تصادف مرگبار در محور بردسکن - خلیل آباد با سه قربانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) داروخانه‌ها با ۱۴۰۰ میلیارد چک برگشتی در آستانه ورشکستگی هستند پهبادهای آتش نشان جان ۶ نفر را از مرگ حتمی نجات دادند+تصاویر حساب مستمری بگیران بهزیستی و کمیته امداد از یک تا ۳ میلیون تومان شارژ شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) معلمان آزاد با چه شرایطی می‌توانند در مدارس غیردولتی درس بدهند؟ زنگ خطر افزایش آلزایمر و زوال عقل در ایران به صدا درآمد طرح ساماندهی استخدام کارکنان دولت و متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان کشوری روی میز کمیسیون اجتماعی مجلس سیل ارتباط سبزوار با مرکز بخش "روداب" را قطع کرد (۲۱ اردیبهشت) جزییات کمتر شنیده شده پرونده یسنا از زبان خبرنگاری که گم شدن او را رسانه‌ای کرد نجات رانندگان نیسان و وانت از درون سیلاب توسط آتش نشانان (۲۱ اردیبهشت) ممنوعیت‌های دارویی سفر حج اعلام شد رییس سازمان نظام پزشکی مشهد: متوسط رشد تعرفه سالانه در حدود ۲۱ درصد است و نرخ تورم ۵۰ درصد آیا مدارس مشهد فردا (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟ آیا مدارس تهران فردا (شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) تعطیل است؟ جزئیات خسارت‌های وقوع سیل در کلات | خللی در برگزاری دومین مرحله انتخابات به وجود نیامد (۲۱ اردیبهشت) توضیحات مدیریت بحران خراسان رضوی درباره خسارت‌های سیل اخیر | بارش ۴۷ میلی‌متر باران در مشهد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

افزایش ۱۹۰ درصدی مصرف سیگار در زنان

  • کد خبر: ۱۹۲۳۸۷
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۱
افزایش ۱۹۰ درصدی مصرف سیگار در زنان
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: آمار مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال حاکی از آن است که مصرف روزانه سیگار در زنان این گروه سنی ۱۹۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی زاده با اشاره به آخرین آمار مصرف دخانیات که مربوط به سال ۱۴۰۰ است، توضیح داد: از میان ۵ عامل خطر بروز بیماری‌های غیرواگیر، دخانیات مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیرواگیر شناخته شده است. بر اساس آخرین آمار‌ها در ایران، ۲۵.۸۸ درصد مردان و ۴.۴۴ درصد زنان مصرف کننده دخانیات بودند و به طور متوسط ۱۴ درصد گروه سنی بالای ۱۸ سال مصرف کننده انواع محصولات دخانی بودند.

رشد ۵۴ درصدی مصرف قلیان 

وی افزود: در این میان مصرف قلیان ۴.۵ درصد برآورد شد که نسبت به سال ۱۳۹۵ حدود ۵۴ درصد رشد مصرف داشته است. قلیان محصولی است که به دلیل افزودنی‌ها و مواد معطری که در آن به کار می‌رود، باعث می‌شود از بین محصولات دخانی، بیشتر مورد انتخاب افراد قرار گیرد و جوانان و نوجوانان به دلیل وجود همین مواد معطر در تنباکوی معسل و میوه‌ای قلیان فکر می‌کنند که ماده مفیدی را مصرف می‌کنند.

افزایش ۱۹۰ درصدی مصرف سیگار در زنان

ولی زاده ادامه داد: مقایسه مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال در سال ۱۴۰۰ نسبت به مطالعه قبلی که سال ۱۳۹۵ انجام شده بود نشان می‌دهد که در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال مصرف زنان از ۰.۱ درصد به ۰.۲۹ درصد افزایش یافته است و این یعنی ۱۹۰ درصد مصرف روزانه سیگار در این گروه سنی افزایش یافته است. همچنین در مردان این مصرف از حدود ۵ درصد در سال ۱۳۹۵ به ۷.۱۶ درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است که این یعنی ۴۶ درصد مصرف روزانه سیگار در این گروه سنی افزایش یافته است.

او تاکید کرد: در این سال، ۱۵.۴۳ درصدِ گروه سنی ۲۵ تا ۳۴ سال مصرف کننده انواع محصولات دخانی بودند که ۶.۲۸ درصد زنان و ۲۶.۹۱ درصد مردان را شامل می‌شود. مقایسه این درصد‌ها با دوره قبلی مطالعه در سال ۱۳۹۵ نشان داد که در مردان ۱۵.۶ درصد و در زنان ۹۰.۸۸ درصد افزایش مصرف دخانیات را داشتیم.

از بین رفتن قبح مصرف دخانیات

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزایش مصرف دخانیات در زنان را نگران‌کننده خواند و اظهار کرد: این افزایش مصرف عوامل مختلفی از جمله پایین بودن قیمت محصولات دخانی، نوع بسته‌بندی سیگار و تنباکو، دسترسی آسان، از بین رفتن قبح مصرف دخانیات و ... دارد.

وی کل میزان مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۸ تا ۲۴ سال را در سال ۱۴۰۰ میزان ۱۰.۵۸ درصد اعلام کرد (۳.۷۹ درصد زنان و ۱۸.۱۵ درصد مردان) و گفت: این عدد در سال ۱۳۹۵ حدود ۷.۳ درصد بوده است. مصرف دخانیات در زنان ۹۰ درصد و در مردان ۳۴ درصد افزایش یافته است. به طور کلی افزایش مصرف درگروه‌های سنی حساس بسیار نگران کننده بوده است.

وضعیت مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال 

ولی زاده درباره مصرف دخانیات در گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال، توضیح داد: بر اساس مطالعه سال ۱۳۹۵ در این زمینه مشخص شد که ۳.۴ درصد این گروه سنی مصرف کننده سیگار بودند که از این بین سهم پسران ۴.۸ درصد و سهم دختران ۲.۱ درصد بوده است.

وی افزود: همچنین در این گروه سنی ۵.۷ درصد مصرف کننده قلیان بودند که ۷.۳ درصد پسران و ۴.۳ درصد دختران بودند. مقایسه این ارقام با مطالعه قبلی که در سال ۱۳۸۶ انجام شده است نشان داد که مصرف سیگار دربین دختران از ۰.۹ درصد به ۲.۱ درصد افزایش یافته است که این یعنی شاهد ۱۳۳ درصد افزایش مصرف دختران هستیم.

او با اشاره به عدم آگاهی کامل مردم از مضرات مصرف دخانیات و خصوصا قلیان، این موضوع را عاملی برای افزایش مصرف مواد دخانی، بخصوص قلیان دانست و تاکید کرد: مصرف قلیان، دروازه ورود به مصرف سیگار برای نوجوانان و جوانان است.

۷۰ ماده شیمیایی سرطان‌زا در دود دخانیات 

وی با تاکید بر اینکه مصرف دخانیات مهم‌ترین عامل مرگ‌های قابل پیشگیری است، اظهار کرد: دود تنباکو و سیگار حاوی بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی است که سمیت بیش از ۴۰۰ نوع آن و سرطان‌زایی بیش از ۷۰ نوع این مواد شیمیایی به اثبات رسیده است. ترکیبات معطر، علاوه بر تاثیری که بر جذابیت و افزایش گرایش افراد به مصرف دارد، با ایجاد ترکیبات حلقوی سرطان‌زا در فرایند سوختن، تاثیر بیماری‌زایی این محصولات را به مراتب افزایش می‌دهد. هر وعده قلیان معادل مصرف ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار است.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->