پیش‌بینی هواشناسی در خراسان رضوی و مشهد (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) | باران در خراسان رضوی شدت می‌گیرد تداوم بارش باران در ۱۷ استان (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) «یسنا» دختر ناپدید شده ترکمن ربوده شده بود؟ آخرین وضعیت افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی | بازنشستگان خواستار افزایش حقوق با رقمی بالاتر از مصوبه مزد هستند (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) سارقان کابل‌های برق فشار قوی در مشهد شناسایی و دستگیر شدند (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزییاتی درباره درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال موزه‌ها فردا شنبه (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است امنیت غذایی از ارکان امنیت ملی است همه آنچه باید درباره حساسیت فصلی بدانید جلوگیری از ۳ هزار سقط عمد جنین سالم در کشور حریق منزل مسکونی در بلوار میرزا کوچک خان + تصویر حادثه(۱۳ اردیبهشت) شاهرخ‌خان دستگیر شد (۱۳ اردیبهشت) بارش باران و لغزندگی معابر در جاده‌های خراسان رضوی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) جزئیات لحظه پیدا شدن «یسنا دیدار» از زبان کایت سوار نیشابوری+فیلم برخورد مرگبار کامیون با پژو پارس در نزدیکی مشهد با ۲ کشته و زخمی (۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | توضیحات مدیر‌عامل هلال احمر گلستان درباره پیداشدن یسنا، دختر گم‌شده ترکمن یک سوم شهرستان‌های خراسان رضوی فاقد مرکز پزشکی قانونی هستند مشهد، میزبان سومین همایش ملی مدیران خیریه دارالاکرام| بورسیه تحصیلی برای ۸ هزار دانش‌آموز نیازمند روایت مادر «یسنا دیدار»، از روز ناپدیدشدن دختر ۴ ساله‌اش + فیلم
سرخط خبرها

خانه‌پوشی و خیابان‌گردی؟!

  • کد خبر: ۱۲۲۲۱۱
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
خانه‌پوشی و خیابان‌گردی؟!
غلامرضا بنی‌اسدی - روزنامه‌نگار

خیابان با خانه فرق می‌کند؛ هرچند که «خ، الف، ن» در هر دو مشترک است، خیابان خانه نیست. شرایط خود را دارد و احکام اماکن عمومی در آن جاری است. خیابان با بیابان هم فرق می‌کند؛ هرچند فقط در حرف اول اختلاف و در پنج حرف دیگر اشتراک داشته باشد.

خیابان بیابان نیست که در تنهایی و خلوت بشود خود را تنها دید و بی چشم غریبه، هر کاری کرد. خیابان مشاع است میان همه، میان هزاران چشم. نمی‌شود «خانه‌پوش»، «خیابان‌گرد» باشد. خانه حکم خود را دارد و خیابان قوانین و ضوابط خود را. «شهرما، خانه ما» هم که شعار شده است تا شعور جمعی ما را برانگیزد، برای زیست جمعی نیز هرگز به‌معنای جاری‌بودن احکام خانه در شهر نیست.

برای این است که ما را توجه بدهد به ضرورت تمیزنگهداری و مراقبت از داشته‌های شهر مثل خانه تا به ما بگوید همان‌طور که درباره خانه و نظافت آن مسئول و برای نگهداشت وسایل موظف هستیم، باید همان مسئولیت و وظیفه را به شهر و داشته‌هایش بر شانه خود حس کنیم.

پس نمی‌توان «خانه‌پوش» به شهر آمد. این گزاره‌ها را چندین و چندبار در ذهن مرور کردم تا راهی کاغذ شود، آن‌هم بعد از اینکه به تکرار دیدم برخی بانوان محترم و دختران جوانمان، «خانه‌پوش» به «خیابان» می‌آیند. وقتی دیدم خانم جوان، بی‌حجاب سر و پوشش پا از خودرو پیاده و راهی پیاده‌رو شد. نه اینکه روسری از سرش سُر خورده و افتاده باشد، نه، اصلا روسری نداشت! پای هم از زیر زانو به‌جز نسیم پوششی نمی‌یافت.

وقتی دیدم دخترکان جوان، شال از سر به گردن انداخته‌اند برای خیابان‌گردی در فلان منطقه و برنامه‌هاشان را هماهنگ می‌کردند و برای شب هم قرار شد در فلان خیابان شام بخورند. یعنی قرار بود از بعدازظهر تا پاسی از شب، با پوشش خانه در خیابان بگردند! بله، باید به ایشان گفت خیابان با خانه فرق می‌کند. در نهایت ادب و مهر هم بایدشان گفت.

دختران خودمان هستند. به‌قول شهید سلیمانی: «همان دختر کم‌حجاب دختر من است. دختر ما و شماست؛ نه دختر خاص من و شما، اما جامعه ماست.»

با دخترمان چطور رفتار می‌کنیم؟ همان رفتار را هم درباره دیگران داشته باشیم. منش و روش حاج‌قاسم مفیدتر و سازنده‌تر است. اثرش اگر هم دیر و زود داشته باشد، سوخت و سوز نخواهد داشت. ما هم به‌دنبال ساختن هستیم نه سوختن. با ساختن انسان‌ها به‌قاعده تربیت دینی است که جامعه هم دینی می‌شود، ولی سوختن حکایت شعله‌هایی است که هم خاکستر می‌کند و هم دودش به چشم همه می‌رود.

باری، خیابان خانه نیست. به قوانین باید التزام داشت. زبان بیان و اجرای قانون، اما باید از جنس خانه و خانواده باشد. این مؤثرتر است، همین!

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->