کاهش ۴۰۰ تومانی سکه تمام | حباب سکه کمتر شد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز | نوسانات همچنان گریبان‌گیر بازار خودرو (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) بررسی وضعیت رهن و اجاره آپارتمان در منطقه ارشاد مشهد (۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) پلمب ۳ واحد صنفی موبایل فرووشی در مشهد افزایش ۴۰ درصدی هزینه ساخت ملک | چرا بازار مسکن در رکود هم رشد می‌کند؟ قیمت‌گذاری عجیب برای کارتن یخچال! جزئیات اصلاح قانون بیمه بیکاری چیست؟ اینفوگرافی | ۸ فراری بزرگ مالیاتی کشور را بشناسید بازگشت دوباره ثبت‌نام خودرو! کاهش هزینه‌های تولید، تنها راه نجات دامداران کاهش مصرف لبنیات در کشور | ۶۰ درصد واحد‌های تولید محصولات لبنی در خراسان رضوی غیرفعال است مهر و موم یک نمایشگاه خودرو و یک بنگاه املاک در مشهد حضور ۲۶۰ شرکت‌کننده در نمایشگاه گل و گیاه مشهد بهره‌برداری از راه‌آهن چابهار به زاهدان تا پایان سال انجام می‌شود تاریخ شروع معاملات نات کوین + لیست صرافی ها اطلاعیه اتاق اصناف مشهد برای واحد‌های صنفی مشهد | الزام واحدهای صنفی به دریافت شناسه یکتا دو مشکل عمده در حوزه منابع آبی خراسان‌رضوی | مجوز‌هایی از جنس برداشت بیشترازظرفیت آبخوان‌ها جزئیات مبلغ و اقساط وام ودیعه‌مسکن اعلام شد | اقساط و سود وام ودیعه چقدر است؟  وام۶۰۰ میلیون تومانی برای ایثارگران در سال ۱۴۰۳ + جزئیات جدال بورس با نرخ بهره | گزارش بازار سهام (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) پرفروش‌ترین موبایل‌های امروز کدامند؟ + جدول (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) اصلاح قیمت تخم مرغ ضروری است حباب ربع سکه رکورد زد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستور رئیس بانک مرکزی برای بررسی انتشار اطلاعات مالی مصاف
سرخط خبرها

واردات موبایل ممنوع می‌شود؟ | موافقت اولیه با راه‌اندازی ۴۰ شرکت تولید موبایل!

  • کد خبر: ۲۱۰۳۳۵
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۶:۱۹
واردات موبایل ممنوع می‌شود؟ | موافقت اولیه با راه‌اندازی ۴۰ شرکت تولید موبایل!
طی روزهای گذشته اخباری از ورود بازیگران جدید به عرصه تولید موبایل منتشر و این گمانه‌زنی مطرح شد که با آغاز تولید داخل، واردات تلفن همراه خارجی ممنوع شود.

به گزارش شهرآرانیوز، طی روز‌های گذشته اخباری از ورود بازیگران جدید به عرصه تولید موبایل منتشر و این گمانه‌زنی مطرح شد که با آغاز تولید داخل، واردات تلفن همراه خارجی ممنوع شود. در همین زمینه تسنیم گزارش داده که حدود ۱۰۰ شرکت برای تولید تلفن همراه داخلی درخواست داده‌اند و ۱۳ شرکت نیز اقدامات عملی خود را آغاز کرده‌اند.

بر اساس این گزارش، تعداد قابل‌توجهی از این شرکت‌ها، درخواست دریافت زمین و تسهیلات برای آغاز فعالیت خود در منطقه اقتصادی پیام را ارائه کرده‌اند. در حال حاضر نیز ۱۳ شرکت در زمینه تولید تلفن همراه در داخل کشور فعال هستند.

در این رابطه دبیر کنگره زیست‌بوم موبایل ایران با بیان اینکه این خبر جدیدی نیست که تولیدکنندگان موبایل به دنبال گرفتن مجوز، ساختمان و سوله هستند، گفت: باز هم سیاست‌های نادرست دولت منجر به ایجاد چنین رویه‌ای شده است. چراکه دولت هرجا به دنبال خودکفایی بوده، توان گذشته را هم برده است.



