آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یکشنبه سیاه بورس | علت ریزش بی سابقه شاخص بورس چه بود؟
سرخط خبرها

بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی برگزار شد

  • کد خبر: ۱۳۲۸۵۰
  • ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۶
بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی برگزار شد
بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی عصر پنجشنبه با حضور مدیران سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان صنعت چاپ و بسته‌بندی به میزبانی تالار همایش‌های هتل پردیسان مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، بیست و دومین جشنواره صنعت چاپ خراسان رضوی عصر پنجشنبه با حضور محمد حسین زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، علی اکبر ابراهیمی مدیرکل دفتر امور چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مغانی رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی و جمعی از فعالان این صنعت به میزبانی تالار همایش‌های هتل پردیسان مشهد برگزار شد.

حمایت‌های دولتی از صنعت چاپ یک ضرورت است

رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی در ابتدای این مراسم با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر صنعت چاپ در سال‌های اخیر اظهار کرد: زمانی که سکان این اتحادیه به دست ما سپرده شد، در مجموع تنها پنج واحد صنعتی، پروانه فعالیت داشتند و بر همین اساس، تعداد واحد‌های دارای پروانه در مدت یک‎سال، به ۸۵ واحد رسید و مجوز برگزاری انتخابات برای اتحادیه صنف دریافت شد.

وی افزود: تمام راهبرد ما این بود که به صنعت چاپ توجه شود و دیگر واحد‌های فعال در این عرصه در زیرزمین‌ها فعالیت نکنند و بر همین اساس هم بود که در دولت دهم، طرح تشکیل شهرک چاپ در شهرک صنعتی تصویب شد و اگرچه در آن زمان تنها ۱۴ چاپخانه فعال در مشهد فعالیت داشتند، اما به لطف هماهنگی‌ها و رایزنی‌هایی که صورت گرفت، مقرر شد تا اراضی ۱۶۰ هکتاری در شهرک صنعتی توس به این صنعت اختصاص پیدا کند.

مغانی خاطرنشان کرد: امروزه بیش از ۱۲۸ واحد در شهرک صنعتی توس مشغول فعالیت هستند و ۸۰ درصد این واحد‌ها نیز به‌طور کامل فعال هستند. به برکت فراهم شدن همین زیرساخت‌ها هم بوده است که ظرفیت صادرات صنایع چاپ در سال گذشته بیش از ۱۵۰ درصد رشد داشته و طبق برآوردها، اگر تسهیل گری‌ها با همین سرعت ادامه داشته باشد، تا سه سال آینده ظرفیت چاپ بیش از ۱۰ برابر رشد خواهد داشت.

وی ادامه داد: سال‌هاست که گرانی ارز، دوگانگی‌ها میان وزارت ارشاد و وزارت صمت و بیگانگی دولتمردان با بسته‌های حمایت از صنعت چاپ، شاهد فرسودگی مزمن ماشین‌آلات و تجهیزات صنعت چاپ هستیم؛ تا جایی که هزینه واردات یک ماشین چاپ چهار رنگ به ۵/۱ میلیون یورو رسیده و این زیرساخت‌های گران‌قیمت باعث شده تا برای فعالیت در این عرصه به سرمایه اولیه زیادی نیاز باشد.

رئیس اتحادیه صنعت چاپ خراسان رضوی ابراز امیدواری کرد: در شرایط کنونی با در نظر گرفتن بسته‌های تسهیلات نوسازی و وام‌های کم‌بهره به کمک تولیدکنندگان آمد و از فعالیت مجاهدانه فعالان این صنعت حمایت کرد.

صنعت چاپ، صنعت هویت هاست

محمودرضا برازش، پیشکسوت صنعت چاپ و مدیرکل سابق چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این همایش با بیان اینکه در زنجیره تولید ثروت، کار و ارزش، جایگاه صنعت چاپ بسیار مهم است، تصریح کرد: زمانی این صنعت به عنوان صنعت انتقال رنگ به کاغذ تعریف می‌شد، اما امروزه این عرصه به قدری توسعه یافته است که یک شاخه مهم از هر صنعت، مربوط به خدمات چاپ و بسته بندی است و از صنایع خودروسازی گرفته تا حتی مدار‌های الکترونیکی و کارت‌های هوشمند اعتباری، این صنعت چاپ است که محور تولید است.

