واکنش بورس به خبر شهادت رئیس جمهور چه بود؟ | گزارش وضعیت بازار سهام ( یکم خرداد ۱۴۰۳) حباب سکه پس از شهادت رئیس‌جمهور افزایش یافت + علت (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (یکم خرداد ۱۴۰۳) قیمت کارخانه‌ای محصولات سایپا اعلام شد + جدول صادرات ۹۰ درصد طلای سرخ از ایران است | سهم پایین زعفران ایران از تجارت دنیا نحوه صدور و نقد کردن چک‌های بانکی تغییر کرد آینده اقتصاد ایران پس از درگذشت آیت‌الله رئیسی چه می‌شود؟ | نمونه‌های تاریخی چه می‌گوید؟ مستاجران تا ۵ سال فرصت شکایت از صاحب‌خانه را دارند | در چه صورت می‌توان شکایت کرد؟ قیمت طلا، دلار، سکه و ارز دیجیتال در بازار امروز (سه شنبه، یکم خرداد ۱۴۰۳) سوءاستفاده دلالان ارز از شهادت رئیس‌جمهور سهمیه بنزین خردادماه بدون تغییر شارژ شد تخلف یک شرکت تولیدی محصولات چرمی به ارزش بیش از ۲ میلیارد ریال در مشهد و پلمب آن زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام‌عدالت مشخص شد؟ پرونده قاچاق یک میلیون و ۷۱۶ هزار لیتر نفت کوره یارانه‌ای بر روی میز تعزیرات خراسان‌رضوی دامنه نوسان بورس محدود شد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) ۶۰ لیتر سهمیه بنزین خردادماه امشب واریز می‌شود وجود ۵۶۰ هزار واحد خالی در کشور آخرین تحولات بازار پس از وقوع حادثه هوایی یکشنبه سیاه بورس | علت ریزش بی سابقه شاخص بورس چه بود؟ کشاورزان خراسان رضوی در سیل اخیر چقدر خسارت دیدند؟ یارانه معیشتی، امشب قابل برداشت است (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) قیمت طلا و سکه در بازار امروز مشهد (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) سال گذشته ۴۲۸۰ میلیارد ریال غرامت به کشاورزان پرداخت شد یارانه نقدی اردیبهشت ۱۴۰۳ کی واریز می‌شود؟ + جزئیات فعال کارگری: کارفرمایان برای تبدیل وضعیت شغلی کارگران همکاری کنند
سرخط خبرها

در ماه های آینده ایران و هند قرارداد بلندمدت توسعه بندر چابهار را امضا می‌کنند

  • کد خبر: ۱۷۶۳۶۹
  • ۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
در ماه های آینده ایران و هند قرارداد بلندمدت توسعه بندر چابهار را امضا می‌کنند
انتظار می‌رود ایران و هند قبل از برگزاری اجلاس دریایی جهانی هند که قرار است در ماه اکتبر در دهلی نو برگزار شود، یک قرارداد بلند مدت برای توسعه بندر چابهار ایران تا ماه سپتامبر امضا کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - طبق گفته برخی مقامات وزارت بنادر هند، طرح کلی قرارداد بلند مدت بین ایران و هند برای توسعه ترمینال شهید بهشتی بندر چابهار در ماه میلادی آینده نهایی می‌شود و این قرارداد احتمالاً در سپتامبر امضا خواهد شد.

طبق این قرارداد که پس از سال‌ها مذاکره بین دهلی و تهران بسته می‌شود، هند مجوز توسعه ترمینال شهید بهشتی را در بندر چابهار دریافت می‌کند. شرکت پورت گلوبال هند و آریا بنادر ایران در ۲۰۱۶ قراردادی برای توسعه این بندر امضا کرده بودند.
طبق گفته یکی از مقامات وزارت بنادر هند طرح کلی این قرارداد بلند مدت در ماه آینده نهایی می‌شود و این قرارداد احتمالاً در سپتامبر امضا خواهد شد.

ایران و هند در حال حاضر یک قرارداد یک ساله برای تمدید توسعه و راه‌اندازی این ترمینال در بندر چابهار امضا می‌کنند. اما هند خواستار قرارداد بلند مدت‌تری است تا از طرح‌های سرمایه‌گذاری و توسعه این بندر مطمئن باشد.

مذاکرات در مورد این قرارداد بلند مدت قبلاً به خاطر اختلاف نظر بر سر بند داوری این قرارداد متوقف شده بود. ایران موافق داوری بین المللی در مورد این قرارداد نبود، اما گزارش‌ها حاکی از به توافق رسیدن این دو کشور بر سر این مسئله به شرط برگزاری دادگاه‌های داوری در کشور‌های بی‌طرف مثل سنگاپور و دبی است.

هند در ۲۰۱۶ متعهد به پرداخت ۸۵ میلیون دلار برای توسعه این بندر شد به علاوه ۱۵۰ میلیون دلار اعتبار. اما ایران از تلاش‌های هند در گذشته راضی نیست و سفیر ایران در هند روند توسعه این بندر را بسیار آهسته اعلام کرده است.

چابهار در جنوب شرق ایران دروازه‌ای برای هند جهت دسترسی به بازار‌های آسیای مرکزی است.

در ۲۰۱۶ و در زمان دیدار نارندرا مودی، رییس جمهور هند از تهران، قراردادی بین هند، ایران و افغانستان برای توسعه چابهار به عنوان یک کوریدور تجاری و حمل و نقلی برای اتصال اقتصاد این سه کشور امضا شد. اما از سرگیری تحریم‌های ایران در ۲۰۱۹ با خروج آمریکا از قرارداد برجام و همچنین سقوط دولت افغانستان در ۲۰۲۱ همه چیز را پیچیده‌تر کرد. اما در سال گذشته میلادی گروهی از وزارت بنادر هند از ایران دیدار کردند و مذاکرات برای توسعه بندر چابهار سرعت بیشتری گرفت.

هند همچنین در پروژه ساخت خط آهن ۷۰۰ کیلومتری چابهار-زاهدان مشارکت دارد. قرارداد این پروژه در ۲۰۱۶ بین دو کشور بسته شد.

منبع: تسنیم به نقل از لایو مینت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->