قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در بازار امروز (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) دریافت صورت‌حساب الکترونیکی شرط معافیت از مالیات معاملات طلا و ارز وزیر کار به اعتراضات درباره دستمزد کارگری واکنش نشان داد فروش لباس تاناکورا ۲ واحد صنفی را در مشهد به پلمب کشاند ورود ۱۴ هواپیمای اورهال‌شده به ناوگان حمل‌ونقل هوایی کشور قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) نات‌کوین به‌زودی لیست خواهد شد + جزئیات حافظه سازمانی؛ ثبت دانش پنهان جزئیات تازه درباره رقم و زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) با کمتر از ۲۰ میلیون تومان چه مدل موبایلی می‌توان خرید؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) ساندویچ پانل پشم سنگ چیست و چه کاربردی دارد؟ مبالغ ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون‌تومان برای رهن آپارتمان‌های منطقه سیدی مشهد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت محصولات سایپا و ایران‌خودرو در بازار امروز (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) محمود سیادت: بهار سرمایه‌گذاری در افغانستان از راه رسیده است آیا بازار خودرو به آرامش رسیده است؟ (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳) اولین عرضه اولیه سال ۱۴۰۳ در راه بورس ویدئو | چک صیادی را آنلاین نقد کنید تجارت آمریکا و ایران ۲ برابر شد (اردیبهشت ۱۴۰۳) مصوبه مداخله بانک مرکزی برای کنترل نوسانات ارز تمدید شد تخلف خروج بیش از ۲ هزار کیسه آرد از شبکه پخت نان در مشهد سخنگوی صنعت آب کشور: ۵۶۵ میلیارد تومان به تنش آبی مشهد اختصاص داده شده است بورس در سرازیری | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) خرید و فروش دلاری مسکن یعنی خروج ارز از کشور اجاره آپارتمان در آزادشهر مشهد چقدر نقدینگی لازم دارد؟ (۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا خرید و فروش طلا مشمول مالیات می‌شود؟ توقف شماره‌گذاری خودروی ایکس ۵۵ پرو تا اطلاع ثانوی به دلیل نقص فنی
سرخط خبرها

تولیدکنندگان از آغاز برخورد‌های تعزیراتی نگرانند

  • کد خبر: ۱۴۲۹۱۴
  • ۱۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۹:۲۱
تولیدکنندگان از آغاز برخورد‌های تعزیراتی نگرانند
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه افزایش نرخ ارز معلول است که علت آن تورم، کاهش قدرت پول ملی و... است، گفت: پیش‌بینی بخش خصوصی این است که در مرحله بعد از اعلام نرخ ارز تثبیت شده، مانند گذشته برخورد تعزیراتی با بخش تولید و بخش خصوصی آغاز شود.

به گزارش شهرآرانیوز، آرمان خالقی با اشاره به تعیین نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برای نرخ ارز نیمایی از سوی رئیس جدید بانک مرکزی، اظهار کرد: به نظر می‌رسد در حال تکرار راه‌هایی هستیم که قبلا تجربه شده است. در گذشته هم چندین بار شاهد بودیم نرخ ارز بالا رفته و مردم معترض می‌شوند. اما برای حل مسئله ابتدا عده‌ای به عنوان دلال دستگیر می‌شوند و دولت شروع به تزریق ارز در بازار می‌کند. در همین شرایط معمولا رئیس بانک مرکزی نیز تغییر می‌کند و به رئیس جدید اعلام می‌شود که باید نرخ ارز را تثبیت کند. برای مثال در دوره‌های مختلف شاهد نرخ تثبیت شده ۹۰۰ تومانی، ۳۲۰۰، ۴۲۰۰ و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی بوده‌ایم.

نگرانی تولیدکنندگان از آغاز برخورد‌های تعزیراتی

وی افزود: وقتی این عدد تثبیت می‌شود، مسئولان به دنبال برخورد‌های تعزیراتی می‌روند و می‌گویند حالا که نرخ ارز تثبیت شده و دولت به بخش تولید ارز می‌دهد، این بخش نباید کالای خود را گران کند و در غیر این صورت برخورد تعزیراتی صورت می‌گیرد؛ بنابراین پیش‌بینی ما هم این است که در مرحله بعدی مانند گذشته برخورد تعزیراتی با بخش تولید و بخش خصوصی آغاز شود.

عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در نهایت مصرف کننده از این روند زیان می‌بیند و در مرحله بعد تولیدکننده درگیر این زیان می‌شود، گفت: بعد از این مرحله هم معمولا دوباره نرخ ارز افزایش می‌یابد و وقتی فاصله نرخ ارز تثبیت شده با نرخ ارز بازار زیاد می‌شود، حد تحمل می‌شکند و دولت ناچار می‌شود این حد را افزایش دهد و مجددا این چرخه تکرار می‌شود.

وی با بیان اینکه آزموده را آزمودن خطاست، تصریح کرد: ما هر بار به جای معلول، سراغ علت رفته‌ایم. معلول افزایش نرخ ارز است که علت آن تورم، کاهش قدرت پول ملی، چاپ پول، بی‌نظمی دولت و هزینه‌های بالای دولت به عنوان یک نهاد بزرگ پرهزینه غیرچابک است که باعث شده یک تورم سنگین در سطح جهانی تجربه کنیم. این تورم، قدرت خرید مردم و ارزش پول ملی را کاهش داده و مردم و سرمایه‌گذاران را سردرگم کرده است.

خالقی با بیان اینکه مبنای تعیین نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان مشخص نیست، اظهار کرد: اقتصاد را نمی‌توان با دستور و آزمون و خطا پیش برد، بلکه اصول خاص دارد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->