ساخت دستگاه‌های تولید کمپوست برای استفاده خانگی انفجار مرگبار یک منزل مسکونی در قوچان + تصاویر (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اعتراف تکان دهنده سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت شتابزدگی و عجله؛ علت ۸۴ درصد از حوادث برقی خراسان رضوی زمان برگزاری مجدد نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ برای داوطلبان سیل‌زده خراسان جنوبی اعلام شد معمای پرونده خونین برادرکشی در مشهد (۱۱ اردیبهشت) معافیت مشمولان ۳۵ساله و دارای ۲فرزند از قانون بودجه حذف شد+سند سارق انباری خانه‌ها دستگیر شد جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟ حمله با شمشیر در لندن یک کشته و چند زخمی بر جای گذاشت نجات ۳ نفر از درون حریق منزل مسکونی توسط آتش نشانان مشهدی (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) راه اندازی «تاکسی هوایی» بین گناباد-مشهد درگیری ۲ همکلاسی در شوش رنگ خون گرفت (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دستگیری ۵ شرور و مخل نظم و امنیت در مشهد ماجرای آن کوچه بن بست
سرخط خبرها

آرامش نیاز روز‌های بعد از کنکور

  • کد خبر: ۱۱۵۰۵۳
  • ۱۱ تير ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۹
آرامش نیاز روز‌های بعد از کنکور
غلامرضا بنی اسدی - روزنامه نگار

کنکور برگزار شده و اعلام نتایج و فرایند انتخاب رشته در پیش است. حواسمان باشد به استعداد بچه ها. در همان مسیری کمکشان کنیم که ظرفیت و توانایی دارند نه اینکه به اجبار آنان را به سمتی بکشیم که خود می‌خواهیم. آن هم بدون توجه به استعداد و خواست خودشان. درست دیدم این نگاه را که فردی با امضای «کنجد» توئیت کرده بود که: «اگه فکر می‌کنین بچه‌هایی که به دنیا میارین مسئول رسیدن به خواسته‌های شما هستن، بچه دار نشین. برنامه نویسی یاد بگیرین و برای یه ربات، کاری رو که باید بکنه، تعریف کنید.»

قرار نیست بچه‌ها تحقق دهنده آرزو‌های ما باشند یا نقشی را به عهده بگیرند که ما خود از انجام آن عاجز مانده ایم. خداوند به هر فرد استعدادی داده است که باید آن را شکوفا کند. کشاندن فرزند به سوی دیگر عملا بی توجهی به ظرفیت‌های خدا ساخته است. دور از ذهن نیست اگر این را یک نوع کفر بدانیم. مگر نه اینکه معنای کفر پوشاندن است.

خب، اینجا هم به نوعی داریم استعداد فرد را دفن می‌کنیم. این هم متأسفانه بسیار اتفاق افتاده است بی آنکه بتواند ظرفیتی که از نو می‌خواهیم برایش تعریف کنیم را فعال کند.

وقتی تب طب و پزشکی گرم بود، خانواده‌ها با اصرار فرزندان خود را به آن سو می‌بردند حال آنکه طرف مثلا استعداد فنی داشت و می‌توانست یک مهندس درجه یک شود، اما به جبر خانواده پزشکی را انتخاب می‌کرد. دیگری می‌توانست یک نویسنده عالی بشود، اما حکم خانواده نه انسانی که تجربی خوانی و پزشکی بود و... او هم استعدادش دفن می‌شد بدون اینکه استعداد دیگری شکوفا شود. می‌شدند پزشک، اما از طبابت بیزار! مدرک پزشکی داشتند، اما شم و درک پزشکی نداشتند.

معلوم بود که در این کار موفق نمی‌شدند. توفیق که نباشد، امید تعالی در کار که نباشد، آدمی فرو می‌ریزد حتی اگر دکتر شده باشد. به استعداد‌ها توجه داشته باشیم. ظرفیت‌ها را بشناسیم. متناسب با این دو فرزندان خود را در ادامه راه توسعه استعداد شان همراه شویم. بچه‌ها انتخاب رشته در پیش دارند. به آن‌ها آرامش بدهیم. تکریمشان کنیم و متناسب با استعداد شان توقع را تنظیم کنیم. از مقایسه با این و آن جدا بپرهیزیم که عواقب زیان باری دارد. اعتماد کنیم و حمایت. این بهتر است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->