وی تاکید کرد: صنعت چاپ، صنعت هویت هاست و اگر این صنعت فعال نباشد، نه فقط کتاب و زنجیره خلق دانش بلکه حتی کارت‌های شناسایی و بسته بندی محصولات غذایی ناممکن است و این موضوع باعث می‌شود تا نتوان جهان بدون چاپ را تصور کرد.

مشاورعالی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در تشریح جایگاه مهم و موثر خراسان رضوی در صنعت چاپ کشور گفت: هنوز در هیچ نقطه دیگری از کشور همچون مشهدالرضا (ع)، یک شهرک مستقل برای چاپ و بسته بندی وجود ندارد. علاوه بر این، به کمک دانشگاه فردوسی، نخستین دوره‌های تربیت و تعالی آموزه‌های این صنعت در خراسان رضوی اجرا شد و فعالان این عرصه از اقصی نقاط استان به مشهد آمدند، در این دوره‌های آموزشی شرکت کردند و دانسته‌های خود را ارتقاء دادند. با این حال، متاسفانه در چندسال گذشته هیچ دستگاه چاپ به روزی وارد کشور نشده و درحالی که جهان چاپ یک دنیا پیشرفت کرده است، صاحبان صنایع داخلی دچار کاستی‌های فراوان هستند.

وی ابراز کرد: صنعت شیرینی و شکلات، قوطی‌های کنسرو و بسته بندی‌های محصولات کشاورزی اگر مطابق با استاندارد‌های روز دنیا نباشد، در بازار جهانی جایگاهی نخواهد داشت. با درنظر گرفتن این جایگاه مهم و البته اشتغال بیش از ۳۰ هزارنفر از جامعه کارگران خراسان رضوی در صنایع چاپ و بسته بندی، نیاز به حمایت‌های دولتی بیش از پیش ضروری است تا نوسازی صنایع تسهیل و تسریع شود و خلأ به وجود آمده در سال‌های اخیر هم جبران گردد.

صنعت چاپ، کامل کننده صنایع فرهنگ محور

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این همایش اظهار کرد: صنعت چاپ، کامل کننده صنایع فرهنگ محور است وهرچه که فعالان این عرصه تلاش کنند، ثمره تحقیقات و تلاش‌های فرهنگی خود را تقدیم صنعت چاپ و بسته بندی می‌کنند تا سلیقه و مهارت فعالان این عرصه، محصول موردنظر را برای خوانش و استفاده مخاطب و مشتری آماده کند.

وی افزود: اگر صنعتی هوشمند باشد، سعی خواهد داشت که پیوند خود را با صنعت چاپ و بسته بندی تقویت کند و اگر تولیدکنندگان بخواهند برای محصول خود ارزش افزوده ایجاد کنند، یکی از موثرترین راه‌های آن سرمایه گذاری بر حوزه بسته بندی است.

رفع موانع وارداتی، مصداق بارز حمایت و تسهیل گری

محمود بنانژاد، رئیس اتاق اصناف خراسان رضوی در ادامه این همایش خاطرنشان کرد: نه اینکه نمیتوان صنعت چاپ را در عرصه صنایع استان نادیده گرفت بلکه حتی میتوان این صنعت را به عنوان پیشران سایر صنایع، محور اقتصاد مولد درنظر گرفت که امروزه تنها حدود ۱۵ درصد از این ظرفیت به چاپ‌های کاغذی، نشریات، روزنامه‌ها و کتاب اختصاص یافته و مابقی این ظرفیت در اختیار بخش بسته بندی صنعتی است.

وی ادامه داد: بسیاری از فعالان صنعت چاپ برای دریافت تسهیلات دولتی و وام‌های کم بهره اعلام نیاز کرده اند درحالی که به نظر من، رفع موانع خود یکی از مصادیق بارز تسهیلات حمایتی است. در یک نمونه خاص، امروزه قوانین سختگیرانه‌ای برای ممنوعیت کالا‌های دست دوم و کارکرده وجود دارد درحالی که امروزه همه می‌دانیم که بسیاری از ماشین آلات کارکرده در دنیا هستند که میتوانند خدمت‌های شایسته‌ای به صنعت چاپ کشور داشته باشند و با درنظر گرفتن استثنا برای این قانون، میتوان کمک بزرگی به بهسازی صنعت چاپ و بسته بندی ارائه کرد.

