فراخوان پلیس برای تعویض پلاک‌های سوخته و دارای نقص هواشناسی: بارش‌ها تا جمعه تشدید می‌شود | سامانه بارشی جدید از فردا وارد کشور می‌شود (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) سقوط هولناک بنر تبلیغاتی در هند | ۳ نفر کشته و ۵۲ تَن زخمی شدند + فیلم دستگیری ۲ متهم به ۲۱ فقره موبایل قاپی در مشهد شکایت ۱۰هزار نفر از شرکت فایزر برای تولید داروی سرطان‌زا از رنجی که می‌برند | نگاهی به خشونت‌های مغفول مانده علیه مردان تخصیص اعتبار به راه‌آهن زاهدان-مشهد به ۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد دستور اژه‌ای برای پرونده «فولاد مبارکه» و «چای دبش» تخم هندوانه سرشار از خواص دوران بارداری نباید سبب نادیده گرفتن علائم هشدار بیماری‌ها در مادر شود تایید تعطیلی بیمارستان مهرگان مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) حدود ۴۲ درصد علل مرگ و میر ناشی از سرطان‌های سیستم زنانه، مربوط به سرطان تخمدان است همه چیز درباره ویروس کرونا جدید سال ۱۴۰۳ با نام «فلیرت» سفر زوج استرالیایی با خودروی ۱۰۰ ساله به ایران آغاز عملیات بازگشت زائران خراسانی از اول تیرماه خواهد بود اعترافات پسر هفده‌ساله مشهدی که از سر خشم و غرور آدم کشت + عکس نحوه محاسبه حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی | حق عائله‌مندی به همسر و فرزندانی که تحت تکفل بازنشسته هستند تعلق می‌گیرد علت مرگ «ریشا» شیر باغ وحش مشهد مشخص شد | بیانیه مشترک دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (٢۴ اردیبهشت ماه١۴٠٣) | بارش باران و کاهش دما از فردا
سرخط خبرها

تغییر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین

  • کد خبر: ۱۱۵۰۸
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
تغییر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین
یک عضو هیأت‌علمی گروه مامایی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین در حال تغییر است و صرفاً بر ابعاد جسمانی فرد تاکید ندارد.
به گزارش شهرآرانیوز؛ دکتر خدیجه میرزایی نجم‌آبادی، امروز در همایش کشوری مامایی و سلامت زنان که به مناسبت صدمین سال دانشگاهی‌شدن مامایی ایران، در تالار ابن‌سینا برگزار شد، اظهار کرد: اولین آموزش‌های مامایی در سال ۱۲۹۸ تاسیس شد و از سال ۱۳۴۰ اداره آموزشگاه دانشگاه تهران توسط افراد ایرانی پیش رفت. در سال ۱۳۵۳، اولین دوره چهارساله مامایی در اصفهان و در سال ۱۳۵۵ در مشهد برگزار شد. در حال حاضر مراقبت‌های مامایی از سنتی به نوین در حال تغییر است و صرفاً بر ابعاد جسمانی فرد تاکید ندارد، بلکه بر ابعاد روحی و روانی فرد هم کار می‌شود و تاثیرگذار است.

وی افزود: رویکرد مامایی، جامعه‌نگر است و ارائه خدمات مامایی به صورت عوامل اجتماعی و فرهنگی است و مهم‌ترین عوامل بر سلامت باروری هستند. مراقبت‌های مامایی در حال حاضر تنها بر مادر و کودک خلاصه نمی‌شود و تاثیر به‌سزایی بر خانواده و جامعه دارد. سلامت باروری یکی از نیاز‌های رسیدن به توسعه پایدار در جوامع است.

این دکتری بهداشت باروری با بیان اینکه «سلامت باروری با ارائه طیف وسیعی از خدمات بهداشتی همراه است»، اظهار کرد: هدف کمک به زنان و خانواده، سلامت مادر، نوزاد، سلامت دوران یائسگی، بهداشت سالمندان، سلامت زنان و مردان و دیگر موارد است. سلامتی مهم‌ترین حق هر فردی است و در این راستا، سلامت مادر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این عضو هیأت‌علمی گروه مامایی پرستاری و مامایی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: مرگ مادر نه تنها در سلامت کودک خانواده و جامعه، بلکه در بُعد اجتماعی و اقتصادی هم تاثیرات فراوانی خواهد داشت. میزان مرگ‌ومیر مادران باردار در ایران و طی سال‌های اخیر روند کاهشی خوبی داشته است.

وی تصریح کرد: یک‌صدمین سال دانشگاهی‌شدن مامایی در ایران فرصت مناسبی است تا به این موضوع بپردازیم. محور‌های همایش در مورد عواملی است که بر سلامت زنان تاثیر دارد. سلامت جنسی، سلامت باروری، اخلاق حرفه‌ای و ارتباطات، مامایی در بحران و بلایای طبیعی از دیگر محور‌های این همایش است. کارگاه سلامت جنسی، کارگاه طب مکمل در مامایی و کارگاه خون‌ریزی زایمان از موضوعاتی است که در این همایش بررسی خواهد شد.

میرزایی نجم‌آبادی با اشاره به اینکه «در حال حاضر با کاهش سریع رشد جمعیت در ایران روبه‌رو هستیم»، گفت: در این پنل راه‌کار‌هایی برای جلوگیری از این اتفاق وجود دارد. حدود دوسوم از مرگ‌های مادران با مراقبت‌های ویژه قابل پیشگیری است.

وی عنوان کرد: مفهوم سلامت باروری و سلامت جنسی با یکدیگر کامل می‌شود و باید در جامعه به سلامت جنسی هم توجه داشته‌باشیم. برنامه‌ریزی‌های به‌موقع باعث جلوگیری از عواقب اجتماعی مانند طلاق خواهد شد. امیدوارم برگزاری این همایش راهکار‌های علمی و عملی برای مامایی کشور داشته باشد.
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->