آپارتمان‌های ۸۵ متری را در منطقه ایثارگران مشهد پیدا کنید (۱ خرداد ۱۴۰۳) صنعت بیمه در فروردین سال جاری ۸.۹ همت خسارت پرداخت کرده است جریمه سنگین در انتظار بانک‌های متخلف در پرداخت تسهیلات مسکن واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یکشنبه سیاه بورس | علت ریزش بی سابقه شاخص بورس چه بود؟
سرخط خبرها

ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی

  • کد خبر: ۱۶۵۳۹۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

به گزارش شهرآرانیوز، جواد خدایی در همایش ساختمان‌های‌ مرتفع که امروز یکم خرداد در مشهد برگزار شد، گفت: در‌ بلند‌مرتبه‌سازی در منطقه شهری به این نتیجه رسیدیم که مؤلفه‌های مختلفی دارد که باید بررسی شود. چالش‌هایی که بر اثر فقدان برج‌سازی در مشهد به چشم می‌خورد، بیشتر این نیاز را ایجاد کرد که مؤلفه‌های آن مورد توجه قرار گیرد.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

خدایی تصریح کرد: ما تجربه اقتصادی نه‌چندان دوری در همین مشهد داریم. آپارتمان‌های مرتفع که به سال‌های میانی دهه ۵۰ برمی‌گردد، یک سازه کاملا منظم با ویژگی‌های کاملا منطقی یک ساختمان بلند است. ساختمان‌های مرتفع تجربه کاملا مشهدی پیش‌روی ماست. در نهضت ملی مسکن که سیاست‌ها بر این بود که ساختمان‌های مرتفع ساخته نشوند، ساختمان‌های مرتفع نحوه ساخت و جانمایی آن‌ها بهترین پاسخ برای ما بود. علت این است که ساختمان‌های مرتفع در زمان خودش تکلیفش با آنچه نیاز آن موقع بوده، روشن است. آپارتمان‌های مرتفع به هیچ وجه ساختمان‌های لوکسی نبودند و این نوع ساختمان یک پاسخ منطقی و اقتصادی در زمان خودش بود که می‌توانست تکثیر و تکرار شود.

وی در ادامه یادآور شد: آنچه‌ به‌عنوان برج در مشهد می‌شناسیم، عمدتا در ردیف ساختمان‌های لوکس به حساب می‌آید. شاید به همین دلیل است که ما نمی‌توانیم برای تکثیر و توسعه این تجربه پاسخی داشته باشیم. وقتی صحبت از یک ساختمان بلند می‌شود، با وجود اینکه در بسیاری از اجزا پاسخ درستی دارند، ممکن است ما از راهکار‌های بسیار گران‌قیمت‌تری استفاده کنیم. اگر نگاهی به نمای ساختمان‌های بلند در دهه ۹۰ بیندازیم، از خودمان می‌پرسیم آیا یک ساختمان بلند منطقی است نمای سنگ معمول یک ساختمان چهارطبقه را داشته باشد؟ 

وی افزود: پاسخ‌ بسیاری از این‌ها برمی‌گردد به پرسش اینکه چرا باید ساختمان‌های بلندمرتبه را بسازیم. برج‌ها یا کالای لوکس هستند یا برای رفع نیاز ساخته می‌شوند. اگر برای رفع نیاز‌های امروزی کمبود زمین و استفاده بیشتر از زمین مطرح شوند، قطعا پاسخ‌های فنی ما کاملا متفاوت خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: اگر گردهمایی‌هایی از این قبیل قرار است به نتیجه روشن منجر شود به‌خصوص اینکه در آستانه تصویب ضوابط بلندمرتبه‌سازی در مشهد هستیم، کمی تأمل کنیم و همه ضوابط را در نظر بگیریم. امروز اگر مشهد را از منظر ساختمان‌های بلند و برج بشناسیم، چه الگویی دارد؟ پس احتیاج است ضوابط بالادستی با احتیاط و تأمل در مشهد پیاده شود. همه ما قرار است دست‌اندرکاران این پروژه باشیم. پس همه ما دوست داریم نه محصول تک‌پروژه‌ای، بلکه تصویری که این پروژه‌ها به شهر ما خواهد داد، یک تصویر منضبط و قاعده‌مند باشد، نه مملو از تعارض منافع و نارسایی‌هایی که مردم در کلان‌شهر‌ها به آن گله‌مند هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->