زلزله دیباج در استان سمنان را لرزاند (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) از کمک دانشجویان برای اثاث کشی خانه استاد تا معمای ترک تحصیل دانشجویان دکترا ! اتصالی برق پشت‌بام، منزل مسکونی را به آتش کشید + تصویر حادثه (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) افشاگری یک رسانه علیه قلیان اکسیژن| طرح مطالعاتی یامنفعت‌طلبی وبازی باسلامت جوانان؟ افشای راز قتل یکی از مدیران شهرداری به دست همسرش ماجرای استفاده بلاگر اینستاگرامی از آمبولانس در شیراز چه بود؟ پیش بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) | صدور هشدار سطح زرد در استان اعترافات تکان دهنده جوانی که مادر خود را به قتل رساند (۱۷ اردیبهشت) قصاص ۲ قاتل و فرصت دوباره زندگی برای سومین نفر کشف سه کیلوگرم تریاک از معده سرنشینان یک خودرو در بجستان (۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) تشدید نظارت بر اتاق‌های فرار تهران دستگیری متهم‌به‌جعل مهر‌های ادارات در مشهد شانه کردن مو چه تاثیری در سلامت و زیبایی آن دارد؟ رفع تندی غذا با چند راهکار ساده عوارض روانی سقط جنین روی مادر نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب | بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها ارتباط دارد هشدار! تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود آموزش عبور و مرور در خیابان را  از  خردسالی شروع کنیم
سرخط خبرها

عوارض سی تی اسکن غیرضروری برای سلامت بدن

  • کد خبر: ۵۴۹۸۲
  • ۱۶ دی ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۰
عوارض سی تی اسکن غیرضروری برای سلامت بدن
یک فوق تخصص ریه گفت: انجام سی تی اسکن‌های بی رویه به علت پرتوتابی بالا، خطر ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد.
به گزارش شهرآرانیوز، مسعود احتشام، فوق تخصص ریه، اظهار کرد: با گسترش ویروس کرونا درخواست‌های سی تی اسکن قفسه سینه افزایش پیدا کرده است و برخی افراد با کوچک‌ترین علائم و گاهی اوقات بدون نشانه، درخواست انجام سی تی اسکن از قفسه سینه می‌کنند.

وی افزود: پس از مراجعه فرد مشکوک و دارای علائم بالینی، پزشک متخصص برای تشخیص ابتلای قطعی او به ویروس کرونا، درخواست تصویربرداری یا همان اسکن ریه می‌دهد، در غیر این صورت پزشک نباید با مشاهده چند علامت مشابه به آنفلوانزا و سرماخوردگی دستور سی تی اسکن دهد.

این فوق تخصص ریه ادامه داد: در صورتی پزشک مجاز به تجویز سی تی اسکن است که علائم بیمار پیشرونده باشد و پزشک بخواهد بفهمد که آیا این علائم به سمت برگشت ناپذیری می‌رود یا منجر به فیبروز ریه می‌شود تا داروی مناسب تجویز کند.

احتشام گفت: پزشک می‌تواند با تجویز یک رادیولوژی ساده هم کووید ۱۹ را تشخیص دهد. رادیولوژی با حداقل اشعه کمترین عوارض را نسبت به سی تی اسکن دارد.

در آغوش سرطان از ترس کرونا

او تاکید کرد: انجام سی تی اسکن‌های بی رویه فقط موجب می‌شود که دُز تجمعی اشعه در بدن افزایش پیدا کند و اگر ادامه‌دار شود در آینده‌ای نه چندان دور شاهد بیماری‌های صعب العلاج به ویژه انواع سرطان‌ها خواهیم بود.

این فوق تخصص ریه بیان کرد: مهمترین عارضه سی تی اسکن ابتلا به انواع سرطان است. سی‌تی اسکن به علت پرتوتابی بالا، خطر ابتلا به سرطان سینه را در بین زنان افزایش می‌دهد.

احتشام تصریح کرد: قرار گرفتن در معرض تابش زیاد اشعه ایکس برای کودکان هم خطرناک است. کودکی که چندین بار آزمایش سی تی اسکن انجام داده است بیشتر در معرض خطر ابتلا به مشکلات ناشی از تابش قرار دارد.

او یادآوری کرد: سرطان سینه، سرطان ریه، سرطان تیروئید و سرطان غدد لنفاوی از شایع‌ترین بدخیمی‌های ناشی از رادیواکتیویته در بین افراد است.

این فوق تخصص ریه گفت: خطرات زیان‌بار اشعه ایکس و اسکن‌های این‌چنینی تنها زمانی بارز و مشخص می‌شوند که فرد چندین عکسبرداری اساسی با میزان تشعشع بالا داشته باشد. معمولا کودکان در مقابل تاثیرات تشعشع حساس‌تر هستند، بنابراین بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
 
 
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->