نایب رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: باید یک انسجام و هماهنگی میان واحد‌های تولیدی استان وجود داشته باشد و این افتخار اتاق اصناف خراسان رضوی است که در مجموعه خود، صنف چاپ و بسته بندی را به عنوان یکی از معدود صنوف استانی می‌شناسد.

خراسان رضوی الگوی کشور در مدیریت همگن صنعت چاپ

علی‌اکبر ابراهیمی در آیین تجلیل از فعالان و پیشکسوتان صنعت چاپ خراسان رضوی ضمن قدردانی از تشکل‌هایی که در برگزاری این جشنواره و البته حمایت از صنعت چاپ و بسته‌بندی فعالیت دارند، بیان کرد: امروزه استان خراسان رضوی با برخورداری از یک ظرفیت بالا، نقش بسزایی در حوزه صادرات محصولات و خدمات چاپی دارد؛ به‌گونه‌ای که علیرغم وجود مشکلات متعدد، هرسال شاهد رشد آمار صادرات این بخش هستیم.

وی گفت: وزارت ارشاد اسلامی به‌عنوان متولی اصلی این صنعت فرهنگ محور در دولت مردمی سیزدهم تلاش‌های ویژه‌ای برای توسعه صنعت چاپ داشته با راه‌اندازی شورای سیاست‌گذاری صنعت چاپ و برخورداری از ظرفیت این صنف، همه کسانی که تجارب و دانسته‌های خاصی در این باره داشته‌اند، در چهار کارگروه عضو شده و متمرکز بر توسعه حوزه آموزش، به دنبال ایجاد فضا برای صاحبان صنایع چاپ و بسته‌بندی هستند تا فارغ از تصدی‌گری، رویکرد تسهیل‎گری در دستور کار قرار بگیرد.

مدیرکل دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: امروزه سفارشات ویژه‌ای برای بازار‌های خارجی دریافت می‌شود که جای امیدواری است. علاوه بر این، در حوزه صنایع بسته‌بندی هم شاهد هستیم که مواد اولیه و زیرساخت‌ها در شهرک چاپ و بسته‌بندی توس تولید می‌شود و حتی گام‌های مؤثری در حوزه تولید کاغذ صورت گرفته است. در حوزه پلیمری هم علاوه بر دستیابی به خودکفایی، تولیدکنندگان به عرصه صادرات پا گذاشته‌اند و مواد اولیه به کشور‌های همسایه صادر می‌شود.

وی ادامه داد: استان خراسان رضوی از معدود استان‌های کشور است که صنعت چاپ و بسته‌بندی در آن در قالب یک صنف استانی همگن شده و به دنبال ایجاد الگویی هستیم که سایر استان‌ها هم بتوانند از این ویژگی مهم و مؤثر برخوردار باشند و خودکفایی به این ترتیب در کشور محقق شود. در این شرایط، باید در نظر داشت که خودکفایی باید دانش‌بنیان باشد و بر همین اساس، کمیته‌هایی متشکل از پنج نفر از اعضای صنف تشکیل شده که برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌های دقیقی در حوزه خودکفایی داشته باشند.
ابراهیمی در انتهای سخنان خود ابراز امیدواری کرد: تاکنون عمده مشکلات ما در حوزه واردات ماشین‌آلات چاپ مربوط به معافیت‌های گمرکی بوده و امیدواریم در سایه تعاملاتی که با اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت خواهد گرفت، این چالش هم به‌زودی حل‌وفصل شود.

در انتهای این مراسم از بهاره زوار، محمد لطفی، علی پرور، احمد فغفوری، مجید مشرقی، روح الله زبرجدیان، وحید واحدی، ایمان امیر، محمدرضا صافدل، غلامرضا صحراگرد و سید محمدحسن میرفندرسکی به عنوان کارآفرینان و پیشگامان برگزیده صنعت چاپ خراسان رضوی در سال ۱۴۰۱ تجلیل شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->