دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یارانه معیشتی، امشب قابل برداشت است (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سال گذشته ۴۲۸۰ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت شد یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود + جزئیات فعال کارگری: کارفرمایان برای تبدیل وضعیت شغلی کارگران همکاری کنند واکنش شخصیت‌های اقتصادی به شهادت رییس‌جمهور مصرف گاز در ایران ۶ برابر متوسط جهانی وضعیت پرشدگی سد‌های خراسان‌رضوی و کشور + جدول (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (دوشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) اونس جهانی رکورد زد بورس تعطیل شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۱۰ واحد منزل مسکونی رایگان به مدت ۳ ماه در اختیار خانواده‌های سیل زده سپاه ۶۹ مشهد پیشرفت برقی‌سازی خط راه‌آهن مشهد-تهران صفر است | ۱۰۰ واگن مسافربری نو وارد شبکه حمل‌ونقل ریلی می‌شود نرخ میوه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) + جدول رئیس دایره بیمه کشاورزی خراسان‌رضوی: پرداخت غرامت به کشاورزان استان به‌سرعت انجام می‌شود بورس ۶۲ هزار واحد ریخت! | ۹۴ درصد نماد‌ها منفی شدند (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) مبلغ اجاره آپارتمان در منطقه راهنمایی مشهد سر به فلک کشید (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) آخرین وضعیت فعالیت بازار طلای مشهد (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) | حباب در سکه همچنان وجود دارد
سرخط خبرها

بررسی الزامات حمایت از صنعت برق

  • کد خبر: ۱۱۶۷۵۵
  • ۲۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۳
بررسی الزامات حمایت از صنعت برق
محسن شادمان - رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی استان

در سال‌های اخیر بحث راهکار‌های حمایت از صنعت برق به‌ویژه برای دسترسی پایدار به این انرژی بسیار مطرح شده است. با این حال بررسی روند سال‌های گذشته نشان می‌دهد که مسئله حمایت از صنعت برق مقداری به بیراه رفته است.

اینک فعالان صنعت برق بیش از اینکه خواهان حمایت باشند، متقاضی انجام تعهدات دولتی هستند. پرسش این است؛ اکنون که واحد‌های صنفی زیادی در حوزه‌های مختلف خدماتی و تولیدی در مشهد فعال هستند یا کارخانه‌های زیادی در اطراف شهر مستقرند، آیا حمایت می‌شوند؟

یا بستر اقتصادی برای فعالیت این بنگاه‌ها در شهر فراهم است؟ طبیعی است که ابتدا بستر اقتصادی برای فعالیت این بنگاه‌ها فراهم بوده است که توانسته‌اند در مشهد فعالیت کنند. در حوزه صنعت برق نیز ابتدا باید بستر‌های فعالیت بخش خصوصی در این حوزه فراهم شود و حمایت‌ها در مرحله ثانویه قرار گیرد.

اکنون در تولید برق چند مشکل اساسی داریم. نخست اینکه قیمت خرید برق در مقایسه با خرید تجهیزات آن تناسبی ندارد و سرمایه‌گذاری در آن به بازگشت مناسب سرمایه منجر نمی‌شود. دوم اینکه بروکراسی یکی دیگر از موانع حضور بخش خصوصی در صنعت برق است که باید اصلاح شود. برای نمونه اگر بخواهید نیروگاه «سی‌اچ‌پی» راه بیندازید باید از شرکت برق و گاز و چند نهاد دیگر مجوز بگیرید.

در حوزه نیروگاه بادی و خورشیدی نیز مشکلات اداری زیادی وجود دارد که باید برطرف شود. موضوع دیگری که در صنعت برق نیازمند توجه ویژه است، تسویه بدهی‌های انباشت‌شده دولت است. این بدهی‌ها، علاوه بر آنکه بخش خصوصی این صنعت را تضعیف کرده، مانعی برای جذب سرمایه‌های بخش خصوصی به صنعت شده است.

اینک پرداخت مطالبات بخش خصوصی با تأخیر صورت می‌گیرد و همین مسئله فعالان این حوزه را با مشکل مواجه کرده است. تعلل در پرداخت مطالبات تولیدکنندگان برق و موانعی که بر سر راه آن‌ها وجود دارد سبب شده است بخشی از آن‌ها رغبت خود را برای سرمایه‌گذاری در این حوزه از دست بدهند.

از این رو تأکید می‌شود اگر خواهان ورود بخش خصوصی به این حوزه هستیم، ابتدا باید دولت تعهدات خود را در این حوزه انجام دهد تا رغبت سرمایه‌گذاری در صنعت برق بیشتر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->