آب تمام نقاط مشهد حد قابل شرب دارد برگزاری نخستین رویداد نوآوری‌های اجتماعی آب شهری در مشهد  از تماس‌های عجیب و غریب با سامانه تلفنی آتش نشانی مشهد تا بیش از ۱۷ هزار تماس مزاحمی در ۲ هفته شکستن رکورد تولید آسفالت با تولید ۳۲ هزار تن در مشهد پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی بخش سازه‌ای ایستگاه‌های فاز اول خط‌سه مترو مشهد ویژه‌برنامه‌های خیابان «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع) شهروند خبرنگار | گلایه شهروندان از مشکلات بعضی از دستگاه‌های شارژ من‌کارت در مشهد نژادحسین: مشکل ترافیک ۴۴ نقطه در مشهد با اصلاح هندسی رفع می‌شود اعمال‌قانون ۲۳۲۹ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۷۲ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازگشایی محور طبس _ بردسکن هوای کلانشهر مشهد امروز در وضعیت هشدار قرار دارد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) مأموریت ویژه آتش‌نشانان در طوفان شب گذشته (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) مشهد ترافیک سنگین در بزرگراه‌های مشهد (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیگیری وعده‌های شهرداری منطقه‌۱۲ مشهد در تریبون مردمی محله امیریه اتوبوس‌های آلمانی به خیابان‌های مشهد می‌آیند| ورود ۴۰۰ دستگاه اتوبوس تا پایان سال ۱۴۰۳ + فیلم تاکسیران امانت‌دار مشهدی سه میلیارد ارز را به صاحبش برگرداند استفاده ۳۷ درصد مشترکین مشهدی از پاداش صرفه جویی آب (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) یادی از محله «نیزه» مشهد و نیزار‌های گمشده‌اش رینگ پیرامونی بوستان کرامت مشهد ۶۵ درصد پیشرفت داشته است | عملیات احداث این پارک تا مرداد به پایان می‌رسد
سرخط خبرها

لزوم توجه مدیریت‌شهری به نوآوری اقتصادی

  • کد خبر: ۱۹۴۰۱۵
  • ۲۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۱۲
لزوم توجه مدیریت‌شهری به نوآوری اقتصادی
نوآوری اقتصادی ایده‌های جدیدی که نیاز‌های اقتصادی را بسیار مؤثرتر و کارآمدتر از جایگزین‌هایش برآورده می‌کند، روابط و مشارکت‌های اقتصادی جدیدی را نیز به همراه دارد.

در وضعیت کنونی، به‌ویژه در شرایط اقتصادی کشور و جهان که تأثیرگرفته از پارادایم‌های نوین اقتصادی است، نیاز به بازنگری سیاست‌های اقتصادی مدیریت‌شهری بیشتر احساس می‌شود. نوآوری اقتصادی از موضوع‌هایی است که در این اوضاع مدیریت‌شهری باید به آن توجه کند؛ نوآوری‌هایی که هم از نظر هدف و مقصود و هم از نظر ابزار‌های رسیدن به اهداف، از جنس اقتصاد هستند.

به‌نوعی نوآوری اقتصادی ایده‌های جدیدی که نیاز‌های اقتصادی را بسیار مؤثرتر و کارآمدتر از جایگزین‌هایش برآورده می‌کند، روابط و مشارکت‌های اقتصادی جدیدی را نیز به همراه دارد. در اقتصاد عنصر ویژه‌ای وجود دارد که در اوضاع کنونی باید برجسته شود و نقش مدیریت‌شهری در این حوزه تمرکز بر اقتصاد دانش‌محور، توجه به پارادایم‌های جدید اقتصادی و تحریک بازیگران حوزه نوآوری در حوزه اقتصاد شهری است.

این تحریک باید بر مبنای ابتکارات پایین به بالا و تمرکز بر خوشه‌های اقتصادی باشد و پیش از آن نیازمند ایجاد آگاهی از ظرفیت این خوشه‌های اقتصادی به مفاهیم اقتصاد شهری و هوشمند عمل‌کردن در طراحی، اجرا و برنامه‌های اقتصادی در حوزه مدیریت‌شهری است. از راهکار‌های تحقق این موضوع‌ها، سرمایه‌گذاری در تحقیقات بنیادی با مشورت بخش کسب‌وکار و لزوم مشارکت مالی در تحقیقات پیش‌رقابتی است و توجه به اقتصاد دانش‌بنیان در راستای شناسایی دارایی‌های نامشهود و به‌تعبیری ثروت‌های انباشته می‌تواند از راه‌حل‌های این مسئله باشد.

موضوع بعدی که بایسته است به آن توجه شود، تکوین نوآوری در تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی مدیریت‌شهری است. این موضوع به‌نوعی دخیل‌کردن مجموعه وقایع علمی و فنی نوآورانه در حوزه اقتصاد را شامل می‌شود و مقدمه نوآوری اقتصادی است.

نوآوری پدیده‌ای اجتماعی است و تکوین آن زمانی کامل می‌شود که از چهارچوب تئوری خارج و به جامعه وارد شود. واردشدن در جامعه به‌ویژه در نظام اقتصادی چیزی نیست مگر واردشدن به بازار؛ یعنی تبدیل‌شدن نوآوری به کالا، ثروت و فرایند. در پایان باید گفت نوآوری برای پیشرفت هر جامعه‌ای مهم است. محصولات جدید و نوآورانه استاندارد زندگی را افزایش می‌دهد و فرصت‌های جدیدی را برای بهبود زندگی افراد فراهم می‌کند. نوآوری اقتصادی نیز براساس توانایی خلاقانه در مدیریت برای دستیابی به ایده‌های جدید، محصولات و خدمات، بی‌گمان در این مسیر راهگشای مشکلات شهری در حوزه اقتصادی خواهد بود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->