مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: حمله اسرائیل به رفح یک فاجعه انسانی است آمریکا: برنامه ای از اسرائیل برای رفع نگرانی ها درباره رفح ندیده ایم محمد علی الحوثی: با آتش بازی نکنید حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) اکثریت صهیونیست‌ها خواستار استعفای نتانیاهو هستند ادعای بایدن: حماس تنها مانع آتش بس فوری در غزه است اصابت ۳ موشک جدید به شمال فلسطین اشغالی ناگفته‌های سردار حاجی‌زاده از عملیات وعده صادق + فیلم مخالفت کامرون با شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی کوه اسناد «بی بی سی» درباره نیکا شاکرمی، موش زایید + تصویر جمعی از معلمان با رهبر انقلاب فردا چهارشنبه دیدار می‌کنند (۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳) موافقت ارتش رژیم صهیونیستی با تداوم جنگ در غزه سوناک: حجم کمک‌های امدادی به غزه باید بیشتر شود واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه در قدس اشغالی + فیلم قاضی آمریکایی ترامپ را برای توهین به دادگاه جریمه کرد تظاهرات علیه نتانیاهو در قلب تل‌آویو (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند پیشرفت ملموس در سازش ریاض - تل‌آویو صنعا: عربستان تمایل به تکمیل مذاکرات با یمن دارد نتانیاهو: «با یا بدون توافق» به رفح حمله می‌کنیم لاپید: تل‌آویو به گروگان دیوانگان بی‌مسوولیت مبدل شده است
سرخط خبرها

حاشیه‌نگاری یک انتقال قدرت جنجالی در آمریکا

  • کد خبر: ۵۶۴۲۲
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۴
حاشیه‌نگاری یک انتقال قدرت جنجالی در آمریکا
روز چهارشنبه با برگزاری مراسم سوگند جوزف بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و خانواده‌اش کاخ سفید را ترک کردند و دولت جدید آمریکا به طور رسمی آغاز به کار کرد.
عاطفه همایونی | شهرآرانیوز - روز چهارشنبه با برگزاری مراسم سوگند جوزف بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و خانواده‌اش کاخ سفید را ترک کردند و دولت جدید آمریکا به طور رسمی آغاز به کار کرد.


بخشش‌های پایانی ترامپ

به گزارش «نیویورک‌تایمز» ترامپ در ساعات پایانی حضورش استیو بنن، استراتژیست سابق کاخ سفید و مشاور کمپین انتخاباتی‌اش در سال‌۲۰۱۶ را به همراه ۱۴۲‌تن دیگر عفو کرد. در‌میان عفوشدگان با دستور ریاست جمهوری، نام الیوت برویدی، یکی از تأمین‌کنندگان مالی جمهوری‌خواهان، کوام کیلپاتریک، شهردار دیترویت، آنتونی لواندوفسکی، مهندس سابق گوگل، پل اریکسون، وکیل نامدار آمریکایی، پل مانافورت، مدیر سابق کمپین انتخاباتی ترامپ، چارلز کوشنر، پدر دامادش، راجر استون، مشاور کمپین سابقش و مایکل فلن، مشاور امنیت ملی پیشین وی به چشم می‌خورد. برخلاف گزارش‌هایی که درباره تصمیم ترامپ برای عفو خود و خانواده‌اش منتشر شده بود، وی به این موارد اشاره‌ای نکرد.


خداحافظی پرطمطراق ترامپ

علاوه‌بر‌این ترامپ در روز آخر ریاست‌جمهوری‌اش، متن سخنرانی خداحافظی خود را به‌صورت ویدئویی ازپیش‌ضبط‌شده ارائه کرد. به گزارش «الجزیره»، ترامپ ادعا کرد که به هدف خود مبنی‌بر سیاست «اول آمریکا» دست یافته است و به هوادارانش تأکید کرد: «جنبشی که ما آغاز کردیم، تازه شروع شده است.» وی اقدامات دولت خود را در زمینه مبارزه با بحران کرونا، کاهش مالیات، ساخت دیوار مرزی مکزیک و توافق آمریکا-مکزیک- کانادا تحسین کرد و اعتبار تولید دو واکسن آمریکایی کرونا را به نام خود گره زد. وی همچنین عملیات‌های آمریکا علیه رهبر گروه تروریستی داعش، انتقال سفارت آمریکا به قدس اشغالی، به شهادت‌رساندن سردار قاسم سلیمانی و رویکرد به سیاستی خصمانه علیه چین را از دستاورد‌های بزرگ دولت خود دانست.


