آخرین آمار فوت شدگان سیلاب مشهد؛ ۷ فوتی تا ساعت ۲۲ امشب (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) پشت‌پرده عجیب تخفیف‌های شگفت‌انگیز مکمل‌ها در داروخانه‌‌ها صرف ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی برای جبران خسارت تصادفات جاده‌ای چهار مسیر اصلی در مشهد بر اثر سیلاب همچنان مسدود است (۲۶ اردیبهشت) افزایش تعداد فوتی‌های سیل مشهد به ۴ نفر (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌های رگباری تا دوشنبه + فیلم سیل در مشهد | تعداد جانباختگان مشهد به ۵ نفر رسید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) کم‌خونی یکی از بیماری‌های شایع در کودکان اهدای اعضای نوجوان مرگ‌مغزی در مشهد، نجات‌بخش زندگی ۷ بیمار شد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | لحظه پیداکردن دو جان‌باخته سیلاب در پل انقلاب مشهد فوت دو شهروند در سیلاب میدان انقلاب مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم اورژانس مشهد: ۱۳ شهروند در پی جاری شدن سیلاب مصدوم شدند رئیس سازمان حج: زمان ثبت‌نام عمره هنوز معلوم نیست | پیشاپیش عذرخواهی می‌کنیم! ۸ راهکار برای مقابله با سختی‌های زندگی دیوان عدالت هم شکایت بازنشستگان در مورد افزایش مستمری‌ها را رد کرد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای آرتریت یا التهاب مفاصل کدام است؟ بهترین شیوه تربیتی برای مقابله با فحاشی کودکان پیامدهای استفاده از تلفن همراه در سلامت کودکان مستمری فروردین‌ماه مددجویان سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

به پای خود شلیک نکنیم

  • کد خبر: ۱۴۱۷۰۵
  • ۰۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۴:۳۴
به پای خود شلیک نکنیم
می‌خواهم از «ناخویشتن داری» بگویم که گاه در رفتارمان موج می‌زند. به فکر بردن و برنده شدنیم، اما در حقیقت به یک باخت تمام عیار نزدیک می‌شویم.

به یک هجوم همه جانبه می‌ماند کار ما. هجوم همه جانبه از یک کوچه تنگ. خودمان زخم برمی داریم و در هم می‌شکنیم قبل از آنکه به هدف برسیم. نگران نشوید، قصه جنایی و جنگی نخواهید خواند. این را از باب مثل گفتم تا آنچه خواهم نوشت و سوگی که خواهم خواند بیشتر به ذهن نزدیک شود. می‌خواهم از «ناخویشتن داری» بگویم که گاه در رفتارمان موج می‌زند. به فکر بردن و برنده شدنیم، اما در حقیقت به یک باخت تمام عیار نزدیک می‌شویم.

ماجرا را یکی از همکاران نجیب و مجید برایم فرستاد تا به هشدار قلم زنم. قصه درباره بلایی است که داریم بر سر جنگل‌ها می‌آوریم. برداشت بی رویه قارچ ارزشمند ترافل سیاه است که گویا اکسیر جوانی دارد یا برخی‌ها چنین فکر می‌کنند. همین هم باعث شده است، به جای برداشت استاندارد، شاهد ایلغار باشیم که ریشه درختان را هدف بگیرند. یعنی همان جایی که باید سلامت بماند تا به سال ها، قارچ تولید کند. اما عجله‌ای که داریم تا زودتر برداشت کنیم ما را بی خیال فردا کرده است.

واقعا تأسف برانگیز است این خوی که دارد خصلت برجسته برخی از ما‌ها می‌شود.  افق‌های پیش رو پیشکش، به فردای تقویمی هم اگر نظر داشته باشیم باید سنجیده‌تر رفتار کنیم. خواندن این خبر مرا یاد ماجرایی مشابه انداخت که در خراسان جنوبی تجربه کردیم. آنجا، بوته‌هایی می‌روید و قد می‌کشد به اندازه درخت دو متری. شیره‌ای سفید از شکوفه هایش بیرون می‌زند به اسم کندل/ کزم که قیمت بسیار دارد. از اواخر خرداد، فصل برداشتش شروع می‌شود.

اگر مردم درست برداشت کنند شاید تا اواخر تابستان امکان بهره برداری داشته باشند، اما دریغا که برخی‌ها به این مهم توجه ندارند و برای اینکه برداشت روزانه بیشتری داشته باشند به آن هجوم می‌برند و شیره را با شکوفه هایش یکجا در مشت می‌گیرند و فرصت بهره دهی آن را به شدت کاهش می‌دهند. به هیچ صراطی هم مستقیم نیستند. حرف کسی را نمی‌خوانند که برای منافع خودتان هم که شده، درست برداشت کنید تا فرصت بیشتری در اختیارتان باشد. یعنی همان شیوه‌ای که در شمال به رفتار برخی‌ها تبدیل شده است، در شرق کشور هم تکرار می‌شود.

این هم به واقع نابودی منافع بلند مدت خودماست که من اسمش را می‌گذارم شلیک به پای خودمان. فکر می‌کنم ما به یک نهضت فرهنگی در سراسر کشور نیاز داریم تا به ما بیاموزد رفتار استاندارد را. تعلیممان کند که برای منافع خودمان، برخی مسائل را رعایت کنیم. باور کنیم برداشت به قاعده نه تنها سود کمتری عاید مان نمی‌کند که در بازه زمانی افزون تر، درآمد مان بیشتر هم می‌شود. امید واریم دیگر خبرخوان و خبر نویس چنین ماجرا‌هایی نباشیم بلکه با تماشای رفتار درست و برداشت استاندارد و روشمند، ما هم ماجرا‌های خوب را روایت کنیم تا شما هم خبر خوب بخوانید. شیرین کامی با خبر‌های خوب میسر می‌شود پس خالق ماجرا‌های خوب باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->