رضا عالیان با بیان اینکه تولید موبایل دو متولی شامل وزارت صمت و وزارت ارتباطات دارد، اظهار کرد: وجود دو متولی در هر صنعتی چالش ایجاد می‌کند، چراکه ممکن است اقدامات موازی انجام دهند. برای مثال ممکن است هر دو بخواهند تسهیلات بانکی ارائه کنند که خود این تنش‌زا خواهد بود. مشکل دوم این است که بخش دولتی از هر کسی که به دنبال تولید برود استقبال می‌کند و این آفتی است که واردکنندگان فعال در صنایع مختلف با آن دست به گریبان هستند. چراکه بدون ممیزی به هر شرکتی و از هر صنفی اجازه واردات داده شده است. با این رویه نمی‌توان امید داشت که موبایل کشور به درستی تولید شود.

موافقت اولیه با راه‌اندازی ۴۰ شرکت تولید موبایل!

عالیان با بیان اینکه شنیده‌ها حاکی از این است که حدود ۴۰ شرکت طرح تولید موبایل ارائه کردند و موافقت اصولی گرفتند، تصریح کرد: حتی چین که ۷۰ تا ۸۰ درصد تولید موبایل دنیا را انجام می‌دهد، ۴۰ تولیدکننده موبایل ندارد؛ بنابراین اینکه چگونه دو وزارتخانه با ۴۰ تولیدکننده موبایل مذاکره کردند و به همه آن‌ها گفتند که بروید موبایل تولید کنید سوال‌برانگیز است. چراکه نهایتا با پنج تولیدکننده، تولید می‌توان به یک نقطه مناسب رسید.

به گفته او به طور کلی روند تولید به این شکل است که ابتدا کالا مونتاژ می‌شود و بعد به‌تدریج با انتقال تکنولوژی می‌توان به مراحل بعدی رسید؛ بنابراین اگر تا حداقل دو سال بتوانیم مونتاژ را هم به‌درستی در کشور انجام دهیم قابل قبول است.

ایران می‌تواند خط مونتاژ سامسونگ و اپل را راه‌اندازی کند؟

دبیر کنگره زیست‌بوم موبایل ایران در پاسخ به اینکه چه برند‌هایی در ایران امکان مونتاژشدن دارند، توضیح داد: در چین چند ODM کار قوی فعال هستند که درصدی از مدل‌های سامسونگ و شیائومی را نیز تولید می‌کنند. این شرکت‌ها معمولاً قطعات برخی سری‌های برند‌ها را دارند و می‌توانند روی همین پلتفرم‌ها به شرکت‌های دیگر خط تولید بدهند؛ بنابراین تولیدکنندگان می‌توانند با این شرکت‌ها قرارداد ببندند و از آن‌ها بخواهند قطعات هر مدل از برند‌ها را سفارش دهند و با نام دیگر آن را تولید کنند؛ بنابراین تولید کنندگان ایرانی نمی‌توانند سامسونگ، شیائومی یا اپل را در ایران مونتاژ کنند، اما این امکان برای آن‌ها وجود دارد که مثلا قطعات یک مدل سامسونگ را وارد و با نام دیگری آن را تولید و عرضه کنند.

وی با بیان اینکه این روند فرایند عجیب و غریبی نیست، اما سوال اینجاست که آیا شرکت‌های داخلی به این ظرفیت می‌رسند، تشریح کرد: به عبارت دقیق‌تر تولید فقط شامل ساخت یک وسیله نیست و بخش اصلی فروختن، ایجاد بازار و قانع کردن مصرف‌کننده برای خرید محصول است. اما در ایران از سمت تولید فشار ایجاد می‌شود.

واردات موبایل ممنوع می‌شود؟

عالیان همچنین در پاسخ به اینکه آیا این احتمال وجود دارد که با توسعه تولید موبایل در کشور، واردات ممنوع شود، خاطرنشان کرد: به نظر من امکان ممنوعیت واردات وجود ندارد و حتی اگر تولیدکنندگان به حدنصابی برسند که بتوانند بخشی از مصرف کشور را تامین کنند، این احتمال وجود دارد که حمایت تعرفه‌ای برای آن‌ها در نظر گرفته شود. اما اگر تصور، تصور ممنوعیت واردات باشد حتی اگر تولید کنندگان بتوانند به اندازه کل نیاز کشور را هم تولید کنند، باز هم این تولید شکست خواهد خورد. همچنین اگر ممنوعیت واردات در حوزه موبایل اتفاق بیفتد، حتماً طرح رجیستری شکست می‌خورد و به راحتی موبایل قاچاق وارد کشور می‌شود و قابل کنترل هم نخواهد بود و، چون مسئولان هم از این موضوع آگاهی دارند، تصمیمی برای ممنوعیت واردات موبایل گرفته نمی‌شود.
منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->