زادگاهش هیروشیما که در سال ۱۹۴۵ توسط بمب اتمی آمریکا ویران شد، ببرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->