افتتاح اسکله آمریکا در غزه | حماس:مخالف حضور نظامیان خارجی هستیم ابوعبیده: برای جنگ فرسایشی طولانی مدت آماده هستیم شهادت یکی از فرماندهان حماس در لبنان (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) حمله پهپادی اسرائیل به یک خودرو در مرز لبنان و سوریه + فیلم (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۵ پایگاه ارتش رژیم صهیونیستی زیر آتش حزب‌الله (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) بازدید رئیس جمهور از سامانه شبیه‌ساز پل فرماندهی کشتی سازمان ملل: بیش از ۱.۴ میلیون نفر از سودان فرار کرده اند | قحطی در حال نزدیک شدن است لحظه شکار پهپاد آمریکایی بر فراز مأرب یمن + فیلم نفوذ حماس به سرویس‌های جاسوسی اسرائیل بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن در حمایت از غزه (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی: حج، یک سفر معنوی انسان‌ساز و سرآغاز تحول و تعالی است رئیسی از بندر نوشهر بازدید کرد گلایه امام جمعه موقت تهران از مصوبه مجلس برای تعطیلی شنبه‌ها آیت‌الله علم‌الهدی: سیل اخیر یک بحران غافلگیرکننده بود| ابراز تسلیت به خانواده‌های داغدار مشهد و خراسان رضوی شماره شهدای نوار غزه به ۳۵ هزار و ۳۰۳ تن رسید رئیسی: اقدامات انجام‌شده برای اقتصاد دریامحور در کشور کافی نیست تعیین محل جدید سفارت جمهوری آذربایجان در ایران فرمانده کل ارتش: جهان به دو دوره قبل و بعد از عملیات «وعده صادق» تقسیم شد سفارت رژیم صهیونیستی در استکهلم هدف قرار گرفت روسیه حملات گسترده اوکراین با ده‌ها پهپاد و شهپاد را خنثی کرد
سرخط خبرها

ماجرای «منابع در اختیار» وزارت نفت چیست؟

  • کد خبر: ۱۲۴۹۶۸
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۱
ماجرای «منابع در اختیار» وزارت نفت چیست؟
رئیس کمیسیون بودجه مجلس با بیان اینکه رابطه مالی دولت با وزارت نفت در قانون بودجه باید شفاف باشد، گفت: متاسفانه بخشی از درآمد‌ها و منابع وزارت نفت در تاریک خانه قرار دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، حمیدرضا حاجی‌بابائی درباره وضعیت شفافیت تمامی منابع حوزه نفت در کشور، گفت: متاسفانه رابطه مالی دولت با وزارت نفت در قانون بودجه یعنی هر آنچه -که در حوزه نفت درحال اتفاق افتادن است- مشخص نیست، هرچند مجلس در سال‌های اخیر تلاش بسیاری برای شفافیت داشته است؛ مثلا چقدر از درآمد کشور از نفت است؟، چقدر یارانه می‌پردازم؟ و وضعیت صادرات نفت و رابطه مالی وزارت نفت با پالایشگاه‌ها به چه صورت است؟، همچنین محل هزینه‌کرد ۱۴ و نیم درصد به عنوان سهم وزارت نفت از فروش نفت مشخص شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس ادامه داد: به‌عنوان مثال در قانون بودجه سال جاری مصوب شد که ۱۹ هزار میلیارد تومان از منابع داخلی دولت یعنی همان ۱۴ و نیم درصد وزارت نفت به تامین قیر اختصاص یابد، اما دولت گفت؛ نمی‌تواند این منابع را از محل ۱۴ و نیم درصد تامین کند و از ما خواست بنویسم "از منابع در اختیار تامین شود" بنابراین باید پرسید؛ این "منابع در اختیار" چیست؟ و کجاست؟ و چرا در بودجه نیامده؟ که پاسخ دادند؛ از طریق تهاتر میان وزارت نفت و پالایشگاه‌ها ۱۹ هزار میلیارد تومان را تامین خواهند کرد لذا باید گفت؛ بخشی از درآمد‌ها و منابع وزارت نفت در تاریک خانه قرار دارد.

وی با بیان اینکه مبلغ ۱۹ هزار میلیارد تومان مدنظر برای قیر در قانون بودجه امسال ذکر نشد چراکه وزارت نفت گفت؛ بدون ذکر منبع می‌توانند آن را از طریق "منابع در اختیار" تامین کنند، توضیح داد: آن‌ها می‌توانند چنین مبالغی را بدون درج در قانون بودجه جا به جا کنند!، بنابراین باید رابطه مالی دولت با نفت مشخص و شفاف شود، هرچند در پی تلاش ۲ ساله مجلس یازدهم موضوعی همچون یارانه‌ها تا حد زیادی شفاف شد و درآمد حاصل از بنزین و ۹ حامل انرژی مشخص شد و به خزانه رفت.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با بیان اینکه رابطه مالی نفت با پتروشیمی‌ها و پالایشگاه‌ها با دولت و حتی با خودش خیلی مشخص نیست، افزود: تا این رابطه‌ها مشخص نشود نمی‌توانیم کاری کنیم و نمی‌توان منابع را شفاف کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->