آشوب جدید ترامپ؛ تشکیل حزب میهن‌پرستی

در این میان، به گزارش «وال‌استریت ژورنال»، ترامپ به‌دنبال تشکیل یک حزب سیاسی جدید در آمریکاست. ترامپ در دوره ریاست‌جمهوری‌اش چالش‌های زیادی با هم‌حزبی‌های جمهوری‌خواه خود داشته است؛ و حال اگر تصمیم داشته باشد در انتخابات ریاست جمهوری سال‌۲۰۲۴ شرکت کند، از حمایت این حزب برخوردار نخواهد بود؛ بنابراین به نظر می‌رسد تصمیم ترامپ برای تشکیل حزبی جدید بر همین مبنا باشد. به گزارش این روزنامه آمریکایی، مشاوران ترامپ گفته‌اند که وی حزب جدید را «حزب میهن‌پرستی» می‌خواند.


سفر بایدن آغاز شد

جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا، سفر خود به واشینگتن برای شرکت در مراسم تحلیفش را از دلاور آغاز کرد. او در سخنرانی احساساتی خود جمع مردم دلاور گفت: «می‌دانم در دوران تاریکی هستیم، اما همیشه روشنایی هست.» پس از آن در واشینگتن، بایدن و کاملا هریس درکنار یادبود آبراهام لینکلن سخنرانی کردند و بر شرایط سخت آمریکایی‌ها و آسیب‌های که در دوران همه‌گیری کرونا دیده‌اند، تأکید کردند و نوید فردایی روشن‌تر دادند.


رویکرد‌های منتخبان دولت بایدن

افراد منتخب دولت بایدن در این بین، در مجلس سنا، از سیاست‌های خود رونمایی کردند. به گزارش «میدل‌ایست‌آی»، آنتونی بلینکن، گزینه سمت وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه استماع مجلس سنا تعهد کرد از امنیت رژیم صهیونیستی و راه حل «دوکشوری» حمایت خواهد کرد. علاوه‌بر‌این وی تأکید کرد که از به‌رسمیت‌شناختن قدس اشغالی به‌عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی حمایت کرده و سفارت آمریکا را در این منطقه حفظ می‌کند. وی همچنین اعلام کرد که تصمیم وزیر خارجه دولت ترامپ مبنی‌بر تروریستی‌خواندن انصارا... را بازنگری می‌کند. بلینکن درباره سیاست‌های دولت جدید در‌قبال کره شمالی گفت که این دولت با فشار‌های حداکثری، کره شمالی را برای خلع سلاح هسته‌ای به میز مذاکره می‌نشاند.
 
وی تأکید کرد همکاری با متحدان آمریکا را گسترش می‌دهد و برای مقابله با چالش‌های روسیه، چین و ایران تلاش خواهد کرد. او درباره سیاست خود در‌قبال افغانستان اظهار داشت که هرگونه توافقی میان طالبان و دولت افغانستان باید به نفع مردم این کشور باشد و افزود: «بررسی مجدد توافق‌نامه میان دولت آمریکا با گروه طالبان در دستور کار قرار دارد تا از گسترش بیشتر تروریسم در آن کشور جلوگیری کنیم.»

به گزارش «هیل»، لوید آستین، وزیر دفاع منتخب بایدن نیز در جلسه تأیید سنا، چین را جدی‌ترین رقیب آمریکا قلمداد کرد. همچنین به گزارش «الجزیره»، آوریل هینز، گزینه بایدن برای اداره اطلاعات ملی آمریکا، در‌مقابل سنا تعهد کرد که گزارشی غیرمحرمانه درباره مقصر و مسئول قتل جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار و منتقد دولت عربستان سعودی، منتشر خواهد کرد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->